Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

prikaz i sortiranje sadrzaja txt fajla

[es] :: PHP :: prikaz i sortiranje sadrzaja txt fajla

[ Pregleda: 2766 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

u_m
Urukalo Milan
PH

Član broj: 18631
Poruke: 889
*.mobtel.com

ICQ: 32554731
Sajt: https://milan.urukalo.com


Profil

icon prikaz i sortiranje sadrzaja txt fajla05.03.2004. u 11:54 - pre 248 meseci
Code:


Korisnik1            10001
Korisnik2            10003
Korisnik3            10008
Korisnik6            10005
Korisnik5            10000
Korisnik7            10008
...



A ispis treba da bude oblika:
Code:

10008 - Korisnik3
10008 - Korisnik7
10005 - Korisnik6
...
ukupno 10 prvih 


Obratiti paznju na sortiranje po velicini cifre


#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}
---------
Moj licni sajt
Moj wap sajt--offline
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu



+257 Profil

icon Re: prikaz i sortiranje sadrzaja txt fajla05.03.2004. u 12:02 - pre 248 meseci
Cekaj, sta tebi treba, kod? Opis? Nista nisi napisao sta te zanima...

HINT:
Code:

$fp = fopen($fajl, "r");
while (!feof($fp)){
$r = fgets($fp, 8192);
list($korisnik,$broj) = split("\t",$r);
// ovo nije ono sto tebi treba, samo prikazujem kako razdvajas podatke ako je ono izmedju njih tabulator
echo $broj."  ".$korisnik;
} //end while
$r = fclose($fp);

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

WinterMute
Slobodan Jovanović
Obrenovac

Član broj: 747
Poruke: 113
*.mobtel.com

ICQ: 85025545
Sajt: https://github.com/sjovan..


+2 Profil

icon Re: prikaz i sortiranje sadrzaja txt fajla05.03.2004. u 19:00 - pre 248 meseci
Ako ti treba kod, probaj ovo, trebalo bi da radi...
Da ogranicis na 10 prvih verovatno znas i sam...
Code:

$fajl = file("path/do/fajla");
foreach ($file as $linija) {
  $arej = explode("    ", $linija);
  $korisnik[$arej[1]] = $arej[0];
}
//Ovde ga sortira po broju ali od najveceg ka najmanjem
krsort($korisnik);
reset ($korisnik);
while (list ($key, $val) = each ($korisnik)) {
    echo "$key - $val\n";
}

We look into the net, and the net is growing wide and wider.
 
Odgovor na temu

u_m
Urukalo Milan
PH

Član broj: 18631
Poruke: 889
*.mobtel.com

ICQ: 32554731
Sajt: https://milan.urukalo.com


Profil

icon Re: prikaz i sortiranje sadrzaja txt fajla05.03.2004. u 22:40 - pre 248 meseci
hvala, ovo mi je bas trebalo.

#include <music.h>
#include <beer.h>
#include <girls.h>
main(){ run(partytime);}
---------
Moj licni sajt
Moj wap sajt--offline
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: prikaz i sortiranje sadrzaja txt fajla

[ Pregleda: 2766 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.