Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

barcod citac u clipperu

[es] :: Ostali programski jezici :: barcod citac u clipperu

[ Pregleda: 1042 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

lupco_1959
tehnicar masinstva,teteks_tetovo
Tetovo

Član broj: 193382
Poruke: 93
*.cabletel.com.mk.



Profil

icon barcod citac u clipperu25.11.2012. u 09:48 - pre 88 meseci
Posedujem Clipperov program za trgoviju koji je dosad radio sa barcod citacem koji je bio povezan preko tastature.
Kako da uradim da mi isti program radi sa citacem koji je povezan preko serijskog ili usb porta.
Posedujem izvorni kod (koji nisam ja pisao) ali se mnogo ne razumem u clipper ali zato dobro poznajem C++,VB i delphi.
 
Odgovor na temu

Predrag Supurovic
Pedja YT9TP
Užice

Član broj: 157129
Poruke: 5825

Sajt: pedja.supurovic.net


+1384 Profil

icon Re: barcod citac u clipperu25.11.2012. u 10:03 - pre 88 meseci
Najveći su ti izgledi da u nekom jeziku napraviš program koji će da čita podatke sa bar kod ćčitaća i šalje ih u bafer tastature tako da ih crlipper program kao da su otkucani na tataturi.

Kritična stvar u tom postupku je kako čitati podatke sa bar kod čitača a za to ti treba dokumentacija proizvođača.
 
Odgovor na temu

ventura

Član broj: 32
Poruke: 7781
*.dynamic.sbb.rs.



+6455 Profil

icon Re: barcod citac u clipperu25.11.2012. u 10:07 - pre 88 meseci
Ako clipper pokrećeš unutar shella u windowsu, onda će windows drajveri odraditi posao i dobićeš podatke sa barkoda u vidu unosa sa numeričke tastature... Ako ne, onda moraš da uzmeš dokumentaciju od skenera, pa da ručno vadiš podatke.
 
Odgovor na temu

[es] :: Ostali programski jezici :: barcod citac u clipperu

[ Pregleda: 1042 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.