Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da napravim .exe verziju programa...

[es] :: Java :: Kako da napravim .exe verziju programa...

[ Pregleda: 2870 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jovana_87_Bg
Jovana Nikolic
Student

Član broj: 295039
Poruke: 53
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Kako da napravim .exe verziju programa...28.08.2012. u 14:04 - pre 91 meseci
Uradila sam jedan mali program, koristila sam NetBeans 7.0.1 i Apache Derby DB. Interesuje me kako da napravim .exe verziju programa i kako da ga sa bazom prenesem na drugi racunar a da ne moram na taj racunar da imam instaliran NetBeans. Pocetnik sam i nisam imala iskustva do sada sa tim pa bi mi svaka pomoc bila od koristi. Hvala unapred!!! :))
 
Odgovor na temu

pajaja
Beograd

Administrator
Član broj: 41598
Poruke: 3429
..1f0b:1af2:9c8:ade7:8f37:ddd3

Jabber: pajaja@elitesecurity.org
ICQ: 253317269


+144 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...28.08.2012. u 14:53 - pre 91 meseci
Procitaj ovaj clanak vezan za java aplikacije. Imas izmedju ostalog objasnjeno i to sto trazis.
xxx
mali mali mali kamičak...nebo plave boje.
In Memoriam: Madzone Zeka(15.09.2005-16.09.2005)
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Moderator
Član broj: 44355
Poruke: 787
*.ga.at.cox.net.



+62 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...28.08.2012. u 15:03 - pre 91 meseci
Citat:
pajaja: Procitaj ovaj clanak vezan za java aplikacije. Imas izmedju ostalog objasnjeno i to sto trazis.


"You cannot"
"You should not, because that would kill the very purpose of Java"
"You can do that with third party software X and Y"
 
Odgovor na temu

Jovana_87_Bg
Jovana Nikolic
Student

Član broj: 295039
Poruke: 53
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...28.08.2012. u 16:29 - pre 91 meseci
Citat:
nemnesic:
Citat:
pajaja: Procitaj ovaj clanak vezan za java aplikacije. Imas izmedju ostalog objasnjeno i to sto trazis.


"You cannot"
"You should not, because that would kill the very purpose of Java"
"You can do that with third party software X and Y"



Kako da protumacim tvoj odgovor? :|
 
Odgovor na temu

nemnesic
nemnesic
Software Developer
Vranje Florida

Moderator
Član broj: 44355
Poruke: 787
*.ga.at.cox.net.



+62 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...28.08.2012. u 16:34 - pre 91 meseci
Ooops...izvni to nije bio odgovor vec samo deo clanka koji ti je @pajaja napisao. Pogledaj clanak koji ti je on postovao. Videces da pravljenje .exe nije bas pametna ideja i zbog toga Dmitry Leskov kaze:

"You cannot" - ne mozes
"You should not, because that would kill the very purpose of Java" - ne bi trebalo jer to umanjuje glavnu vrednost i prednost jave
"You can do that with third party software X and Y" - mozes ali samo sa nekim drugim programima.
 
Odgovor na temu

Jovana_87_Bg
Jovana Nikolic
Student

Član broj: 295039
Poruke: 53
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...29.08.2012. u 21:16 - pre 90 meseci
OK, ako se ne preporucuje pravljenje exe verzije, recite mi na koji nacin mogu da prenesem program sa bazom na dugom racunaru i da tamo radi bez neb beans... znaci da korisnik klikne na ikonu i da mu se program pokrene? ;)
 
Odgovor na temu

Texas Instruments

Član broj: 227540
Poruke: 256
95.180.72.*



+58 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...29.08.2012. u 23:31 - pre 90 meseci
U dist folderu bi trebalo da ti je generisan jar fajl tog programa koji se pokreće jednostavnim dvoklikom pod Windows-u.
 
Odgovor na temu

bantu

Član broj: 38670
Poruke: 305
89.111.240.*



+27 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...30.08.2012. u 07:56 - pre 90 meseci
Evo ti u prilogu jedan mali projekat, raspakuj ga negdje i instaliraj ant i namjesti ga da ti je na path-u. Pomoći će ti da shvatiš kako radi sve.
Sve ovo što ant radi možeš i ti iz komandne linije ali je monogo dosadno. Ant ubrzava i olaksava posao oko kompajliranja, pakovanja, deployment-a, itd... Trebala bi da prođeš koji put da ti bude jasnije.

Kada uđeš u root folder ovog projekta pokreni komande sledećim redoslijedom i vidi šta se dešava koji fajlovi se generišu itd...

Code:

ant

and clean

ant run

java -jar arhiva.jar


Jar file nije nista drugo nego zip arhiva, reimenuj je u .zip pa je otvori pa vidi malo strukturu unutra, pa ako te nešto interesuje proguglaj ili pitaj ovdje.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

franticnick

Član broj: 19656
Poruke: 372
..p-217-149-135-124.signet.nl.

Sajt: www.franticnick.com


+30 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...30.08.2012. u 09:14 - pre 90 meseci
Za to sto trazis mozes da koristis: http://launch4j.sourceforge.net
 
Odgovor na temu

dule_ns
Novi Sad

Član broj: 123863
Poruke: 245
194.247.212.*



+664 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...30.08.2012. u 13:02 - pre 90 meseci
Naravo, za sva ova rešenja kojima se izbegava pravljenje .exe fajla preduslov je da imaš JRE na tom računaru na koji želiš da postaviš program.
 
Odgovor na temu

franticnick

Član broj: 19656
Poruke: 372
..p-217-149-135-124.signet.nl.

Sajt: www.franticnick.com


+30 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...30.08.2012. u 14:32 - pre 90 meseci
Ne vidim zasto bi se bezalo od resenja tipa Launch4J kada su desktop java aplikacije u pitanju? Spakuje se lepo i derby i JRE i sta god treba od dependency-ja i nema razmisljanja da li nesto fali na drugom racunaru.

Inace kad je build management u pitanju Maven je mnogo bolji od Ant-a.
 
Odgovor na temu

Jovana_87_Bg
Jovana Nikolic
Student

Član broj: 295039
Poruke: 53
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...02.09.2012. u 18:55 - pre 90 meseci
Skinula sam Launch4j i probala, ja imam .jar file i njega sam ubacila u ovom programu, ali nemam *OUTPUT FILE (.exe) koji mi program takodje trazi. Kako resim ovaj problem?
 
Odgovor na temu

franticnick

Član broj: 19656
Poruke: 372
*.cm-6-8d.dynamic.ziggo.nl.

Sajt: www.franticnick.com


+30 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...02.09.2012. u 19:06 - pre 90 meseci
Pa valjda se output fajl dobija kao rezultat cele operacije?! :) Upisi nesto tipa: "mojaaplikcaija.exe" i vidi da li ce se fajl uspesno kreirati.
 
Odgovor na temu

Jovana_87_Bg
Jovana Nikolic
Student

Član broj: 295039
Poruke: 53
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...02.09.2012. u 19:25 - pre 90 meseci
Uspela sam odmah nakon postavljanja pitanja :) e sad jos samo da resim problem sa bazom. Kako nju da ubacim u Launch4j... Generalno ja sam je kreirala u NetBeansu ali pojma nemam gde je on snimio i gde da je potrazim?
 
Odgovor na temu

franticnick

Član broj: 19656
Poruke: 372
*.cm-6-8d.dynamic.ziggo.nl.

Sajt: www.franticnick.com


+30 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...02.09.2012. u 19:35 - pre 90 meseci
Kako si kreirala bazu? Kako se kacis na nju iz koda?
 
Odgovor na temu

Jovana_87_Bg
Jovana Nikolic
Student

Član broj: 295039
Poruke: 53
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...02.09.2012. u 20:39 - pre 90 meseci
Kreirala sam je preko NEtBeansa, Services->desni klik na JavaDB i create DB...
A na nju se kacim na sledeci nacin:

Code:

Class.forName("org.apache.derby.jdbc.ClientDriver");
Connection con=(Connection)DriverManager.getConnection("jdbc:derby://localhost:1527/moja_baza;create=true;user=joxi;password=proba");
Statement st=con.createStatement();
 
Odgovor na temu

franticnick

Član broj: 19656
Poruke: 372
*.cm-6-8d.dynamic.ziggo.nl.

Sajt: www.franticnick.com


+30 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...02.09.2012. u 21:17 - pre 90 meseci
Probaj da koristis derby u embedded modu da ne bi morala da brines o startovanju derby servera. Takodje moraces da spakujes i derby jar file sa Launch4J kako ne bi dobila "java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.derby.jdbc.EmbeddedDriver"

Procitaj:
http://db.apache.org/derby/papers/DerbyTut/embedded_intro.html (pogledaj kako izgleda SimpleApp primer koji se pominje da bi videla sta treba i ti da uradis)

Evo ovde je neko imao slican problem kao ti:
http://www.java-forums.org/net...631-deploy-derby-database.html



 
Odgovor na temu

Jovana_87_Bg
Jovana Nikolic
Student

Član broj: 295039
Poruke: 53
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...05.09.2012. u 11:02 - pre 90 meseci
Hvala puno na odgovoru... javljam kad budem uradila nesto :)
 
Odgovor na temu

Jovana_87_Bg
Jovana Nikolic
Student

Član broj: 295039
Poruke: 53
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...06.09.2012. u 12:17 - pre 90 meseci
Citat:
franticnick:
Probaj da koristis derby u embedded modu da ne bi morala da brines o startovanju derby servera. Takodje moraces da spakujes i derby jar file sa Launch4J kako ne bi dobila "java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.derby.jdbc.EmbeddedDriver"

Procitaj:
http://db.apache.org/derby/papers/DerbyTut/embedded_intro.html (pogledaj kako izgleda SimpleApp primer koji se pominje da bi videla sta treba i ti da uradis)

Evo ovde je neko imao slican problem kao ti:
http://www.java-forums.org/net...631-deploy-derby-database.html






Uspela sam da spakujem program u .jar kao i bazu... e sad ono sto me muci jeste ovo sto si napisao "Probaj da koristis derby u embedded modu da ne bi morala da brines o startovanju derby servera", meni upravo to pravi problem. Dok mi je upaljen NetBeans i startovan derby kad odem u .jar program lepo radi i cita bazu, cim ugasim netbeans ocigledno se i serever gasi i kada se vratim u .jar baze nije ucitana.

Kako da koristim derby u embedded modu da kada pokrenem .jar da mi se i derby server automatski pokrene. Jel treba da radim konektovanje na bazu na neki drugi nacin ili.... nisam sigurna kako da "koristis derby u embedded modu"?


 
Odgovor na temu

franticnick

Član broj: 19656
Poruke: 372
*.cm-6-8d.dynamic.ziggo.nl.

Sajt: www.franticnick.com


+30 Profil

icon Re: Kako da napravim .exe verziju programa...08.09.2012. u 19:41 - pre 90 meseci
Iscitaj artikal sa linka: http://db.apache.org/derby/papers/DerbyTut/embedded_intro.html

Deo koji se odnosi na setovanje environment varijabli mozes da uradis iz Launch4J (Configure Embedded Derby) tako da je to jedna briga manje. Svoj kod promeni kako se u tekstu opisuje i ne bi trebalo da bude problema da na kraju sve proradi na nekoj trecoj masini.
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Kako da napravim .exe verziju programa...

[ Pregleda: 2870 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.