Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jednostavan upload i download

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Jednostavan upload i download

[ Pregleda: 2428 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zdravahrana

Član broj: 317524
Poruke: 3



Profil

icon Jednostavan upload i download12.09.2013. u 18:45 - pre 78 meseci
Pravim vrlo jednostavnu stranicu, i tu bih htio da postavljam fajlove koji se mogu preuzeti. Posto sam slab sa PHP treba mi pomoc. Htio bih da pomocu PHP koda upload-ujem te fajlove i da mi se kod na stranici sam generise i napravi link da ne prepravljam svaki put html kod rucno. Interesuje me da li se ti fajlovi mogu smjestiti u neku bazu il jednostavno idu u neki folder. Izgled bi bio krajnje jednostavan, kao na slici
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
*.85-200-249.bkkb.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Jednostavan upload i download13.09.2013. u 08:49 - pre 78 meseci
Fajlovi se mogu smestiti u bazu, ali je mnogo bolje i prakticnije cuvati podatke o fajlovima u bazu a same fajlove smestati u folder.
Ako je to bilo pitanje uopste...

 
Odgovor na temu

djordjevic_i
Ivan Djordjevic
Tf Cacak
Cacak

Član broj: 212093
Poruke: 176
*.static.sbb.rs.

Sajt: www.codeart.in.rs


+2 Profil

icon Re: Jednostavan upload i download13.09.2013. u 09:22 - pre 78 meseci
Citat:
zdravahrana:
Pravim vrlo jednostavnu stranicu, i tu bih htio da postavljam fajlove koji se mogu preuzeti. Posto sam slab sa PHP treba mi pomoc. Htio bih da pomocu PHP koda upload-ujem te fajlove i da mi se kod na stranici sam generise i napravi link da ne prepravljam svaki put html kod rucno. Interesuje me da li se ti fajlovi mogu smjestiti u neku bazu il jednostavno idu u neki folder. Izgled bi bio krajnje jednostavan, kao na slici

http://www.w3schools.com/php/php_file_upload.asp
Ovde mozes videti jednostavan primer kako bi mogao file postaviit na server. Prilikom svakog uploada (ukoliko je uspešan) u neku tabelu upišeš npr. naziv faj, i jednostavno izvuces nazive fajlova i generises link tipa: <a href="/uploads/example.pdf">Klikni za download</a>
Na linku koji sam ti dao imas kompletan primer upload-a, samo ga prilagodi sebi.
Ivan Djordjevic
 
Odgovor na temu

zdravahrana

Član broj: 317524
Poruke: 3



Profil

icon Re: Jednostavan upload i download13.09.2013. u 12:28 - pre 78 meseci
Umem da upload-ujem fajl u neki folder na serveru, al ne znam kako mi se dinamicki na odredjenoj stranici kreira link za download. Imas li neki tutorijal o tome..
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1791
*.85-200-249.bkkb.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Jednostavan upload i download13.09.2013. u 12:58 - pre 78 meseci
Ako te dobro razumem, to sto tebi treba je toliko "sitno" da verovatno niko nije napravio tutorijal jer je to "nativ" funkcija
Code:
foreach($linkovi as $id=>$link){
echo <a href="fajl/$id">$link</a>
}


?
 
Odgovor na temu

zdravahrana

Član broj: 317524
Poruke: 3



Profil

icon Re: Jednostavan upload i download13.09.2013. u 13:16 - pre 78 meseci
Mislio sam na tutorial koji sve to obuhvat jer sam PHP pocetnik. Jel kad pravim upload formu treba da dodam i podatke koji ce mi se snimiti u tabelu a u vezi su sa tim fajlom...to mi bas ne ide..
 
Odgovor na temu

Tpojka
Ratio, Logic

Član broj: 60114
Poruke: 194

ICQ: 491318095


+30 Profil

icon Re: Jednostavan upload i download13.09.2013. u 14:45 - pre 78 meseci
Može i bez baze koristeći scandir.
Naravno, sve zavisi od mogućnosti i potreba.
-A Tpojke su Đuro - šta?
-Osnovne jedinice diverzantskih grupa!
 
Odgovor na temu

miloskec
freelancer
internet
zrenjanin

Član broj: 309432
Poruke: 26
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+6 Profil

icon Re: Jednostavan upload i download13.09.2013. u 15:43 - pre 78 meseci
U skripti u kojoj radiš upload dodaj funkciju koja će ti nakon uspešnog uploada skladištiti putanju tvog fajla u tabelu u bazi.
Znači potrebno znanje:
http://www.w3schools.com/php/php_mysql_insert.asp

Kada listaš fajlove listaš polja iz baze i kreiraš html
http://www.w3schools.com/php/php_mysql_select.asp

Mada ti je jednostavniji scandir što ti je Trojka predložio
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Jednostavan upload i download

[ Pregleda: 2428 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.