Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zašto ne radi ??? Teški početnik

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Zašto ne radi ??? Teški početnik

[ Pregleda: 1762 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gorancho
Srbija

Član broj: 149371
Poruke: 89
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Zašto ne radi ??? Teški početnik02.01.2014. u 21:09 - pre 79 meseci
Pokušavam da nateram relativno jednostavan kod da radi ali ne prolazi.
ZAŠTO ?

<?php

$host="localhost"; // Host name
$username="root"; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name="test"; // Database name
$tbl_name="test_mysql"; // Table name

// Connect to server and select database.
mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

// Retrieve data from database
$sql="SELECT * FROM $tbl_name";
$result=mysql_query($sql);
?>

<table width="400" border="1" cellspacing="0" cellpadding="3">

<?php
// Start looping rows in mysql database.
while($rows=mysql_fetch_array($result)){
?>

<tr>
<td width="10%"><? echo $rows['id']; ?></td>
<td width="30%"><? echo $rows['name']; ?></td>
<td width="30%"><? echo $rows['lastname']; ?></td>
<td width="30%"><? echo $rows['email']; ?></td>
</tr>

<?php
// close while loop
}
</table>
?>

<?php
// close MySQL connection
mysql_close();
?>

Konekcija ka MySQL-u je u redu i gađa dobru tabelu

CREATE TABLE `test_mysql` (
`id` INT(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`name` VARCHAR(65) NOT NULL DEFAULT '',
`lastname` VARCHAR(65) NOT NULL DEFAULT '',
`email` VARCHAR(65) NOT NULL DEFAULT '',
PRIMARY KEY (`id`)
)
COLLATE='utf8_general_ci'
ENGINE=MyISAM
AUTO_INCREMENT=7;

A da. Javlja mi poruku:
"Parse error: syntax error, unexpected '<' in C:\xampp\htdocs\x\Select.php on line 35"
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
95.180.71.*



+256 Profil

icon Re: Zašto ne radi ??? Teški početnik03.01.2014. u 00:41 - pre 79 meseci
1) Koristi code tagove:
Code:
<? echo $rows['id']; ?>

2) Piši <?php umesto <?
3) Napiši koja je ta 35-ta linija gde javlja grešku.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
95.180.71.*



+256 Profil

icon Re: Zašto ne radi ??? Teški početnik03.01.2014. u 00:43 - pre 79 meseci
Ah da, i izbaci html iz php:
Citat:

<?php
// close while loop
}
</table>
?>

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

deZio
Inđija

Član broj: 150608
Poruke: 345
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+38 Profil

icon Re: Zašto ne radi ??? Teški početnik03.01.2014. u 01:37 - pre 79 meseci
Javlja ti grešku zato što moraš prvo da zatvoriš php pa tek onda da ispisuješ HTML.

Dakle ovo je sporni deo:
Code:
<?php
// close while loop 
}
</table>
?>


On treba da ti izgleda ovako:

Code:
<?php
// close while loop 
}
?>
</table>
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Zašto ne radi ??? Teški početnik

[ Pregleda: 1762 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.