Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

greska u delphiju

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: greska u delphiju

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8083 | Odgovora: 39 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon greska u delphiju08.09.2013. u 19:41 - pre 83 meseci
Odskora mi se desava da prilikom startovanja bilo koje aplikacije u delphiju,pojavi gresku :

access violation atx5a0059;write of adress 0 x 0000000000....

Sta bi to moglo biti,reinstalirao delphi i opet isto...jedno sto sam skoro brisao djubre iz registra pomocu cclenaera,pa da nije nesto obrisao,sto ne treba....
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2627



+69 Profil

icon Re: greska u delphiju08.09.2013. u 20:24 - pre 83 meseci
> Odskora mi se desava da prilikom startovanja bilo koje aplikacije u delphiju,pojavi gresku :
> access violation atx5a0059;write of adress 0 x 0000000000....
> Sta bi to moglo biti,reinstalirao delphi i opet isto...jedno sto sam skoro brisao djubre iz registra pomocu cclenaera,pa da nije nesto obrisao,sto ne treba....

Ne verujem da se to dešava za sve (npr, obična prazna forma). Moguće je da koristiš neke biblioteke (recimo za pristup bazi) koji više nisu instalirani.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju08.09.2013. u 21:53 - pre 83 meseci
Ne desava se za nove programe,koje sada krecem da pravim,samo za one stare koje sam nekada radio,...znaci ako sada krecem da pravim onda bude u redu,ali za sve druge od pre juce...nece...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2627



+69 Profil

icon Re: greska u delphiju09.09.2013. u 02:28 - pre 83 meseci
> Ne desava se za nove programe,koje sada krecem da pravim,samo za one stare koje sam nekada radio,...znaci ako sada krecem da pravim onda bude u redu,ali
> za sve druge od pre juce...nece...

U tim programima koristiš neku biblioteku koja više nije instalirana. Ako ti kod startovanja ne kaže nešto detaljnije o grešci onda samo možeš pokušati da utvrdiš problem procesom eliminacije, uzmeš jedan projekat i redom eliminišeš biblioteke (uses sekciju) dok ne počne da radi.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju09.09.2013. u 13:40 - pre 83 meseci
Problem pretstavlja qrpt 30,dakle komponenta qperort30...i kad nju postavim na nove forme,izbacuje iz delphija skroz...Kako ovo resiti,probao instalacijom novog qreporta 30,ali opet isto... i problem javlja kod ovog paketa dbx30.dpl....

[Ovu poruku je menjao popmilan76 dana 09.09.2013. u 16:05 GMT+1]
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju09.09.2013. u 18:05 - pre 83 meseci
Kada pokusam da instaliram taj paket,evo sta mi javlja.......
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2627



+69 Profil

icon Re: greska u delphiju09.09.2013. u 18:47 - pre 83 meseci
> Kada pokusam da instaliram taj paket,evo sta mi javlja.......

Pokušavaš da instaliraš runtime paket a treba ti designtime (on instalira komponente u Delphi okruženje). Moraš naći design time paket i njega instalirati, ili ako imaš source od paketa onda u njegovim svojstvima odabrati da je designtime only ili designtime and runtime.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju09.09.2013. u 21:07 - pre 83 meseci
kada otvorim taj paket chekiram design time,ali mi je zamagljeno dugme ok,dok kod drugih paketa imam najnormalnije to dugme...Da li ima negde to na netu da se skine...
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju10.09.2013. u 20:47 - pre 83 meseci
Sada nece ni run.....
izlazi mi poruka
fatal error(0) required package 'qrpt.dpk' not found......

Sta bi to moglo biti znam da je nesto vezano za qreport,ali ne znam sta...
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju10.09.2013. u 21:12 - pre 83 meseci
Uklonio sam sve nepotrebno,sad kada kliknem na run,krene,pa pokaze poruku,ovu....
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

captPicard
programer
more i planine

Član broj: 216084
Poruke: 1119



+19 Profil

icon Re: greska u delphiju11.09.2013. u 13:15 - pre 83 meseci
Pozivaš neku komponentu koja "ne postoji". Vjerovatno ti ima veze za qrpt. Makni sve šta ima veze sa qrpt pa ga ponovo instaliraj. I kada instaliraš komponente pazi da nije pokrenuto više instanci Delphi-a.
F
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju11.09.2013. u 14:11 - pre 83 meseci
to je apsolutno nemoguce uraditi,uradio sam u poslednjim programa,izbrisao qreport,ali ne mogu u svim,tu je mnostvo aplikacija,i u njima dosta izvestaji...Kako je radilo lepo da skora...a sad nece...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2627



+69 Profil

icon Re: greska u delphiju11.09.2013. u 15:24 - pre 83 meseci
> Uklonio sam sve nepotrebno,sad kada kliknem na run,krene,pa pokaze poruku,ovu....

Dobijas AV, to mozda i nema veze sad sa QR, a opet mozda i ima. Dakle, ako si vec metodom eliminacije utvrdio da je greska u QR, onda moras njega instalirati, drugog rešenja nema. Ako ne možeš naći više QR za D3 onda pređi na D5 ili D7.
A ako si sredio QR i opet dobijaš grešku onda imaš problem i sa nekom drugom bibliotekom, i tu moraš utvrditi koja je.
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju11.09.2013. u 16:12 - pre 83 meseci
Na racunaru imam i D7,i on ima svoj qreport70,koji radi bez problema...ali nece ovaj u D3....Da li to sto nece moze da ima uzroka u nekoj drugoj aplikaciji,jer u ovaj koju poslednju radim,sam uklonio iz uses sve qreporte,i opet prijavljuje gresku,jedino kad uklonim skroz forme sa qreportom,onda hoce...
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2627



+69 Profil

icon Re: greska u delphiju11.09.2013. u 18:51 - pre 83 meseci
> Na racunaru imam i D7,i on ima svoj qreport70,koji radi bez problema...ali nece ovaj u D3....Da li to sto nece moze da ima uzroka u nekoj drugoj aplikaciji,jer u
> ovaj koju poslednju radim,sam uklonio iz uses sve qreporte,i opet prijavljuje gresku,jedino kad uklonim skroz forme sa qreportom,onda hoce..

Ako imaš forme sa QR onda ih tvoja aplikacija koristi, logično je da će ti pucati ako QR nema neke od potrebnih dllova ili već šta koristi. Ili pokušaj da reinstaliraš QR ili pređi na nešto drugo (FastReports) ili pređi na D7.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 789
..ppoe.dyn.broadband.blic.net.



+61 Profil

icon Re: greska u delphiju13.09.2013. u 10:22 - pre 82 meseci
Proveri da ti nije neka od tih formi u autocreate sekciji (Application.CreateForm()), u .dpr fajlu...

Secam se i ja svojevremenih problema sa QR verzija 3, ali zezalo je zatvaranje preview-a... davno bese.

Pozzz
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju13.09.2013. u 21:06 - pre 82 meseci
Nije,evo kako je kod mene....kod svih autocreate...

program Avon;

uses
Forms,
Unit1 in 'Unit1.pas' {frmAvon},
Unit2 in 'Unit2.pas' {frmPrispece},
Unit3 in 'Unit3.pas' {frmIsporuka},
Unit4 in 'Unit4.pas' {frmKarta: TQuickRep},
Unit5 in 'Unit5.pas' {frmPregledRada: TQuickRep},
Unit6 in 'Unit6.pas' {frmSmena};

{$R *.RES}

U stvari,kada se klikne na delphi project file,pokazuje kao da je avon.dpr...ali koji god da stavim,ona vraca na ovo...

begin
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TfrmSmena, frmSmena);
Application.CreateForm(TfrmAvon, frmAvon);
Application.CreateForm(TfrmPrispece, frmPrispece);
Application.CreateForm(TfrmIsporuka, frmIsporuka);
Application.CreateForm(TfrmKarta, frmKarta);
Application.CreateForm(TfrmPregledRada, frmPregledRada);
Application.Run;
end.

[Ovu poruku je menjao popmilan76 dana 13.09.2013. u 22:18 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 789
..ppoe.dyn.broadband.blic.net.



+61 Profil

icon Re: greska u delphiju15.09.2013. u 11:08 - pre 82 meseci
Huh...? Pa tebi su sve forme autocreate???

Vidi, cudo da ti uopste radi ovo sto si pokazao. Praksa je da imas JEDNU main formu (autocreate), preko koje se ulazi u app, i u kojoj se vrse inicijalizacije kojekakve, provere itd. Iz nje (mainform-e) polaze i u nju se vracaju svi tokovi u programu. Znaci, sve ostale forme treba da se dinamicki pozivaju/kreiraju u toku rada. Jasno je otprilike sta se desava: neka forma pokusava da odradi svoju inicijalizaciju/konekciju/stagod, a direktno zavisi od inicijalizacije neke prethodne forme (za poznavaoce: jeste li vec naisli na klasu MultiReadSingleWriteSyncronizer, za ucitavanje resursa?).
Da li si razmislio o koriscenju DataModule-a, u kojem bi se odradilo sve sto treba, PRE kreiranja vidljivih formi (koje, opet kazem, NE BI trebalo da se kreiraju sve odjednom)?

Pozz
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju15.09.2013. u 20:39 - pre 82 meseci
Da,ali to je uvek radilo,a sada nece...mnogo mi je lakse tako da radim,da pravim forme na ovaj nacin....i meni u principu nece samo qreport preview,sve drugi iz te komponenete radi,nece samo ona prva,i nece kada se klikne na new quick report,odmah izbacuje....
 
Odgovor na temu

popmilan76
Programer

Član broj: 295089
Poruke: 1153
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: greska u delphiju17.09.2013. u 14:43 - pre 82 meseci
Zar niko nema ideju,kako bih ovo mogao uraditi,znaci samo kad postavim prvu stavku u quick report,a to je ,i kad treba da postavim novu,tj kada idem na new ,pa quick report,izbacuje mi skroz delphi...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: greska u delphiju

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8083 | Odgovora: 39 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.