Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Veoma čudan problem sa VS

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Veoma čudan problem sa VS

[ Pregleda: 1149 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.dynamic.sbb.rs.



+17 Profil

icon Veoma čudan problem sa VS14.05.2013. u 20:35 - pre 88 meseci
Imam veoma čudnu situaciju sa VS.
U pitanju je winforms projekat koji je poceo da brlja u zadnje vreme.
Problem prave breakpoint-i.
Tj. označim mesto gde bi trebalo da se breakpoint zaustavi. E editoru se pojavi crvena kuglica međutim kada pokrenem aplikaciju u debug modu neće da stane na tom redu nego preskoči.
Probao sam da uradim clean projekta, uradio rebuild nekoliko puta.
Obrisao sam ceo folder gde se nalazi source aplikacije, ponovo preuzeo projekat i uradio rebuild i ništa.
Resetovao sam podešavanja u VS2010 na default.
Čak sam i probao da otvorim isti projekat sa VS2012 i isto se dešava.
Primetio sam da breakpointi neće da stanu kod deklaracija promenjivih.
Recimo kada imam:

int i;

(tu nece da stane)

u slucaju da imam

int i = 1;

(tu se zaustavi breakpoint)

Kada se pokrene aplikacija crvena kuglica nestane i nemoguce je oznaciti taj red da bude breakpoint.
Ljudi pomagajte, izgubio sam vec dva dana na ovu glupost!

 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6004



+4616 Profil

icon Re: Veoma čudan problem sa VS14.05.2013. u 20:45 - pre 88 meseci
Ne vidim nista cudno tu, ne moze VS da stavi breakpoint na deklaraciju kad ona ne generise kod.

int i = 1; je skracena forma za

int i;
i = 1;

i kad stavis breakpoint na skracenu formu ti u stvari stavljas breakpoint na izraz iz druge linije koji generise kod.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.dynamic.sbb.rs.



+17 Profil

icon Re: Veoma čudan problem sa VS14.05.2013. u 21:22 - pre 88 meseci
U stvari evo o cemu se radi.

Imao sam jednu komplikovanu formu na osnovu koje sam trebao da napravim jednu slicnu formu sa malim izmenama.
Prekopirao sam sve falove (cs, design i resx) i u editoru izmenio naziv klase, ime fajla, metode itd.
Zatim sam te fajlove ubacio u solution i napravio identicnu kopiju forme.
Medjutim nesto se zeznulo i sada debuger nece uopste da udje u dogadjaj on form load.

U designeru stoji redovno:
this.Load += new System.EventHandler(this.DrzavaRecView_Load);

u cs imam metodu:
private void DrzavaRecView_Load(object sender, EventArgs e)
{
....
}


U debug modu otvara se forma ali ne ulazi onload metodu.
Kada izvrsim exe fajl van visual studia pukne i javi gresku kao da nesto nije dobro bind-ovano.
 
Odgovor na temu

MatezYU

Član broj: 4114
Poruke: 1586
*.dynamic.sbb.rs.



+17 Profil

icon Re: Veoma čudan problem sa VS14.05.2013. u 21:33 - pre 88 meseci
Resio sam problem.
Pobrisao sam sve bindingSource komponente i postavio nove i sada radi.
Nesto se zaglupeo i nije hteo uopste da udje u onLoad metodu
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Veoma čudan problem sa VS

[ Pregleda: 1149 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.