Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pristupanje vec postojecim korisnicima u bazi podataka

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Pristupanje vec postojecim korisnicima u bazi podataka

[ Pregleda: 1523 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Lacke

Član broj: 174570
Poruke: 58
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Pristupanje vec postojecim korisnicima u bazi podataka01.01.2014. u 16:25 - pre 79 meseci
Potrebno mi je preko login forme da se konektujem u admin deo. To mogu da uradim samo preko korisnika koje sam ja upisao u bazu podataka, a meni je potrebno da admin delu mogu pristupiti i korisnici koji su ranije upisani tj. nisam ih ja upisao vec postoje u nekoj vec postojecoj bazi podataka.
Kako da taj encrypt deo vratim u obicne karaktere?
Hvala...
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
95.180.71.*



+256 Profil

icon Re: Pristupanje vec postojecim korisnicima u bazi podataka01.01.2014. u 19:12 - pre 79 meseci
Nikako. Postavi im novi password.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Pristupanje vec postojecim korisnicima u bazi podataka01.01.2014. u 20:34 - pre 79 meseci
Ako je problem u tome što ti ne vršiš enkripciju, već password upisuješ u bazu neenkriptovan a raniji su bili enkriptovani, onda je bolje da izmeniš to kod sebe i da koristiš, ako ništa komplikovanije, bar elementarnu md5 enkripciju.
U tom slučaju, ako je password koji je upisao korisnik prilikom logovanja smešten u promenljivu $user_password a password iz baze smešten u promenljivu $db_password, proveru poklapanja vršiš na sledeći način:

if (md5($user_password) == $db_password)

 
Odgovor na temu

Lacke

Član broj: 174570
Poruke: 58
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: Pristupanje vec postojecim korisnicima u bazi podataka01.01.2014. u 20:53 - pre 79 meseci
Probao sam i to vec, ne vredi.
Prilikom upisa u bazu vrseno je i md5 kao i radni() vise puta, pa je taj paswor u[isan u bazu.
Tako da je najbolje direktno promeniti passworde tih korisnika....
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Pristupanje vec postojecim korisnicima u bazi podataka

[ Pregleda: 1523 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.