Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

NE razumem zasto mi se uvek setuje SESSION?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: NE razumem zasto mi se uvek setuje SESSION?

[ Pregleda: 1414 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

abc..

Član broj: 31481
Poruke: 205
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon NE razumem zasto mi se uvek setuje SESSION?14.04.2013. u 23:52 - pre 83 meseci
Ne razumem zasto mi ova sesija uvek setuje $_SESSION['rezultat']['pitanje7'] primenljivu iako else uslov nikad nije ispunjen?


function validator()
{
if (!document.getElementById("tacno1").checked){

alert ('Bravo! To je tačan odgovor.\n Prelaziš na sledeće pitanje.');
return true;}
else{
alert ('Odgovor nije tacan.');
<?php
$_SESSION['rezultat']['pitanje7']="greska";
?>
$("#panel").slideDown("slow");
return false;}

Molio bih za odgovor ako neko ima ideju oko ovog cuda..
 
Odgovor na temu

Nemke_BG

Član broj: 163822
Poruke: 341
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: Nemke_BG@elitesecurity.org
Sajt: https://www.nmdesign.rs


+45 Profil

icon Re: NE razumem zasto mi se uvek setuje SESSION?15.04.2013. u 00:13 - pre 83 meseci
Iskren da budem, ja pokusavam da shvatim sta ti zelis da uradis uopste sa ovim kodom (a i sta on radi uopste), ali mi nista nije jasno...

Sto se tice tvog pitanja naravno da ce uvek da bude setovano, jer ga uvek setujes. Ne mozes da mesas JS i PHP na ovaj nacin...
...
 
Odgovor na temu

agvozden
Aleksandar Gvozden
founder
Info-G
Beograd

Član broj: 37813
Poruke: 1105
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.gvozden.info


+65 Profil

icon Re: NE razumem zasto mi se uvek setuje SESSION?15.04.2013. u 01:11 - pre 83 meseci
Ukoliko jednom setuješ promenljivu sesije ona ostaje tu dok sesija traje ili dok ne izvršiš unset.
 
Odgovor na temu

jagger
Miloš Aćimovac
Senior Web Developer
Xhibit d.o.o Banjaluka
Beograd - Banjaluka

Član broj: 172
Poruke: 422
*.teol.net.



+4 Profil

icon Re: NE razumem zasto mi se uvek setuje SESSION?15.04.2013. u 13:52 - pre 83 meseci
Koliko ja znam PHP je "server jezik" a Javascript "client side" jezik.
Ako te ja dobro razumem ti zelis da izvrsis neku validaciju i js-u i posaljes rezultate validacije serveru.

Validaciju mozes uraditi kako si napisao
Code:

function validator()

  if (!document.getElementById("tacno1").checked)
  {
    alert ('Bravo! To je tačan odgovor.\n Prelaziš na sledeće pitanje.');
    return true;
  }
  else 
  {
    alert ('Odgovor nije tacan.');

   ~ AJAX KOD  ~

    $("#panel").slideDown("slow");
    return false;
 }


Ali ako hoces i da ubacis u sesiju info $_SESSION['rezultat']['pitanje7']="greska";
Tada moras da koristis AJAX kojim pozivas neku svoju skriptu koja ce da doda taj info.

Npr. AJAX KOD

Code:
var data_q = 'pitanje=pitanje7&info=greska';
$.ajax({
    type : "POST",
    url : "upis_greske.php",
    data : data_q,
    success : function (data) {
                        alert('Upisano u sesiju!');
                        },

    error : function (xhr, textStatus, errorThrown) { 
                    alert('An error occurred! ' + (errorThrown ? errorThrown : xhr.status));
            }
    });


upis_greske.php na server strani

Code:

<?php
if (isset($_POST['pitanje']) and isset($_POST['info']))
{
   if(session_id() == '') session_start();
   $_SESSION['rezultat']['pitanje7']="greska";
}
?>



Ono na sta bi ti skrenuo paznju jeste da sve sto je pisano u js-u klijent, tj korisnik vidi. Tako da svaku tvoju validaciju moze procitati i znati odgovore. Zato bi morao validacije da radis na server strani a js samo kupi validacioni rezultat od php skripte.

JS validacije se koriste da se smanji komunikacija sa web serverom. Ali i pored js validacija radi sigurnosti validacije se vrse i u php skripti.

Hedonista na kvadrat!
 
Odgovor na temu

abc..

Član broj: 31481
Poruke: 205
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: NE razumem zasto mi se uvek setuje SESSION?15.04.2013. u 16:36 - pre 83 meseci
Ono što ja pokušavam jeste da kada korisnik odgovori na pitanje (veoma mali kviz od nekih 7-8 pitanja) ja imam podatak o tome da li je tacan odgovor dao iz prvog pokušaja ili je pokušaja bilo više (jer korisnik mora odgovoriti tacno na dato pitanje da bi prešao na sledeće). Za svako sledeće pitanje se otvara nova php stranica (znaci nema baze) i na kraju dobije izvestaj recimo u nekoj tabeli tipa:

Pitanje 1 = Bez greške
Pitanje 2 = Više pokušaja
Pitanje 3 = Više pokušaja
...itd.

Ne volim da radim sa AJAXom ali mislim da će mi to ovde biti najlakša varijanta.

Inače, nisam znao da se js i php ne mogu mešati na ovaj način. Mislio sam da se php kod izvršava tek kada se else uslov ispuni, ali sada mi je jasno da bi to predstavljalo komunikaciju sa serverom nakon sto je html stranica učitana, a tome služi upravo AJAX..
 
Odgovor na temu

abc..

Član broj: 31481
Poruke: 205
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: NE razumem zasto mi se uvek setuje SESSION?15.04.2013. u 23:18 - pre 83 meseci
Samo da javim da sam stvar rešio pomoću HTML5 "sessionStorage".
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: NE razumem zasto mi se uvek setuje SESSION?

[ Pregleda: 1414 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.