Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Izada PDF-a. Problem.....

[es] :: Visual Basic 6 :: Izada PDF-a. Problem.....

[ Pregleda: 1525 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

JUDO_BLACK_BOY
Pavlovic Bojan
Krusevac

Član broj: 132122
Poruke: 39

Sajt: elviksoft.zapto.org


Profil

icon Izada PDF-a. Problem.....01.02.2013. u 02:33 - pre 115 meseci

Zdravo,

Ovako radim na jednom programo u kome mi se zahteva izrada PDF fajla sve je to super i radi besprekorno sem jedne zackoljice...

Nece da stampa nasa slova čćšđž......

koristim mjwPDF
evo adresa do kompletne test aplikacije

http://www.vb6.us/files/tutori...tion/Advanced-PDF-Tutorial.zip

sa stampacem sam sam lako sredio to promenivsi charset u 238
ali sa ovim se mucim danima nemam ideju kako da ubacim charset u ovaj class modul


hvala vam unapred.
I am not afraid of death, i just don't want to be there when its happens!
 
Odgovor na temu

JUDO_BLACK_BOY
Pavlovic Bojan
Krusevac

Član broj: 132122
Poruke: 39

Sajt: elviksoft.zapto.org


Profil

icon Re: Izada PDF-a. Problem.....01.02.2013. u 03:27 - pre 115 meseci
pronasao sam jedan deo encoding ali ....


Code:
Private Sub PDFSetFontType()

Dim in_i As Integer

    For in_i = 0 To UBound(Arr_Font)
        PDFCreateFont "Type1", Arr_Font(in_i), "MacRomanEncoding"
    Next in_i

End Sub


promenio sam prostor sa

"MacRomanEncoding"
u
StandardEncoding
WinAnsiEncoding
PDFDocEncoding

svi menjaju nacin prikaya slova ali nista od navedenog ne prikazuje nasa slova čćšđž
I am not afraid of death, i just don't want to be there when its happens!
 
Odgovor na temu

FOX028
Visoka tehnicka skola strukovnih studija
Kosovska Mitrovica

Član broj: 258986
Poruke: 848

Sajt: https://www.zile028.com


+47 Profil

icon Re: Izada PDF-a. Problem.....01.02.2013. u 06:20 - pre 115 meseci
Ne znam koliko ce ti pomoci moj predlog, ali i ja kada sam pokusavoa da radim sa nasim slovima u VB6 imao sam probleme i naravno odustao da radim sa u VB6 sa nasim slovima pa sam presao da radim aplikaciju u VB 2005. Konkretno, hteo sam da napravim aplikaciju za stampanje koverti na kojima bi bila ispisana nasa slova (cirilica) i uspelo mi je ali u VB 2005, mogu da odstampam na stampacu ili da ga preko virtualnog stampaca prebacim u PDF. Ali za razliku od VB6 koji moze kreirati izvrsni EXE fajl VB 2005 kreira instalacioni fajl, tako da kada zavrsis pisanje aplikacije mozes i da je instaliras kao svaku drugu aplikaciju. Ako si zainteresovan za ovaj primer obrati mi se na mail adresu da ti posaljem primer ovoga sto sam odradio.
 
Odgovor na temu

JUDO_BLACK_BOY
Pavlovic Bojan
Krusevac

Član broj: 132122
Poruke: 39

Sajt: elviksoft.zapto.org


Profil

icon Re: Izada PDF-a. Problem.....01.02.2013. u 13:10 - pre 115 meseci
stampanje u vb6 na stampacu je presmesno sve sto treba da uradis je da stavis printer.font.charset = 238 za latinicu a za cirilicu je 204


128 Japanese, Shift_JIS (Japanese Industry Standard)
129 Korean, ks_c_5601-1987
130 Korean, johab
134 Simplified Chinese, gb2312 - Mainland China(PRC) and Singapore
136 Traditional Chinese, big5 - Taiwan and Hong Kong
161 Greek, windows-1253
162 Turkish, windows-1254
163 Vietnamese, windows-1258
177 Hebrew, windows-1255
178 Arabic, windows-1256
186 Baltic, windows-1257
204 Cyrillic, windows-1251 - Russia, Belarus, Ukraine...
222 Thai, windows-874
238 Central/Eastern European, windows-1250

moj problem je sto u ovom clas modulu nemam ideje kako da deklarisem charset na 238.....


I am not afraid of death, i just don't want to be there when its happens!
 
Odgovor na temu

FOX028
Visoka tehnicka skola strukovnih studija
Kosovska Mitrovica

Član broj: 258986
Poruke: 848

Sajt: https://www.zile028.com


+47 Profil

icon Re: Izada PDF-a. Problem.....01.02.2013. u 13:27 - pre 115 meseci
To nisam znao :-)
Ali koliko sam video u VB 2005 i VS 2008 moze se u samom kodu pisati i cirilicom, naravno komentari ili poruke za MsgBox ili u samom kodu dodeltiti vrednost za promenljivu string u cirilici.
 
Odgovor na temu

JUDO_BLACK_BOY
Pavlovic Bojan
Krusevac

Član broj: 132122
Poruke: 39

Sajt: elviksoft.zapto.org


Profil

icon Re: Izada PDF-a. Problem.....01.02.2013. u 13:35 - pre 115 meseci
koliko se razlikuje kodovanje u vb6 od kodovanja u vb2005 i 2010? s obzirom da sad upravo skidam vb 2010
najveci problem u svemu tome je to sto sam ja zavrsio program za manja preduzeca koji sve radi super sem tih slova u PDF-u
stampanje na standardnom papiru mi super radi samo onim podesavanjem charseta....
I am not afraid of death, i just don't want to be there when its happens!
 
Odgovor na temu

FOX028
Visoka tehnicka skola strukovnih studija
Kosovska Mitrovica

Član broj: 258986
Poruke: 848

Sajt: https://www.zile028.com


+47 Profil

icon Re: Izada PDF-a. Problem.....01.02.2013. u 13:43 - pre 115 meseci
U VB 2010 nisam radio, ali u VB 2005 je uglavnom isto nema neke velike razlike. S tim sto u VB 2005 a verovatno i u VB 2010 ima gotovu kontrolu PrintDocument za koju pises kod sta i gde hoces da stampas na papiru.
 
Odgovor na temu

JUDO_BLACK_BOY
Pavlovic Bojan
Krusevac

Član broj: 132122
Poruke: 39

Sajt: elviksoft.zapto.org


Profil

icon Re: Izada PDF-a. Problem.....01.02.2013. u 13:58 - pre 115 meseci
nemam ideje sta da uradim ali ako budem morao da menjam verziju vb-a onda cu da predjem na 2010
dok i to ne zastari za jedno 6-7 go mozda i manje :)
I am not afraid of death, i just don't want to be there when its happens!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Izada PDF-a. Problem.....

[ Pregleda: 1525 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.