Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Automatski prikazivanje upisa u bazu

[es] :: PHP :: Automatski prikazivanje upisa u bazu

[ Pregleda: 1644 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 103
*.static.sbb.rs.



+1 Profil

icon Automatski prikazivanje upisa u bazu19.06.2013. u 10:22 - pre 84 meseci
Pozdrav ljudi. Treba mi pomoc oko prikaza na admin strani kada je upisana nova porudzbina. Imam u bazi tabelu za porudzbine, i hteo bih da kada se nesto novo upise u njoj prikaze na admin strani da je napravljena nova porudzbina. Da li bi neko mogao da mi objasni kako to da uradim? Unapred zahvalan!
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+26 Profil

icon Re: Automatski prikazivanje upisa u bazu19.06.2013. u 16:05 - pre 84 meseci
Ovo se moze brzo uraditi na vise nacina , i pre svega zavisi od kljucna dva pitanja :
da li zelis da datu stranu refresujes ili ne da bi se prikazale porudzbine ?
da li zelis da ti se samo jednom prikazu porudzbine ili da se uvek prikazuju dok npr porudzbina ne bude obradjena od strane administratora ?
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 103
*.static.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Automatski prikazivanje upisa u bazu20.06.2013. u 09:44 - pre 84 meseci
U sustini trebalo bi da kada korisnik poruci nesto, kada je izvrsena porudzbina, da stigne administratoru da ima novu porudzbinu koju treba obraditi. Otprilike kada se klikne npr na zavrsi porudzbinu, tada se unosi u tabelu ta porudzbina, i u tom trenutku da stigne i adminu da postoji nova porudzbina koju treba obraditi.
 
Odgovor na temu

Radovan__III
Radovan__III
Beograd

Član broj: 15669
Poruke: 1245
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+26 Profil

icon Re: Automatski prikazivanje upisa u bazu20.06.2013. u 16:07 - pre 84 meseci
U istom trenutku to moze samo mail-om.

Ali priblizno u istom trenutku mozes uraditi koristeci ajax , na svakih npr 1 min pozvoes skriputu koja proveri da li ima nesto novo u bazi , i izlistas mu na stranici.
Aj sad svi u biblioteku da nesto pojedemo i popijemo ...
--------------------------------
Knjigovodstvo

 
Odgovor na temu

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 103
*.static.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Automatski prikazivanje upisa u bazu21.06.2013. u 11:04 - pre 84 meseci
Ok, moze i tako, moze malo blize objasnjenje, posto ne stojim najbolje sa ajax-om...
 
Odgovor na temu

Tpojka
Ratio, Logic

Član broj: 60114
Poruke: 194

ICQ: 491318095


+30 Profil

icon Re: Automatski prikazivanje upisa u bazu21.06.2013. u 11:27 - pre 84 meseci
.load()
u kombinaciji sa JS timing-om.
-A Tpojke su Đuro - šta?
-Osnovne jedinice diverzantskih grupa!
 
Odgovor na temu

Thugzsr
Milos Maric
student
Novi Sad

Član broj: 229631
Poruke: 103
*.static.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Automatski prikazivanje upisa u bazu21.06.2013. u 15:03 - pre 84 meseci
Da li je imao neko slican problem, pa da pojasni malo :)
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+44 Profil

icon Re: Automatski prikazivanje upisa u bazu22.06.2013. u 14:28 - pre 84 meseci
Na mestu gde želiš da se prikazuju nove porudžbine staviš:
Code:
<div id="provera_kupovine"></div><div id="loader"></div>


Javascript/ajax:
Code:

  function NovePorudzbine() {
  
   setTimeout( function(){ NovePorudzbine() }, 5000); //PROVERA NA SVAKIH 5 sec.
   
   document.getElementById("loader").innerHTML = '<img width="16" height="16" src="ajax_loader.gif" alt="" />';
   
   var $jqry = jQuery;
   $jqry.ajax({
                    type: "POST",
                    url: "provera_porudzbine.php",
                    data: "provera=kupovine",
                    success: function(msg){
                    
                    document.getElementById("provera_kupovine").innerHTML = msg;
            document.getElementById("loader").innerHTML = "";    
                    },
                    error: function(msg){
                    document.getElementById("provera_kupovine").innerHTML = msg;
                    document.getElementById("loader").innerHTML = "";    
                    }
                });
    
  }

Ukoliko želiš da ti se prikaže sličica sa animacijom dok se vrši provera dodaj ajax_loader.gif i izmeni putanju u trećoj liniji gore. U suprotnom izbriši tu liniju i svuda gde je getElementById("loader").

provera_porudzbine.php

Učitaj sve potrebne funkcije, config i konekciju sa bazom (i proveri da li je korisnik admin)
Code:
if ( isset($_POST["provera"]) AND $_POST["provera"] == "kupovine" ) {
  //OVDE IDE UPIT ZA PROVERU NOVIH PORUDžBINA
 //UKOLIKO IMA PRIKAŽI BROJ NOVIH PORUDŽBINA npr:
 <a href="link_ka_uredjivanju_porudzbina.php">(<?=$row->UkupnoPorudzbina?>) novih porudzbina</a> 
}

I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Automatski prikazivanje upisa u bazu

[ Pregleda: 1644 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.