Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[BCB] - TMS TDBADVGrid automatsko sortiranje

[es] :: C/C++ programiranje :: [BCB] - TMS TDBADVGrid automatsko sortiranje

[ Pregleda: 2753 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
161.53.237.*



+9 Profil

icon [BCB] - TMS TDBADVGrid automatsko sortiranje04.12.2008. u 12:51 - pre 172 meseci
Koristim gore navedeni grid i jedino me muči kako pomoću njega napraviti automatsko sortiranje podataka po odabranim kolonama. On u header-u dopušta odabir višestrukih kolona i način sortiranja (ASC, DESC), no samo sortiranje nije automatsko već izgleda da treba pisati code. Vidio sam da postoji event OnCanSort, no još nisam našao niti jedan adekvatan primjer kako se to koristi.

Ima itko da je radio s ovime?
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
161.53.237.*



+9 Profil

icon Re: [BCB] - TMS TDBADVGrid automatsko sortiranje05.12.2008. u 09:08 - pre 172 meseci
Evo, uspio sam napraviti rješenje pa ako će ikome trebati ovdje je:

Code:
void __fastcall TFGlavni::DBG1ClickSort(TObject *Sender, int ACol)
{
    // DBG1->SortSettings->Show = true;
    // DBG1->SortSettings->IndexShow = false;

    AnsiString Kolona = DataModul->TOdgovori->Fields->FieldByNumber(ACol)->FieldName;
    if(DBG1->SortSettings->Direction == sdDescending) Kolona = Kolona + " DESC";
    DataModul->TOdgovori->IndexFieldNames = Kolona;
}

Sortiranje se odvija direktno preko DataSet-a, a ne virtualno u gridu. Ovaj gornji primjer se koristi za sortiranje po jednom stupcu i za funkcioniranje ovog koda potrebno je u DataSet komponenti dodati sva polja (kolone), te da je raspored polja (kolona) u DataSet-u jednak rasporedu kolona u gridu.

Za sortiranje po više stupaca potrebno je mnogo više komplikacija jer DBG1->SortSettings->Direction se ne mijenja automatski već vi sami morate dohvatiti sve indekse pa onda "ručno" ispitivati redoslijed. Još nisam do kraja rješio i taj način sortiranja jer mi to u pravilu sada niti ne treba, pa ako riješim stavim ovdje.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: [BCB] - TMS TDBADVGrid automatsko sortiranje

[ Pregleda: 2753 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.