Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa iscrtavanjem slova u formi

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: problem sa iscrtavanjem slova u formi

[ Pregleda: 1392 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

crnjak1
Radivoj Crnjak
BP

Član broj: 113662
Poruke: 87
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon problem sa iscrtavanjem slova u formi18.11.2012. u 01:14 - pre 93 meseci
Kao sto naslov kaze problem je sledeci kada npr se klikne na button1 on ispise na nekim koordinatama forme recimo slovo A to je ok ali kada hocu da kliknem na button2 i da ispise slovo B na tim istim koordinatama on uradi ali ostane slovo A ispod.
Nemam ideju a plus sam totalni pocetnik pa stoga POMOC!!!!!
evo i primer koda:

Code (vbnet):

Public Class Form1

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        My.Computer.Audio.Play(My.Resources.zvono, AudioPlayMode.Background)
        'Initiate graphics. Command below draws text on the main form 'Me'. If you want to draw on top of a panel, groupbox etc: use groupbox1.CreateGraphics()
        Dim g As Graphics = Me.CreateGraphics()

        'Call sub. Specify x and y coordinates (in this case 10 and 50) and the text to draw
        markInvalid(New System.Windows.Forms.PaintEventArgs(g, New Rectangle(0, 0, Me.Width, Me.Height)), 1450, 550, "A")
    End Sub
    'This sub does the actual drawing
    Private Sub markInvalid(ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs, ByVal xco As Single, ByVal yco As Single, ByVal drawString As String)

        'Specify text parameters, like font, size, color and location
        Dim drawFont As New Font("Comic Sans MS", 300)
        Dim drawBrush As New SolidBrush(Color.White)
        Dim drawPoint As New PointF(xco, yco)

        'Execute DrawString
        e.Graphics.DrawString(drawString, drawFont, drawBrush, drawPoint)

    End Sub

 Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        My.Computer.Audio.Play(My.Resources.zvono, AudioPlayMode.Background)

        Dim g As Graphics = Me.CreateGraphics()

        markInvalid(New System.Windows.Forms.PaintEventArgs(g, New Rectangle(0, 0, Me.Width, Me.Height)), 1450, 550, "B")
    End Sub
 


[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 18.11.2012. u 16:18 GMT+1]
 
Odgovor na temu

crnjak1
Radivoj Crnjak
BP

Član broj: 113662
Poruke: 87
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: problem sa iscrtavanjem slova u formi18.11.2012. u 09:33 - pre 93 meseci
uradio sam sa refresh() ispred svakog klika radi ali blica ekran dok vrsi refresh
jel zna neko kako da uradim refresh samo tog dela???
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin
Novi Sad

Član broj: 159930
Poruke: 1100
212.178.224.*

Sajt: milos-krstin.iz.rs


+18 Profil

icon Re: problem sa iscrtavanjem slova u formi18.11.2012. u 10:38 - pre 93 meseci
Uradi refresh() u markinvalid() proceduri i to odmah na početku.
Pozdrav,
Miloš
 
Odgovor na temu

crnjak1
Radivoj Crnjak
BP

Član broj: 113662
Poruke: 87
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: problem sa iscrtavanjem slova u formi18.11.2012. u 10:46 - pre 93 meseci
tako sam i uradio jedino mi nije jasno zasto vlica ekran na svaku izmenu jel postoji neka optimizacija ako postavljam background image koju sam napravio u PS-u i snimljana je kao JPG?
inace je sve OK kada nema pozadinske slike jedino kada se stavi pozadina tada blica zasto?
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin
Novi Sad

Član broj: 159930
Poruke: 1100
212.178.224.*

Sajt: milos-krstin.iz.rs


+18 Profil

icon Re: problem sa iscrtavanjem slova u formi18.11.2012. u 10:56 - pre 93 meseci
Code:
'Call sub. Specify x and y coordinates (in this case 10 and 50) and the text to draw
markInvalid(New System.Windows.Forms.PaintEventArgs(g, New Rectangle(0, 0, Me.Width, Me.Height)), 1450, 550, "A")
End Sub
'This sub does the actual drawing
Private Sub markInvalid(ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs, ByVal xco As Single, ByVal yco As Single, ByVal drawString As String)

'Specify text parameters, like font, size, color and location
Dim drawFont As New Font("Comic Sans MS", 300)
Dim drawBrush As New SolidBrush(Color.White)
Dim drawPoint As New PointF(xco, yco)

Refresh()

'Execute DrawString
e.Graphics.DrawString(drawString, drawFont, drawBrush, drawPoint)

End Sub


Ovako si uradio? Kod mene ne blica ni sa slikom ni bez.
okači ceo solution pa da vidimo...
 
Odgovor na temu

crnjak1
Radivoj Crnjak
BP

Član broj: 113662
Poruke: 87
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: problem sa iscrtavanjem slova u formi18.11.2012. u 11:07 - pre 93 meseci
'Call sub. Specify x and y coordinates (in this case 10 and 50) and the text to draw
markInvalid(New System.Windows.Forms.PaintEventArgs(g, New Rectangle(0, 0, Me.Width, Me.Height)), 1450, 550, "A")
End Sub
'This sub does the actual drawing
Private Sub markInvalid(ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs, ByVal xco As Single, ByVal yco As Single, ByVal drawString As String)

'Specify text parameters, like font, size, color and location
Dim drawFont As New Font("Comic Sans MS", 300)
Dim drawBrush As New SolidBrush(Color.White)
Dim drawPoint As New PointF(xco, yco)


'Execute DrawString
Refresh()
e.Graphics.DrawString(drawString, drawFont, drawBrush, drawPoint)

End Sub



ovako ali to je isto, resio sam sve je sada OK
ovako u pitanju Fullscreen 1920x1080 (FullHD) aplikacija koja iscrtava na skolskoj tabli neka slova
da bi resio blicanje sacuvao sam pozadinsku sliku kao BMP u 24-bitnoj paleti i u propertisu od forme cekirao DoubleBuffer na "True" problem resen i ne da radi nego vrh :)
hvala na smernicama u svakom slucaju.
 
Odgovor na temu

crnjak1
Radivoj Crnjak
BP

Član broj: 113662
Poruke: 87
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: problem sa iscrtavanjem slova u formi18.11.2012. u 11:45 - pre 93 meseci
:) novo pitanje jel ima sanse da postavim custom kursor prilikom ucitavanja forme?
probao sam ovako ali bas nesto neradi:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Dim cursor As String
cursor = "C:\kursor.cur"
Me.Cursor = New Cursor(cursor)
End Sub
 
Odgovor na temu

crnjak1
Radivoj Crnjak
BP

Član broj: 113662
Poruke: 87
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: problem sa iscrtavanjem slova u formi19.11.2012. u 11:32 - pre 93 meseci
resio sam problem na onaj nacin

Dim kursor As New Cursor(Me.Icon.Handle)
Me.Cursor = kursor

ako nekome bude trebalo
ucita se pointer u vidu ikonice i samo gore kod koji kaze da umesto pointera koristi ikonicu i radi :)
 
Odgovor na temu

crnjak1
Radivoj Crnjak
BP

Član broj: 113662
Poruke: 87
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon Re: problem sa iscrtavanjem slova u formi19.11.2012. u 19:54 - pre 93 meseci
E sada dobio nove instrukcije pa kontam nesto ali mi ne pada nista na pamet
treba da se na klik misa moze crtati po formi slobodnom rukom kao u paintu jel ima ko ideju????
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: problem sa iscrtavanjem slova u formi

[ Pregleda: 1392 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.