Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju

[ Pregleda: 2116 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

makrena

Član broj: 171993
Poruke: 15
*.adsl-4.sezampro.yu.



Profil

icon kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju06.03.2008. u 17:04 - pre 167 meseci
radim u delphiju pod ms sql. Pri podizanju aplikacije neophodno je da se odjednom otvori 15 datasetova. Aplikacija se podize sporo posebno na losijim racunarima. koristi;la sam po 1datagrid za vise datasetova. da li to usporava?
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2679



+76 Profil

icon Re: kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju06.03.2008. u 19:37 - pre 167 meseci
> radim u delphiju pod ms sql. Pri podizanju aplikacije neophodno je da se odjednom otvori 15 datasetova. Aplikacija se podize sporo posebno
> na losijim racunarima. koristi;la sam po 1datagrid za vise datasetova. da li to usporava?

Za početak moramo razgraničiti šta je neophodno da se izvrši tokom startovanja programa od onoga što nije. 15 datasetova tj. 15 "teških" upita prema bazi može potrajati, daj nam malo više detalja šta ti upiti radi, da li su to neka izračunavanja ili prosto otvaranje tabela? Šta se dalje radi sa tim datasetovima, da li su svi oni povezani sa data aware kontrolama (poput DBGrida)?
 
Odgovor na temu

makrena

Član broj: 171993
Poruke: 15
*.adsl-3.sezampro.yu.



Profil

icon Re: kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju08.03.2008. u 08:21 - pre 167 meseci
da pojasnimo jos malo. koristila sam sdac dataset i skoro sve su mi tabele poveyamne sa datagridovima. Glavna maska sadrzi skoro sve datagridove. Nisam koristila napredni filter ako je to problem. Od upita imam parametarske sa lookup poljima sve tipa ukupan broj ovoga, broj onoga; Jos samo da napmenem da sam koristila master-detail na vise mesta.
Valjda je ovo dovoljno. Ako treba da dodam da sam dinamicki, tj. pri otvara nju punila datagridove. cxdatagrid.clearitems;
cxdatagrid.dataset=..
cxdatagrid.dataset.createallitems
mozda je neka greska u ukucanom kodu ali ideja je ta. Volela bih da dobijem odgovor, mnogo mi ynaci. ako nisam bila dovoljno preciyna sa [pitanjem recitwe sta jos treba da bi se razumeo ovaj forum. Hvalaa bezgranicno
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Moderator
Član broj: 92186
Poruke: 2679



+76 Profil

icon Re: kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju08.03.2008. u 18:06 - pre 167 meseci
> Glavna maska sadrzi skoro sve datagridove.

Glavna maska je glavna forma? Da li se ostale forme kreiraju prilikom startovanja programa ili po potrebi, da li te forme imaju posebne datasetove ili sve forme dele iste?

> Nisam koristila napredni filter ako je to problem.

Dakle tvoji upiti su: SELECT * FROM TABELA; SELECT * FROM TABELA2? Koliko su velike te tabele i da li preuzimaš sve slogove pri otvaranju dataseta?

> Ako treba da dodam da sam dinamicki, tj. pri otvara nju punila datagridove.

Postoji li poseban razlog za dinamičko povezivanje gridova i dataseta?

> cxdatagrid.clearitems;
> cxdatagrid.dataset=..
> cxdatagrid.dataset.createallitems

CreateAllItems metoda mi nije poznata, šta radi?

Kakva je brzina ako obrišeš veze između datasetova i svih db aware kontrola (dakle da se podaci samo učitaju u dataset, ali da se nigde ne prikažu)?
 
Odgovor na temu

makrena

Član broj: 171993
Poruke: 15
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju09.03.2008. u 08:26 - pre 167 meseci
__________ NOD32 2931 (20080307) Information __________

This message was checked by NOD32 antivirus system.
http://www.eset.com
 
Odgovor na temu

makrena

Član broj: 171993
Poruke: 15
*.yu
Via: [es] mailing liste



Profil

icon Re: kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju09.03.2008. u 16:26 - pre 167 meseci
__________ NOD32 2931 (20080307) Information __________

This message was checked by NOD32 antivirus system.
http://www.eset.com
 
Odgovor na temu

franjo_tahi
Franjo Tahi
Zagreb

Član broj: 34712
Poruke: 399
*.adsl.net.t-com.hr.



+1 Profil

icon Re: kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju12.03.2008. u 23:24 - pre 167 meseci
Vidim da se koriste cx kontrole...
Mali problem kod njih: grid učitava sve podatke iz dataset-a, pa ako ti qry vraća 10000 slogova, grid će ih sve učitati. Grid koji je u delphi-u ne radi tako, učita samo potreban broj slogova (ako se drugačije ne kaže).

Sa cx kontrolama se ne može (bar ja nisam našao način) ubrzati učitavanje.
Vjerojatno su krivi filteri i grupe s kojima on dosta dobro radi, ali teko pošto se učita.

cxgrid je zgodan, dobri filteri, grupe, sumiranje itd. ali ne za velike skupove podataka...
 
Odgovor na temu

priki

Član broj: 24732
Poruke: 699
*.static.t-2.net.

ICQ: 174153511


+26 Profil

icon Re: kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju13.03.2008. u 07:13 - pre 167 meseci
kod cx grida ima property GridMode, stavi se na "true" i
onda se grid puni samo sa brojem slogova vidljivim na tom ekranu
ali se gubi dosta drugih funkcionalnosti

u zavisnosti kako je aplikacija napravljena
"dovlačenje" slogova treba da se kontroliše na datasetprovider-u (dbExpress)
ili ako se koriste samo Delphi komponente (ADO ...), ručnim pisanjem procedura
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: kako da ubrzam stratovanje aplikacije u delphiju

[ Pregleda: 2116 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.