Možemo malo da prodiskutujemo tvoj pristup. Mislim da nema razloga da se kreiraju posebne tabele za uplate i isplate, dovoljna je jedna tabela s tim da svaka stavka, svaki nalog, ima oznaku uplata ili isplata. Kako jedan nalog može imati više stavki, imamo i tabelu stavke naloga. Ukupan iznos svih stavki na jednom nalogu prenosi se kao iznos uplate ili isplate, zavisno od vrste naloga, u dnevnik. Svaka stavka dnevnika sadrži ID naloga, na osnovu njega znamo koji je broj naloga u pitanju, može se podesiti i da se u formi ne vidi ID već broj. I svi drugi podaci se prenose u dnevnik unosom ID broja.
Sama numeracija naloga dolazi u drugoj fazi, jednostavno, odabirom vrste naloga, dodeljujemo prvi naredni broj za tu vrstu naloga. U modulu postoji funkcija koja određuje novi , naredni broj naloga. Treba postaviti na kombo vrsta naloga, After Update, da u polje broj naloga upisuje vrednost funkcije.
Rekoh da je baza u sirovom stanju, nisam stiga da je doteram, našminkam, ali sve zahteve koje si izneo biće realizovani, ali malo drugačijim pristupom od tvog.
Naravno, svaki pristup koji rešava problem, koji obavlja posao, legitiman je, ali mi iskustvo kaže da je bolje koristiti rešenja koja je lakše nadograđivati bez promene osnovne strukture baze.
Bilo bi dobro da još neko iznese svoje mišljenje, predlog, ideju.
Ja ću svakako narednih dana doraditi moju bazu, nadam se da će biti očiglednije kako funkcioniše, kako rešava postavljen zadatak.