Sve VL instalirane istim kljucem imaju isti product ID, svi OEMi instalirani iz istog kluca i certa imaju isti product ID. Nisam bas proveravao ali moja pretpostavka je da sve piratske masine imaju isti product ID jer se isti izvlaci iz (piratskog) kljuca.
ono sto ti mislis je Windows Installation ID koji se generise kombinacijom ProductIDa i deset hardverskih parametara masine. Taj 50-digit ID medjutim nije dostupan i generise se on-the-run tokom aktivacije sto znaci da na sistemima koji nisu aktivirani (npr trial) ni ne postoji. Taj broj mozes da vidis kroz komandu "slmgr /dlv" ali koliko ja znam ne moze da se dobije ni kroz jedan api poziv tako da ti nije od neke koristi.
Za tvoje potrebe iskreno mislim da je dovoljno da procitas reg value MachineGuid u kljucu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Cryptography, to ti je GUID koji se geenrise dinamicki pri instalaciji windowsa i cak i sve piratske kopije imaju razlicitu vrednost.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić