Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VS debugger pitanje

[es] :: C/C++ programiranje :: VS debugger pitanje

[ Pregleda: 2266 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 15917
*.dip0.t-ipconnect.de.



+6434 Profil

icon VS debugger pitanje24.10.2013. u 19:56 - pre 77 meseci
Imam jedno pitanje za iskusne kodere - da li postoji neka fora ili plug-in za Visual Studio (ili Eclipse, nebitno) sa kojim bi mogao da snimim sve varijable koje watch-ujem? Kao neki globalni snapshot, recimo?

Alternativa je da napravim neki helper koji ce da snima sta god hocu, ali bih onda morao da menjam kod i da rucno "push-ujem" adrese svih stvari koje bih povremeno hteo da snimim i kasnije ucitam i uporedim.

Thx.

DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 5999



+4610 Profil

icon Re: VS debugger pitanje24.10.2013. u 21:39 - pre 77 meseci
To sto trazis je malo problematicno.

Bilo bi ok za value i simple tipove i eventualno neke bas "cisto" napisane klase, medjutm ono sto ti vidis u watch-u su live pointeri/reference/itd na live objekte u kontekstu aplikacije kakav je tog trenutka. Cisto radi primera ako imas side-effect u get property, on ce se izvrsiti ako ga procitas u watch listi. Samim tim je veoma tesko "serijalizovati" watch listu u neki smisleni format koji bi posle moga da koristis (objekat bi morao da se ponovo kreira deserijalizacijom). U svakom slucaju bi zavisilo od klase i od toga koliko je njen state uvezan sa kontekstom, tako da ne verujem da postoji univerazlno resenje.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 15917
*.dip0.t-ipconnect.de.



+6434 Profil

icon Re: VS debugger pitanje25.10.2013. u 09:11 - pre 77 meseci
Ma znam zato i pitam da nije neko nesto uspeo da raspise, cak i ako bi bio hak :-)

Class getteri trenutno nisu problem posto za ono za sta mi treba je skrndelj C kod ;-)
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

Mihajlo Cvetanović
Beograd

Moderator
Član broj: 37636
Poruke: 1224



+92 Profil

icon Re: VS debugger pitanje25.10.2013. u 09:39 - pre 77 meseci
Počevši od Visual Studia 2005 debugger ima mogućnost da izvrši neku akciju kad naiđe na takozvani "tracepoint". Desni klik u odgovarajuće mesto u kodu > Breakpoint > Insert Tracepoint. U novom prozoru imaš priliku da navedeš šta će se ispisati u outputu, ili čak da izvršiš neki makro. Ikona tracepointa nije krug nego dijamant.
 
Odgovor na temu

Sale_123
C++ Developer
Wien

Član broj: 23293
Poruke: 219
*.atnat0016.highway.bob.at.



+120 Profil

icon Re: VS debugger pitanje25.10.2013. u 16:25 - pre 77 meseci
Ako mingw i gdb dolaze u obzir, mogao bi da u zeljenom trenutku napravis core dump i da isti/iste kasnije pregledavas. Qtcreator ima odlicnu podrsku za gdb ali i za C/C++ kod koji ne mora biti vezen za sam Qt, tako da bi islo i bez VS.
...
 
Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

Član broj: 174418
Poruke: 1189
95.180.61.*



+395 Profil

icon Re: VS debugger pitanje26.10.2013. u 08:35 - pre 77 meseci
Pogledaj WinDbg http://en.wikipedia.org/wiki/WinDbg.
Veoma mocan debugger mozes debagovati i u kernel modu.

Ako ne to onda vidi debugger tools u VS-u npr ovako nesto
http://msdn.microsoft.com/en-u...are/ff558947%28v=vs.85%29.aspx
Viva lollapalooza
 
Odgovor na temu

Ivan Dimkovic

Administrator
Član broj: 13
Poruke: 15917
*.dip0.t-ipconnect.de.



+6434 Profil

icon Re: VS debugger pitanje26.10.2013. u 19:01 - pre 76 meseci
@Mihajlo Cvetanović, @Sale_123, @deerbeer,

Hvala puno, probacu Tracepoint-e a i WinDbg. gdb takodje dolaze u obzir posto program koji debagujem radi i na GNU platformama, samo ce mi "learning curve" biti ostriji posto gdb ne poznajem.
DigiCortex (ex. SpikeFun) - Cortical Neural Network Simulator:
http://www.digicortex.net/node/1
Demo Videos: http://www.digicortex.net/node/17
Gallery: http://www.digicortex.net/node/25
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: VS debugger pitanje

[ Pregleda: 2266 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.