Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Registracija korisnika i ispisivanje greske

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Registracija korisnika i ispisivanje greske

[ Pregleda: 942 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jordan90
student

Član broj: 294595
Poruke: 52
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Registracija korisnika i ispisivanje greske28.02.2013. u 16:15 - pre 84 meseci
Ovako radim neki mini forum preko tutorijala u php/mysql i imam skriptu za registraciju korisnika.

Code:
<?php
include 'inc/connect.php';
include 'inc/header.php';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != 'POST')
{
    echo '<form method="post" action="">
            Korisnicko ime:<input type="text" name="kor_ime"/><br />
            Sifra:<input type="text" name = "sifra"/><br />
            Sifra:<input type="text" name="sifra_prov"/><br />
            Email:<input type="text" name="mail"/><br />
            <input type="submit" value="Registruj se"/><br />
            </form>';
}
else {
    $errors = array();
    if(isset($_POST['kor_ime']))
    {
        
        if (strlen($_POST['kor_ime'])>30) {
            $errors[] = 'Korisnicko ime ne moze imati vise od 30 znakova !';
        }
    }
    else {
        $errors[] = 'Morate uneti korisnicko ime!';
    }
    if (isset($_POST['sifra'])) {
        if($_POST['sifra'] != $_POST['sifra_prov'])
        {
            $errors[] = 'Niste uneli istu sifru !';
        }
    }
    else {
        $errors[] = 'Morate uneti sifru!';
    }
    if (!empty($errors)) 
    {
        echo '<ul>';
        foreach ($errors as $key => $value) 
        {
            echo '<li>'.$value.'</li>';
        }
        echo '</ul>';
    }
    else {
        $sql = "Insert into korisnici(korisnicko_ime,sifra,email,datum_registracije,privilegije) values('".mysql_real_escape_string($_POST['kor_ime'])."',
                                             '".sha1($_POST['sifra'])."',
                                             '".mysql_real_escape_string($_POST['mail'])."',
                                             Now(),0)";
        $result = mysql_query($sql);
        
        if(!$result)
        {
            echo 'Registracija nije uspela,molimo pokusajte kasnije';
            //echo mysql_error();
        }
        else {
            echo 'Uspesno ste se registrovali,sada se mozete <a href="login.php">ulogovati</a>.';
        }
    }
}
include 'inc/footer.php';


Ono sto mi ne radi , jeste da uopste ne ispisuje greske ako izostavim neko prazno polje i sl vec ga samo upise u bazu. Jedinu gresku pravi ako dolazi do multipliciranja primarnih kljuceva. Moze li mi neko pomoci oko ovih gresaka molim vas.
Hvala puno
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2170
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2234 Profil

icon Re: Registracija korisnika i ispisivanje greske28.02.2013. u 16:45 - pre 84 meseci
php.ini

Error reporting

about:networking
 
Odgovor na temu

Jordan90
student

Član broj: 294595
Poruke: 52
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Registracija korisnika i ispisivanje greske28.02.2013. u 16:52 - pre 84 meseci
Pa nisam siguran da je to ono sto mi treba,ja samo hocu da ispisujem poruku ako nesto nije u redu?
Mozes li mi reci u ovom mom kodu sta ne valja?
 
Odgovor na temu

maddog_srb
Cacak

Član broj: 192945
Poruke: 129
212.178.239.*



+24 Profil

icon Re: Registracija korisnika i ispisivanje greske02.03.2013. u 09:32 - pre 84 meseci
kada proveravas sa isset, uvek ces dobiti true, zato sto isset proverava da li je setovana promenljiva, a ne da li je njena vrednost != ''
dodaj u uslov
Code:

 if(isset($_POST['nesto']) && $_POST['nesto'] != '')
na primer
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Registracija korisnika i ispisivanje greske

[ Pregleda: 942 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.