Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem oko ucitavanja CSS-a

[es] :: Web dizajn i CSS :: Problem oko ucitavanja CSS-a

[ Pregleda: 2007 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Simca

Član broj: 311890
Poruke: 28
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 00:52 - pre 104 meseci
Podesavanja iz css-a mi se prikazuju u dreamweaver-u ali kada u ucitam stranu u bili kom pretrazivacu ne prikazuje mi podesavanja iz css-a vec samo ono sto imam u html-u.

Jel zna neko o cemu je rec ?
 
Odgovor na temu

cyBerManIA
I ovo T ono
Space

Član broj: 25195
Poruke: 698
*.ptt.rs.

Sajt: www.facebook.com/cyberman..


+263 Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 01:01 - pre 104 meseci
Mozda nisi linkovao lepo CSS fajl u HTMLu.
 
Odgovor na temu

Simca

Član broj: 311890
Poruke: 28
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 01:04 - pre 104 meseci
Jesam. Znaci vidim podesevanja iz Css-a u dreamwiveru-u u kartici za dizajn, ali kada je ucitam stranicu u pretrazivacu nema podesavanja ostane cist tekst iz html-a
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 01:08 - pre 104 meseci
A kako glasi linija koda koja povlači css? Ajde ako to možeš da nalepiš ovde...
about:networking
 
Odgovor na temu

Simca

Član broj: 311890
Poruke: 28
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 01:17 - pre 104 meseci
<div id="header" >
<div class="skoljka >
<div class="srce" >
<ul id="meni">
<li><a href="#">Home</a></li>
<li><a href="#">About</a></li>
<li><a href="#">strana3</a></li>
<li><a href="#">strana4</a></li>
<li><a href="#">strana5</a></li>
<li><a href="#">strana6</a></li>
</ul>
</div>
</div>
</div>

znaci rec je o navigaciji,tek sam poceo sajt,radio sam i ranije ali ovaj problem nisam imao.
 
Odgovor na temu

cyBerManIA
I ovo T ono
Space

Član broj: 25195
Poruke: 698
*.ptt.rs.

Sajt: www.facebook.com/cyberman..


+263 Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 01:21 - pre 104 meseci
Mislio je ako mozes da kopiras liniju koda u kom zoves CSS fajl, tipa:
Code:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="fajl.css">

 
Odgovor na temu

Simca

Član broj: 311890
Poruke: 28
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 01:26 - pre 104 meseci
<link rel="stylesheet" href="/CSS/stil.css" type="text/css" media="all" />
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 01:30 - pre 104 meseci
Ako imaš direktorijum koji se zove CSS (baš tako, velikim slovima) i taj se direktorijum nalazi u root direktorijumu sajta pored ostalih foldera/direktorijuma kao što ti je i linkovano, dakle, ako si siguran da gađaš baš pravu putanju, slobodno možeš da izbaciš media="all" i da nam nalepiš sadržinu samog css fajla, ako ti nije teško, pa da vidimo dalje..

ps: upotrebi Code tagove
about:networking
 
Odgovor na temu

Simca

Član broj: 311890
Poruke: 28
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 01:43 - pre 104 meseci
nisam znao za media="all" izbacio sam ga i idalje je isto.
Evo dajem kod, da cu i slike da vidite na sta mislim, sajt je na pocetku rada.

Code:
body { font-size:16px;  border:0px; font:Verdana, Geneva, sans-serif; color:#ffffff; background:666666;}

a { color:#3d03fa; text-decoration:underline}
a.hover { text-decoration:none}

.left { float:left; display:inline; }
.right { float:right; display:inline; }

.skoljka { width:1000px; margin:0 auto; position:relative; height: 500; }


#header { background-color:#666666; height:500px;}
.srce { background-image:url(/images/pozadina.png) top center no-repeat}

#meni {float:right;padding:40px; float:right}
#meni li {float:left;padding-right:28px}
#meni .end {padding-right:0}
#meni li a {display:block; font-size:16px; color:#fff; text-decoration:none; background:url(/images/meni_tag.png) 0 6px no-repeat; padding-left:20
px}


Ovo je izgled u dreamwiver-u
http://prntscr.com/rxwjd

a ovo u pretrazivacu
http://prntscr.com/rxwqi
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 02:05 - pre 104 meseci
Pa, imaš mnogo grešaka..

Ne postoji pravilo font: .. već font-family:

Zatim.. border:0px;

m-m. Jok.

Ako hoćeš da uopšte nema ivica, onda pišeš

Code:

border: 0 transparent;


Onda.. hover pseudo element ne ide sa jednom tačkom već sa dve tačke

Code:

a:hover {}


A ako već pišeš i praviš stil za linkove, onda to odradiš do kraja. Nikad polovično

Code:

a {}
a:link {}
a:visited {}
a:hover {}
a:active {}


Dalje, .. lista ne bi trebalo tako da se deklariše.. već :

Code:


ul#meni {}
ul#meni li {}

/* Ili */

ul {}
ul li {}



I zadnji red.. zašto ti je prelomljen, baš tu gde ne treba? Jel' to slučajno dok si lepio kod ovde ili to tako stoji?
Ako prelamaš redove, to činiš posle 'tačka-zareza'.

Sve u svemu, još mnogo tebi vežbe i rada treba. Ne valja ti ništa ovo. Zato pretraživač i ne prikazuje ono što bi hteo.
about:networking
 
Odgovor na temu

ivan.a
PHP developer

Član broj: 83976
Poruke: 400
89.216.28.*



+44 Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 06:21 - pre 104 meseci
Ovo:
Code:
<link rel="stylesheet" href="/CSS/stil.css" type="text/css" media="all" />

Promeni u
Code:
<link rel="stylesheet" href="CSS/stil.css" type="text/css" media="all" />


Ali pre toga uradi sve što je napisao plus_minus.
I hope I didn't brain my damage - Homer
if (wife.position == kitchen) {return sandwich};
 
Odgovor na temu

Simca

Član broj: 311890
Poruke: 28
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 11:59 - pre 104 meseci
Hvala Ivane. cim sam obrisao tu crtu proradilo je, dobio sam to sto sam zeleo.

Hvala Plus_minus, al nisam ja jos na tom nivo znanja o CSS-u,tek ucim...
 
Odgovor na temu

newtesla
Aleksander Segedi
CEO / owner
Tim011 Digital doo
N 44.69344 - E 20.38175

Član broj: 147164
Poruke: 1532
79-101-72-197.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.knjigovodja.in.rs


+404 Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 19:25 - pre 104 meseci
E, i samo jedna stvar: Windoze ne prave razliku između malih i velikih slova - Juniksi da. Dakle, pazi dobro da li ti je folder CSS ili css: win ne pravi razliku, ali host da.

Isto važi i za imena fajlova.
Kad, tokom pravljenja Nes kafe, umesto da uzmeš mleko iz friza tamo ustvari staviš Nes konzervu - shvatiš koliko je multitasking za*ebana i pipava rabota :)
 
Odgovor na temu

maddog_srb
Cacak

Član broj: 192945
Poruke: 129
82.113.121.*



+24 Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a08.02.2013. u 21:25 - pre 104 meseci
Citat:
plus_minus
Pa, imaš mnogo grešaka..

Ne postoji pravilo font: .. već font-family:


Ima gresaka, ali pravilo font postoji, samo je ovde pogresno upotrebljeno.
Potrebna su najmanje 2 parametra, velicina fonta i font-family kao poslednja 2.
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 2242
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: https://hardcoder.xyz


+2246 Profil

icon Re: Problem oko ucitavanja CSS-a09.02.2013. u 00:14 - pre 104 meseci
Znam da postoji shorthand gotovo za sve, ali njemu to još ne treba, sam je i rekao, neka se nauči prvo da piše deo po deo.
about:networking
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Problem oko ucitavanja CSS-a

[ Pregleda: 2007 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.