Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Iscitavanje iz sesije samo jednom

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Iscitavanje iz sesije samo jednom

[ Pregleda: 1748 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Lacke

Član broj: 174570
Poruke: 58
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Iscitavanje iz sesije samo jednom06.01.2014. u 21:34 - pre 79 meseci
Uradio sam formu, koja nakon ubacivanja slike u bazu treba da u promenljivu postavi tekst o uspesnosti, i da mi se redirect na pocetnu stranu sa istom tom porukom.
Smestio sam to sve u sesiju, ali kada je ispisujem, poruku iz sesije, ona mi je uvek aktivna, ne znam kako da postavim da mi se ta poruka iz sesije pojavi samo jednom i da nesta. Da li moram novu funkciju pisati za tom, da mi unset sesiju posle echo poruke? Hvala...

Code:
public function message_error($msg) {
        if ($msg) {
            $this->message_error = $msg;
            $_SESSION['message_error'] = $msg;
        }
    }


Ovako je ispisujem:

Code:
if(isset($_SESSION['message'])){echo'<div class="AdminLoginOk"><img src="images/ok.png" width="15" height="15"/>'.$_SESSION['message'].'</div>';}

 
Odgovor na temu

Lacke

Član broj: 174570
Poruke: 58
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Iscitavanje iz sesije samo jednom07.01.2014. u 00:50 - pre 79 meseci
Ovako sam resio problem i radi sve sto zelim:

Code:
 if(isset($_SESSION['message'])){echo'<div class="AdminLoginOk"><img src="images/ok.png" width="15" height="15"/>'.$_SESSION['message'].'</div>'; unset($_SESSION['message']);}


Ako neko ima bolji nacin, bio bih mu zahvalan ako bi me posavetovao. Hvala...
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
*.85-200-249.bkkb.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Iscitavanje iz sesije samo jednom07.01.2014. u 08:21 - pre 79 meseci
Pa tako nekako moras da to izvedes. Nevezano za temu poruke iz sesija, pocni da koristis neki frejmwork ili barem template engine, gomila ovakvih i slicnih stvari je vec resena centralizovanom strukturom
 
Odgovor na temu

Lacke

Član broj: 174570
Poruke: 58
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Iscitavanje iz sesije samo jednom07.01.2014. u 16:27 - pre 79 meseci
Koristio sam CodeIgniter dok se nije stalo sa njegovim razvijanjem. Template engine nisam nikada koristio, po tvom misljenju, koji bi najbolji bio da krenem da koristim?
Hvala...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Iscitavanje iz sesije samo jednom

[ Pregleda: 1748 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.