Pozdrav, ja sam prvo jurio njih da spremam CCNA, ali su bili previse busni sto se tice reci za moj ukus, nekazem da su losi, da ne znaju svoj posao, prosto, hvalili su se previse, tipa, prosle nedelje nam je poslao mail CEO Cisco kompanije,mogu da vam pokazem ako znate dobro engleski, super, ja im kazem, ja vam mogu srediti da vam za 10minuta, licno Obama posalje mail zahvalnosti sto ste spasili planetu zemlje, doduse ovo nisam mogao da iscutim jer stvaro sto je mnogo mnogo je, pitaj Gojka, on je kod njih spremao CCNA, mada licno..... evo 100god je promenjen naziv CCNP sertifikata, oni na sajtu i dalje imaju, CCNP, CCVP,CCSP....malo azuriranje sajta bi moglo da pane :).
Ja pohadjam kurs na ETF, kod Mileta, on je 2xCCIE (R&S i Security) nije mi bas po volji 100%, ali kakvih ima on je zlatan, radi u Austria Telekomu, pre toga, u Slovenackoj cerka firmi NIL, VIP, asistent na FON....bla bla bla, realno covek koji ide dalje, i ulaze u sebe, doduse malo se sad ulenjio, zbog posla, ali sigurno ce nastaviti da se razvija, planira u skorije vreme da polaze i CSSIP, ono sto je dobro kod ETF, sto oni bas oduze, tipa CCNP ce sigurno trajati 10meseci, taman da se sve slegne, tako nesto je trajao i CCNA, CCNA Security je trajao 2 meseca, i to je na moju molbu ubrzao, tj imali smo 2 predavanja nedeljno, i veruj mi, mislim da je taj CCNA Security 3x tezi nego CCNP R&S, jednostavno puno teorije, a znanje prosto mora da se slegne, ja sam mislio Security odmah da polazem, ali sam odustao, jer ako bih polozio, pitanje da li bih se vracao na te osnovne stvari, mada ima zastarelih ali ima i onih svezih stvari... sad zasto mi treba teorija, sad ce me neko napenaliti, i da znam, da srljam, ali takav mi je plan, pa ce da vidimo, odmah posle CCNA Security bih planirao da jurim CCIE Security, naravno ne bih sutra to poceo, ali bih malo po malo ulazio u tu pricu, opremu imam kuci, a verovatno cu krajem godine, ili najgore sledece godine da uzmem i ASA 5510, tad bih bio kompletan, inace, postoji mogucnost da organizujem CCIE R&S, ali o tome pred kraj godine, kurs bi se odrzavao u Beogradu, ne znam lokaciju, i trajao bi godinu dana, ko je lud i blesav, nek se javi :)
Ja imam 100GB Cisco kurseva, i verovatno bih to sve mogao sam da spremam, ali ti kursevi neulaze u dubinu kao sto se to rad na predavanjima, doduse ima i tamo gluposti, ali sta da se radi :) i dalje imam probleme sa kablom koji je nakacen na MT, te jos uvek nemam internet sa javnom statickom, ako te nesto od materijala zanima, pa da nesto izmuvamo ...:)
Inace to ti je oprema sa Racunarskog fakulteta, njihove prostorije se tamo nalaze, ja sam opremu video uzivo, sto jest jest, brdo opreme....ali na ETF u pola noci mozes da odem i lokalno radis na njoj :)
CCNP Security, CCNA R&S, CCNA Security, CCNA Voice
LinuxIsFree