Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?

[es] :: Access :: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?

[ Pregleda: 3215 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

xl_kid
Knjaževac

Član broj: 82420
Poruke: 157
77.243.16.*



Profil

icon Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?28.05.2013. u 09:19 - pre 105 meseci
Interesuje ma da li je moguće automatsko zatvaranje aplikacija ako nije aktivna tj korisnik je ne koristi određeno vreme recimo 60 min. Korisnici ostavljaju otvorenu aplikaciju i hteo bih da rešim taj problem.
INTRUDER
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?28.05.2013. u 09:36 - pre 105 meseci
Imas ovde.
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
..106.109.adsl.dyn.beotel.net.

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?28.05.2013. u 09:48 - pre 105 meseci
Pogledajte scenario i primer na sledecem linku http://support.microsoft.com/kb/304408

:-) Kolega Slobodan je bio brzi ...
 
Odgovor na temu

xl_kid
Knjaževac

Član broj: 82420
Poruke: 157
77.243.16.*



Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?28.05.2013. u 09:52 - pre 105 meseci
hvala. probacu :)
INTRUDER
 
Odgovor na temu

xl_kid
Knjaževac

Član broj: 82420
Poruke: 157
77.243.16.*



Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?28.05.2013. u 10:13 - pre 105 meseci
ovo je primer za daljinsko zatvaranje aplikacije. imam nesto slicno ali nije to to. meni je potrebno da se aplikacija zatvori ako korisnici ne koriste aplikaciju jer se desava da je po zavrsetku posla ne gase.
INTRUDER
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?28.05.2013. u 11:06 - pre 105 meseci
Pretpostavljam da imas neku glavnu formu koja je stalno otvorena,tipa Swichboard ili slicno.Iskoristi kod u prilogu ako nema pokreta misom ili klik dugmeta vise od 60min,onda zatvori aplikaciju.Ja sam probao da Time interval stavim na 60000(na 1min da ne bih cekao 60min hehe) i radi bez problema.
Code:
Option Compare Database 
Option Explicit

Dim lngActivityCounter As Long

Private Sub Detail_MouseMove(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
     ' Reset the timer
     lngActivityCounter = 0
     Me.doomsday.Caption = 15
   Me.doomsday.Visible = False' stavi najpre true da vidis sta se desava
End Sub



Private Sub Form_KeyPress(KeyAscii As Integer)
     ' Reset the timer
     lngActivityCounter = 0
     Me.doomsday.Caption = 15 'neka labela na toj glavnoj formi nayvana doomsday
     Me.doomsday.Visible = False
End Sub

Private Sub Form_Timer()
     'NOTE: The Timer Interval = 60000 (1 minute)
     'If no activity by user for 30 minutes, then quit application
    lngActivityCounter = lngActivityCounter + 1
     '30 minutes = 1800 sec (30 min x 60 sec/min)
     'After 30 minutes (1800 sec via: 20 min x 60 sec/min) of no activity,
     'close application completely
     If lngActivityCounter >= 30 Then
         Beep
         Me.doomsday.Visible = True
             If Me!doomsday.Caption = 0 Then
                DoCmd.Quit acQuitSaveAll
             Else
               ' This counts down 15 seconds before quiting
                Me!doomsday.Caption = Me!doomsday.Caption - 1
             End If
     End If
End Sub
'**************Code End*********************
Moras malo da prepravis kod da bi radio na 60min,jer ovaj kod radi ako nema aktivnosti 30min.
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

xl_kid
Knjaževac

Član broj: 82420
Poruke: 157
77.243.16.*



Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?28.05.2013. u 13:16 - pre 105 meseci
kada kod stavim na glavnoj formi javlja mi se problem ako hocu da ga otkazem. kao da ne radi. pritiskom na "esc" prestaje da odbrojava. isto sve stavim na blanko formu i radi super.
INTRUDER
 
Odgovor na temu

xl_kid
Knjaževac

Član broj: 82420
Poruke: 157
77.243.16.*



Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?28.05.2013. u 13:25 - pre 105 meseci
sredio sam ovo koliko toliko ali mi je problem kada je glavna foma minimizirana a radim u drugoj. "ne poznaje aktivnost"
INTRUDER
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?28.05.2013. u 19:04 - pre 105 meseci
Evo malo mog mozganja.
Citat:
xl_kid: ovo je primer za daljinsko zatvaranje aplikacije. imam nesto slicno ali nije to to. meni je potrebno da se aplikacija zatvori ako korisnici ne koriste aplikaciju jer se desava da je po zavrsetku posla ne gase.
.
Ako je potrebno da se aplikacija ugasi samo posle radnog vremena,kako si naveo,onda možeš da iskoristiš primer u prilogu.
Objašnjenje:Postoji glavna forma,koja je uvek otvorena (može da bude minimizirana).Na njoj se vrši provera da li je sadašnje vreme veće ili jednako recimo 17h.Time Interval postaviš na recimo 15min i na svakih 15min vršiće se provera,tj otvaraće se forma na kojoj se nudi da li da nastaviš sa radom ili da ugasiš aplikaciju.Pošto verovatno operater nije za kompjuterom u to vreme,postavljeno je i na toj formi frmProvera Timer Interval na 1min(60000),ako ne klikneš ni na jedno ponudjeno dugme,aplikacija se gasi.Čak radi i ako niste u samoj aplikaciji (bazi) već radite nešto drugo,recimo surfujete. Nadam se da će odgovarati.Pozdrav.
Jednog dana...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

xl_kid
Knjaževac

Član broj: 82420
Poruke: 157
77.243.16.*



Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?29.05.2013. u 07:13 - pre 105 meseci
super. to je to cak i bolje. hvala
INTRUDER
 
Odgovor na temu

xl_kid
Knjaževac

Član broj: 82420
Poruke: 157
77.243.16.*



Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?29.05.2013. u 09:37 - pre 105 meseci
muci me sad kako da prekinem proces na on mouse move. da se vreme resetuje nesto kao u prethodnom primeru. pokusavam sa dva uslova ako je vreme vece od 1700 i counter manje od 30 min. counter pocinje odbrojavanje posle 1700h. skroz sam se pogubio. znas ono kad kad znas sta hoces ali ti jednostavno zabaguje mozak. inace radi se u 3 smene ali 2. i 3. aplikaciju koriste bas malo i retko kada je gase. problem je naravno resen sa prethodnim primerom ali mi nesto palo na pamet da se jos malo igram sa tim.
INTRUDER
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?29.05.2013. u 12:20 - pre 105 meseci
Evo ti jos jedan primer,koji je kolega Scele postavio. Postavis IDLEMINUTES na 240 (minuta) i ako posle cetiri sata nema aktivnosti,aplikacija se gasi automatski,bez upozorenja ili bilo cega.ja sam postavio na pola minuta cisto da probam.

[Ovu poruku je menjao SLOJ.1973 dana 29.05.2013. u 13:30 GMT+1]
Jednog dana...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

xl_kid
Knjaževac

Član broj: 82420
Poruke: 157
77.243.16.*



Profil

icon Re: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?30.05.2013. u 12:19 - pre 105 meseci
nikako da stignem da se zhvalim. kraj meseca je :(
juce sam smuckao nesto pomocu prvog i drugog primera koji si mi poslao i mogu ti reci da radi super. ovaj poslednji sam samo pogledao. pozabavicu se s njim posle 5.

hvala puno na pomoci
INTRUDER
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Automatsko zatvaranje apilkacija ako nije aktivna - da li je moguće?

[ Pregleda: 3215 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.