Citat:
blekmor: Java generalno nije bas pogodna za igrice. Ako zelis da pravis igrice ozbiljno, preporucujem ti C++.
Knjigu nisam citao, ali sam ubjedjen da je dobra. O'REILLY je veoma ozbiljan izdavac , tako da ne vjerujem da bi izbacili nesto sto nije vrhunsko.
Kako se Java ne koristi (mnogo) u industriji igara, pretpostavljam da sa njom mozes da naucis samo osnovne principe programiranja igara koje ces kasnije da usavrsavas sa nekim drugim prog. jezikom, ukoliko budes zainteresovan.
U prevodu :
pretpostavljam da nije zastarjela, tj
pretpostavljam da ne mozes naci nesto "modernije" vezano za programiranje igara u Javi.
Hvala na odgovoru blekmor
Ne odbacujem cinjenicu da je C++ daleko bolji za igrice.Cisto bih voleo te stvari u javi da naucim zato shto je vec ucim a bitan je princip pa je kasnije lakshe sa drugim jezikom pogotovo sa C++ koji je isto OO.
U Chapter 00 ove knjige stoje neki odgovori koliko je java dobra za igrice
Chapter 00 - Chapter 00. Why Java for Games Programming? vredi pogledati.Knjiga je 2005 izdata ne znam koja je java to ali sada je sigurno josh bolja situacija sa novijom javom.Javite svoje misljenje o ovome.
Mislim da bi igricu tipa sah preko mreze ili bilo koju 2D da moze preko mreze da se igra lakshe i brze bi odradio sa javom nego sa c++.Molim vas ispravite me ako nisam u pravu.
Ako neko zna neki tutorial za renderovanje grafike tj. pravljenje animacije u javi (FPS, UPS, update, repaint ako me razumete shta me tacno zanima) noviji postavite.
Unapred hvala...