Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoc oko izgleda

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Pomoc oko izgleda

[ Pregleda: 1007 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

marinsu
Subotica

Član broj: 306442
Poruke: 59
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.radio-srbija.iz.rs


+1 Profil

icon Pomoc oko izgleda11.01.2013. u 09:10 - pre 86 meseci
Posto sam uspeo da nadjem tutorijal kako da napravim koliko se online ljudi nalazi na sajtu, e sad meni je problem u 1 stvari a to je kako ja sada da izmenim Trenutni Korisnici koji se nalazi u php, to bih ovako izgledao (echo "Trenutni korisnici : $count_user_online " znaci ja hocu da izmenim u smislu css-a da ubacim font, boje, pozicioniram i ostalo. Kako to da izvedem? I isto tako, ja sam radio svoje stranice u .html i sada kako ja tamo da ubacim taj php? Mislim hocu da ubacim da mi se nalazi pri dnu sajta a ne znam kako da ubacim posto je ekstenzija .php a oko toga bas nesto jos nisam vest hvala u napred
^vip^
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5825

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: Pomoc oko izgleda11.01.2013. u 10:35 - pre 86 meseci
ubacis <?php echo "Trenutni korisnici : $count_user_online"; ?>


 
Odgovor na temu

marinsu
Subotica

Član broj: 306442
Poruke: 59
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.radio-srbija.iz.rs


+1 Profil

icon Re: Pomoc oko izgleda11.01.2013. u 11:38 - pre 86 meseci
Citat:
marinsu:znaci ja hocu da izmenim u smislu css-a da ubacim font, boje, pozicioniram i ostalo. Kako to da izvedem? I isto tako, ja sam radio svoje stranice u .html i sada kako ja tamo da ubacim taj php? Mislim hocu da ubacim da mi se nalazi pri dnu sajta a ne znam kako da ubacim posto je ekstenzija .php a oko toga bas nesto jos nisam vest hvala u napred


Sto se tice tog koda koji sam postavio on samo sluzi da vam kazem sta hocu da izmenim, znaci to sto pise "Trenutni korisnici" hocu da promenim font, boju, pozicijui ostalo kao fazon css. Da li to mogu uraditi nekako u css? Ako me kapiras. Nisam trazio kako da dodam taj kod u samom sastavu html-a vec da dodam ceo php koji je uradjen u html ili index stranicu kako god.

Znaci imam index.html, koji mogu stavit isto tako ekstenziju index.php svejedno, ali kako ja da dodam u nju sto sam jos dodatno napravio a to je online.php ? Znaci to je bukvalno ta skripta, kod ili kako vec zelis da nazovem koja treba da bude pri dnu moje index strane. Razlog tome jer ona obradjuje koliko ima posetioca? Ne znam zbog cega takvi odgovori? Mozda nisi procitao do kraja moj tekst? Ali hvala u svakom slucaju na pokusaju
^vip^
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5825

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: Pomoc oko izgleda11.01.2013. u 11:50 - pre 86 meseci
Pročitao sam nego sam mislio da se šališ.
Pokazao sam ti kako da podatak iz PHP-a ubaciš u HTML, a sve ostalo je isto kao i u html.

Možda bi ti bilo jasnije da sam stavio kao primer:

<p>Trenutni korisnici: <?php echo $count_user_online; ?></p>

 
Odgovor na temu

marinsu
Subotica

Član broj: 306442
Poruke: 59
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.radio-srbija.iz.rs


+1 Profil

icon Re: Pomoc oko izgleda11.01.2013. u 13:24 - pre 86 meseci
Ne salim se sa php-om sam kao i u pocetku dok sam ulazio u svet web programiranja, nisam znao sta znaci background Tako sada ne znam ni sta je fora kod php-a mislim kombinacije kako idu i to

Ali ajde da ja tebi dam primer, posto vidim iz aviona da mi nesto nece stimati Ali bukvalno jer sam vec probavao nesto slicno, evo kako idu moji poslednji kodovi tog Trenutni korisnici:

$sql3="SELECT * FROM $tbl_name";
$result3=mysql_query($sql3);

$count_user_online=mysql_num_rows($result3);

echo "Trenutni korisnici : $count_user_online ";

// if over 10 minute, delete session
$sql4="DELETE FROM $tbl_name WHERE time<$time_check";
$result4=mysql_query($sql4);

// Open multiple browser page for result


// Close connection

mysql_close();
?>

Znaci hocu da promenim to Trenutni Korisnici , boju, font, marginu ili ti poziciju gde zelim da mi dodje i mozda jos nesto. Sve u svemu radim to zbog sajta mog kojeg sam opravio ( http://www.apb-serbia.iz.rs ) i mozes sam videti da vec imam to, ali je fazon sto ide preko drugog sajta a nije moje sopstveno. I onda ja hocu da bude fora sa mog sajta a ne sa necijeg drugog, ne volim da idem na neciju grbacu kad mogu imati svoje Pa makar bilo da se mucim od jutra do sutra I hvala ti u napred na razumevanju

Uspeo sam tako sto sam u index.php ubacio ceo kod od pocetka do kraja i pozvao iz css-a ono sto sam hteo da uradim a to je da promenim font,boju, poziciju i ostalo. Sto znaci da sam isao <div id="online">kod phpa ceo</div>
E sad ajde posto sam uspeo ok i ne treba mi vise pomoc ta. Ali kako npr. da u index.php dodam dajl koji je online.php da izvrsi tu komandu a ne ceo kod da prekopiram u index? Da li se to moze uraditi? Ali pri tom da i pomocu css-a mogu promeniti izgled i ostalo? Hvala sto citate moje poruke, tesko je mene shvatiti al ko pazljivo procita shvatice i hvala na pomoci

[Ovu poruku je menjao marinsu dana 11.01.2013. u 14:42 GMT+1]
^vip^
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5825

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: Pomoc oko izgleda11.01.2013. u 17:20 - pre 86 meseci
A jesi liti pročitao išta od dokumentacije o PHP, HTML i CSS?

Pitaš nešto što je isto kao da pitaš kako se jede supa kašikom.


 
Odgovor na temu

marinsu
Subotica

Član broj: 306442
Poruke: 59
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.radio-srbija.iz.rs


+1 Profil

icon Re: Pomoc oko izgleda15.01.2013. u 07:58 - pre 86 meseci
O html -u i css-u naravno da jesam ali o php-u nisam Znam zato i pitam da mi se objasni ako je moguce ?
^vip^
 
Odgovor na temu

php12345

Član broj: 311605
Poruke: 4
*.adsl-a-1.sezampro.rs.



Profil

icon Re: Pomoc oko izgleda01.02.2013. u 20:00 - pre 85 meseci
Ja sam resio na sledeci nacin, ali samo za registrovane korisnike.
u bazi sam kod registrovanih korisnika napravio kolonu "online" i sad na svakoj stranici na pocetku kad bi korisnik kliknuo (ili bilo koju drugu akciju na stranici napravio (promenio podatke, poslao poruku itd)) u tu kolonu bi se upisivalo vreme kad je kliknuo.
onda sam napravio funkciju koja proverava iz baze kome je ovo vreme manje od 5 min (ti mozes da stavis manje ili vise, svejedno) od sadasnjeg vremena, taj je online, kome je vece, taj je offline. I sad kad ti funkcija vrati ko je online ko je offline lako je da istampas to :D
Nadam se da si skontao. :)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Pomoc oko izgleda

[ Pregleda: 1007 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.