Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

php i wordpress, kako resiti?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: php i wordpress, kako resiti?

[ Pregleda: 2213 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 03:51 - pre 80 meseci
ovo mi je kod:

Code:
if( current_user_on_level($level_id=1) ) { echo'<div id="header_sol">'; echo get_option('keremiya_r_c_c'); echo '</div>'; }





kako da napravim da mi je kodu level_id nejednako 1? kako to napisati a da radi u wordpress?
 
Odgovor na temu

deZio
Inđija

Član broj: 150608
Poruke: 345
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+38 Profil

icon Re: php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 05:59 - pre 79 meseci
Očigledno se promenljiva $level_id upotrebljava negde dalje u kodu, tako da na početku moraš postaviti njenu vrednost na vrednost levela koju želiš da ima trenutni user.

Znači ako želiš da trenutni user ima level 10, onda pišeš:

Code (php):
$level_id = 10;


Ako treba da ima neki drugi level id, onda upiši taj drugi.

Dalje, u tvom daljem kodu se vidi da želiš da ispišeš nešto ako user ima određeni level. I tu onda moraš upotrebiti level koji hoćeš:

Code (php):
if( current_user_on_level($level_id) ) { echo'<div id="header_sol">'; echo get_option('keremiya_r_c_c'); echo '</div>'; }


Dakle, kompletan kod treba da ti izgleda ovako:

Code (php):
$level_id = 10;
if( current_user_on_level($level_id) ) { echo'<div id="header_sol">'; echo get_option('keremiya_r_c_c'); echo '</div>'; }
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 06:25 - pre 79 meseci
deZio

ja zelim da

if( current_user_on_level($level_id) ) { echo'<div id="header_sol">'; echo get_option('keremiya_r_c_c'); echo '</div>'; }


$level_id ne bude jednako 10 (naprimer) kako da to izvedem da mi current_user_on_level bude ($level_id=10) umesto = nije jednako?


nesto tipa "not true"
 
Odgovor na temu

vuxor
sistem administrator
Arilje

Član broj: 308009
Poruke: 34
*.static.isp.telekom.rs.



+3 Profil

icon Re: php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 07:26 - pre 79 meseci
Ako želiš samo $level_id onda
probaj ovako:

Code (php):

$level_id = 1; // ili = $_POST['level_id']....
if($level_id === 1) {
  // tvoj kod ovde (pozovi funkciju, echo ovo ili ono)
} else {
  // kod kad $level_id nije jednak 1
}
 


Ako ti sama funkcija vraća broj, onda možeš i ovako:
Code (php):

if(current_user_on_level($level_id) === 1)...
 
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 07:35 - pre 79 meseci
da ali kako pisem: // kod kad $level_id nije jednak 1 ?
 
Odgovor na temu

deZio
Inđija

Član broj: 150608
Poruke: 345
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+38 Profil

icon Re: php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 08:01 - pre 79 meseci
Ako hoćeš to da primeniš na f-ji current_user_on_level, zavisi šta vraća ta funkcija.


Predpostavljam da vraća true/false U tom slučaju možeš negirati na ovaj način:

Code (php):
if(current_user_on_level($level_id) != true)


Ako vraća broj, onda možeš negirati ovako:
Code (php):
if(current_user_on_level($level_id) != 10)
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 08:05 - pre 79 meseci
nema promena.... :(


ocigledno da nemam f-ju
 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 08:26 - pre 79 meseci
ocajan sam, 4 noci pokusavam da provalim al ne ide...

kad ubacim:

Code:
if( current_user_on_level($level_id=1) ) { echo'<div id="header_sol">'; echo get_option('keremiya_r_c_c'); echo '</div>'; }


ali ja zelim da mi u bilo kom slucaju sem u tom prikazuje znaci kad stoji level_id=1 da tada ne ubacuje... al nece pa nece
 
Odgovor na temu

peromalosutra
Ivan Rajkovic
Software engineer
Luxoft
Berlin

Član broj: 54774
Poruke: 840
*.teol.net.



+142 Profil

icon Re: php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 08:49 - pre 79 meseci
Ne poznajem wordpress, ali iz konteksta se vidi da ta funkcija current_user_on_level($level_id) vraca TRUE ako (pretpostavljam trenutno ulogovani) korisnik moze da pristupi nivou oznacenom sa $level_id, ili FALSE ako ne moze.

Ne mozes ovu funkciju pozivati sa current_user_on_level($level_id=1), zato sto se funkciji ne moze proslijediti izraz ($level_id=1). Php ti ne javlja gresku jer on u tom slucaju prvo izracuna vrijednost izraza tako sto varijabli $level_id dodjeli vrijednost 1 i onda poziva funkciju kao current_user_on_level(1).

Ako hoces da se neki kod prikazuje razlicito od nivoa, ja bih pokusao ovako

Code:

// bla bla
// neki kod koji hoces da se prikaze svima bez obzira na nivo pristupa (jer nemamo nikakvu provjeru)
// bla bla

if (!current_user_on_level(10)) {
   // bla bla
   // ovaj kod se prikazuje samo korisnicima koji NEMAJU pristup nivou 10 
   // bla bla
}

if (current_user_on_level(5)) {
   // bla bla
   // ovaj kod se prikazuje samo korisnicima koji IMAJU pristup nivou 5
   // bla bla
}

 
Odgovor na temu

alexandarciric
Aleksandar Ciric
Novi Sad

Član broj: 86856
Poruke: 105
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+8 Profil

icon Re: php i wordpress, kako resiti?19.12.2013. u 09:35 - pre 79 meseci
peromalosutra ovo funkcionise! svaka cast i veliko hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: php i wordpress, kako resiti?

[ Pregleda: 2213 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.