Citat:
mnn: Ma slažem se ja sa vama da nije nitro za kadu .Kadica je od inoxa i tu nema problema.
ako se dobro secam problem je u drmusanju nitro-a ne u tome da ce da pojede kadu
Citat:
Nitro mi je bio nekako naj ekonomičniji (cena 1l).Ajd da skrenem malo temu pa da kažem da mi je super onaj sprej sa četkicom iz radio kluba ali on košta oko 1000 dinara i njega koristim u retkim slučajevima .
ne znam na koji sprej mislis ali vecina sprejeva sa cetkicom ima IPA u sebi, i kao sto rekoh on ne ostavlja bele fleke. ako koristis to cesto kupis kantu od 25kg i to ti trajeeeee a izadje te litar giga jeftinije od svega ostalog :D
Citat:
Da, koristim nemački kalaj od 2,5 % fluksa bezolovni ,ponekad kalafonijum ili Interflux 8001 .
bezolovni tinoj ima gadan flux, valjda mora zbog bezolovnosti, kalafonijum se lako cisti bilo cime, interflux nisam probao (mozda i jesam al ne znam :D )
nitro skida definitivno brze nego IPA, posebno kalafonijum, ali su razlike minorne posebno ako koristis UV kadicu. ja koristim onaj moj buckuris i za pcb i to radi extra (IPA+SGRASO, moze malo demi vode, ako je u pitanju pcb to je to ako je neka plastika moze malo hidrogena da se doda, bilo bi extra i malo amonijaka ali to nikako za pcb posto amonijak smara bakar te oce da popucaju posle vie same od sebe i slicno)
Citat:
Kako se kupuje metanol ili metilen hlorid?
za razliku od IPA koji jeste otrovan ali moze da se uzme u specijalizovanim radnjama metilen izgleda moze samo preko veze :( ja sam hteo da kupim da testiram neki motor i na kraju sam odustao posto su sve varijante preko zike lozaca uz vinjak i kasne nocne sate iza neke kapije .. pa sam doneo iz ugarske gorivo sa nitro dodatkom :D (to je realno metilen + dodatci) ... elem, to gorivo ubija kako dobro cisti u uv kadi ali je malo skupo da bi ga tako trosio :D