Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa kodom!

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Problem sa kodom!

[ Pregleda: 2346 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

N0sf3r4tu
Čolić Andrija
Trstenik, Srbija

Član broj: 320114
Poruke: 6
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: https://www.facebook.com/..


Profil

icon Problem sa kodom!19.01.2014. u 16:56 - pre 74 meseci
Nije mi jasno šta nije uredu sa ovim kodom
Code:

        $uname=$_POST['name']; ---- 4 line
    $pass=$_POST['pwd'];   -----5 line
    
    $sql="SELECT count(*) FROM members WHERE(
    username='".$uname."' and password='".$pass."')";
    
    $qury=mysql_query($sql);
    
    $result=mysql_fetch_array($qury);
    
    if($result[0]>0)
    
        echo "Successful Login!";
    
    else 
        echo "Login Failed!";
        echo "<br/><a href='SignInForm.php'>SignUp</a>";


(iznad sam naveo vezu sa mzsql bazom)

A u browseru mi izbaca
Code:
 
Notice: Undefined index: name in C:\xampp\htdocs\LogIn\SignIn.php on line 4
Notice: Undefined index: pwd in C:\xampp\htdocs\LogIn\SignIn.php on line 5
Login Failed!
SignUp


Kako je undefined index kada ga tu definisem?

Hvala unapred na pomoći!
 
Odgovor na temu

ŽIKI

Član broj: 57957
Poruke: 145



+41 Profil

icon Re: Problem sa kodom!19.01.2014. u 20:03 - pre 74 meseci
HTML Form kod?
Verovatno tu nisi naveo dobro imena.
 
Odgovor na temu

N0sf3r4tu
Čolić Andrija
Trstenik, Srbija

Član broj: 320114
Poruke: 6
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: https://www.facebook.com/..


Profil

icon Re: Problem sa kodom!19.01.2014. u 21:14 - pre 74 meseci
Citat:
HTML Form kod?
Verovatno tu nisi naveo dobro imena.


Nije ovo HTML ovo je php, izostavio sam iz coda samo <?php na pocetku i na kraju ?>, gledao sam nekoliko puta za greske u pisanju.
 
Odgovor na temu

pajaja
Beograd

Administrator
Član broj: 41598
Poruke: 3429
2001:470:1f0b:1af2:c52e:ebf9..

Jabber: pajaja@elitesecurity.org
ICQ: 253317269


+144 Profil

icon Re: Problem sa kodom!19.01.2014. u 21:16 - pre 74 meseci
Pitao je gde je HTML forma koja salje zahtev obzirom da je nisi okacio.
xxx
mali mali mali kamičak...nebo plave boje.
In Memoriam: Madzone Zeka(15.09.2005-16.09.2005)
 
Odgovor na temu

ŽIKI

Član broj: 57957
Poruke: 145



+41 Profil

icon Re: Problem sa kodom!19.01.2014. u 23:42 - pre 74 meseci
Nadam se da ću sad biti jasniji :)
Evo ovde pogledaj ovde prost primer - http://www.w3schools.com/php/php_forms.asp
Ti nisi nigde definisao name - u tvom kodu je definisana promenljiva $uname koja vuče vrednost name iz nekog polja u HTML login formi.
 
Odgovor na temu

N0sf3r4tu
Čolić Andrija
Trstenik, Srbija

Član broj: 320114
Poruke: 6
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: https://www.facebook.com/..


Profil

icon Re: Problem sa kodom!22.01.2014. u 12:21 - pre 74 meseci
Citat:
ŽIKI:
Nadam se da ću sad biti jasniji :)
Evo ovde pogledaj ovde prost primer - http://www.w3schools.com/php/php_forms.asp
Ti nisi nigde definisao name - u tvom kodu je definisana promenljiva $uname koja vuče vrednost name iz nekog polja u HTML login formi.


Citat:
pajaja:
Pitao je gde je HTML forma koja salje zahtev obzirom da je nisi okacio.


Izvinjavam se na tome!
Code:
<html>
    <form action="SignIn.php" method="post">
        username: <input type="text" name"name"><br/>
        password: <input type="password" name"pwd"></br>
        <input type="submit">


</html>
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2170
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2234 Profil

icon Re: Problem sa kodom!22.01.2014. u 12:42 - pre 74 meseci
... name= ....

Znakić jednakosti. Fali, nema ga.

A primećujem da fali i atribut value="'.$name.'"

Što ovde kod tebe u primeru, što na samom buđavom 'w3schools' sajtu...

Izostavljanje tog atributa, pogotovo na primerima za početnike je jako loša praxa.
about:networking
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Problem sa kodom!

[ Pregleda: 2346 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.