Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

WPF C# perfomanse?

[es] :: .NET :: WPF Programiranje :: WPF C# perfomanse?

[ Pregleda: 7813 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Boyka
BPS

Član broj: 287185
Poruke: 338
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+33 Profil

icon WPF C# perfomanse?03.08.2012. u 08:53 - pre 96 meseci
Da li WPF C# ima prednosti u odnosu na Win Forms što se tiče perfomansi..
Ne znam da li buncam, ali svaku aplikaciju koju napravim u WPF-u, dosta brže se pokrene u odnosu na onu u Win Formsu?
Da li je to možda zbog uloge directx-a i XAML-a?
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
*.adsl-a-1.sezampro.rs.

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?03.08.2012. u 09:36 - pre 96 meseci
Moja iskustva su suprotna.
Iscrtavanje prozora je sporije ali ne u meri koja smeta. Imao sam jedan slučaj sporog iscrtavanja DataGrida ali kada sam uključio horizontalnu virtualizaciju sve je proradilo mnogo brže. Vertikalna virtuelizacija je podrazumevano uključena dok horizontalna nije. Moj DataGrid je imao puno kolona pa je to stvaralo problem.
Što se tiče povlačenja podataka iz baze, Linq je u principu sporiji od klasičnog Sql reader-a. Kod komplikovanih SELECT-a dobar programer može iskucati T-Sql kod koji će se višestruko brže izvršavati od onoga koji Linq generiše.
Sve u svemu, kao i kod WinForms-a brzina najviše zavisi od kvaliteta T-Sql koda.
U trenucima se stvarno čini da sve prosto "leti" ali kada radim sa puno podataka i komplikovanim SELECT-ima, onda pomenuti problemi dolaze do izražaja.
Voleo bih da čujem još nečija iskustva.
Pozdrav.
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6001



+4615 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?03.08.2012. u 14:39 - pre 96 meseci
WPF vs GDI+ je pitanje koje zavisi od platforme. Na XPu je GDI brzi zato sto WPF na XPu ide kroz GDI emulaciju. Na Vista+ sam OS ima desktop composer koji direktno prihvata XAML primitive (geometriju) i renreruje direktno preko DXa u app surface. Ubrazanje je drasticno. Druga stvar koja ne ide na ruku WinFormsu koncepcijske prirode. GUI je po prirodi hijerarhijski i winforms emulira hijerarhiju kroz code konstrukciju, da bi potom te kontrole kodom vrsile ispis kroz flat GDI opet emulirajuci hijerarhiju, svi ti medju koraci konstantno "kradu" CPU cikluse. Sa druge strane, XAML je vec deklarativno hijerarhijski ustrojen i direktno je prisutan kao takav u composeru koji ih renderuje. U osnovi WPF je otkrovenje u odnosu GDI, bice steta ako ga utepaju da bi forsirali inferiorni WinRT.

Ono sto usporava WPF aplikacije nije XAML vec lose napravljena ili lose upotrebljena kontrola koja blokira GUI dispatcher thread i sprecava komunikaciju izmedju dispecera i desktop composera ili neracionalno barataju svojim podkontrolama, gridovi su tu notorni. Kao i na winforms za komplikovane operacije treba koristiti pozadinske threadove a GUI thread iskoristiti samo da se procesirani podaci uvezu u GUI, takodje vecina kvalitetno uradjenih WPF gridova ima opcije za optimizaciju.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Boyka
BPS

Član broj: 287185
Poruke: 338
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+33 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?03.08.2012. u 18:48 - pre 96 meseci
Citat:
mmix:
WPF vs GDI+ je pitanje koje zavisi od platforme. Na XPu je GDI brzi zato sto WPF na XPu ide kroz GDI emulaciju. Na Vista+ sam OS ima desktop composer koji direktno prihvata XAML primitive (geometriju) i renreruje direktno preko DXa u app surface. Ubrazanje je drasticno. Druga stvar koja ne ide na ruku WinFormsu koncepcijske prirode. GUI je po prirodi hijerarhijski i winforms emulira hijerarhiju kroz code konstrukciju, da bi potom te kontrole kodom vrsile ispis kroz flat GDI opet emulirajuci hijerarhiju, svi ti medju koraci konstantno "kradu" CPU cikluse. Sa druge strane, XAML je vec deklarativno hijerarhijski ustrojen i direktno je prisutan kao takav u composeru koji ih renderuje. U osnovi WPF je otkrovenje u odnosu GDI, bice steta ako ga utepaju da bi forsirali inferiorni WinRT.

Ono sto usporava WPF aplikacije nije XAML vec lose napravljena ili lose upotrebljena kontrola koja blokira GUI dispatcher thread i sprecava komunikaciju izmedju dispecera i desktop composera ili neracionalno barataju svojim podkontrolama, gridovi su tu notorni. Kao i na winforms za komplikovane operacije treba koristiti pozadinske threadove a GUI thread iskoristiti samo da se procesirani podaci uvezu u GUI, takodje vecina kvalitetno uradjenih WPF gridova ima opcije za optimizaciju.


Vrlo moguce, kada pravim wpf aplikacije na lap topu(XP) sporije se otvaraju nego one sto pravim na Windows 7, na PC-u, ,mislio sam da je to zbog vecih perfomansi PC-a, ali bice da je do toga..

Zasto mislis da ce 'utepati' WPF, nisam cuo za taj WinRT?
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6001



+4615 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?03.08.2012. u 21:28 - pre 96 meseci
Ako nisi cuo za WinRT onda nisi cuo ni za Windows 8 i njegov teletabis look&feel, sto sumnjam
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Boyka
BPS

Član broj: 287185
Poruke: 338
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+33 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?04.08.2012. u 13:45 - pre 96 meseci
Citat:
mmix:
Ako nisi cuo za WinRT onda nisi cuo ni za Windows 8 i njegov teletabis look&feel, sto sumnjam :)


Mislis na njegov 'tablet' start http://www.youtube.com/watch?v=nxbHawhzACA
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6001



+4615 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?05.08.2012. u 07:24 - pre 96 meseci
Ne, mislim bas na desktop PC.

Imas celu temu o tome ovde na ES-u,
http://www.elitesecurity.org/t446931-Windows-consumer-preview
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

Boyka
BPS

Član broj: 287185
Poruke: 338
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+33 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?05.08.2012. u 13:50 - pre 96 meseci
Citat:
mmix:
Ne, mislim bas na desktop PC.

Imas celu temu o tome ovde na ES-u,
http://www.elitesecurity.org/t446931-Windows-consumer-preview


U ovom preview'u k'o da sam video Android... Mislio sam da će se sve više aplikacije praviti u wpf-u..
 
Odgovor na temu

2paca.zwaka
Nikola Ninkovic
Web Developer
BTGPort
Trebinje, RS/BiH

Član broj: 277023
Poruke: 126
*.teol.net.



+7 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?19.08.2012. u 21:57 - pre 96 meseci
Tehnologije u kojima ce se praviti aplikacije za Win8 su XAML + C# (Vb,managed C++) i Html + JavaScript, tako da WPF-u nije kraj.
To ce uglavnom biti one Metro aplikacije ako se ne varam.

Desktop aplikacije ce se jos uvek moci praviti u WPF mislim.

Naravno, prave aplikacije ce se i dalje praviti sa native c++ i upravo tim novim WinRT apijem.

A sto se tice performansi WPF, one mnogo zavise od OS.

Kako god, WPF je u svemu bolji od WinForm tehnologije
while(I->AmAlive()){
I->DoSomeProgramming();
}
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6001



+4615 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?19.08.2012. u 23:05 - pre 96 meseci
Ma nema sanse, "prave" aplikacije se pisu u asembleru

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

MarkoBalkan

Član broj: 141124
Poruke: 1624
..159.222-dsl.net.metronet.hr.



+19 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?24.12.2012. u 19:38 - pre 91 meseci
kakva je budućnost wpf-a na esktopu i webu?

 
Odgovor na temu

wex-alpha
Sarajevo

Član broj: 7580
Poruke: 839
*.dynamic.telemach.ba.



+13 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?02.02.2013. u 21:07 - pre 90 meseci
SL je mrtav, a kako stvari stoje i WPF-u su dani odbrojani :(

Doduse... na kraju krajeva, ko ce to znati? Sigurno ce WPF projekti i dalje biti prisutni u VS, slicno kao sto i dan danas u VS 2010/12 postoje C++ "bilvaktile" projekti.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12649



+4637 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?02.02.2013. u 21:46 - pre 90 meseci
Ne znam sto mislis tako. Ja sta god da radim za Win (tj. ne-web) radim u wpf-u. Ne secam se kada sam poslednji put pravio nesto u win forms.
 
Odgovor na temu

wex-alpha
Sarajevo

Član broj: 7580
Poruke: 839
*.dynamic.telemach.ba.



+13 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?03.02.2013. u 09:57 - pre 90 meseci
Citat:
Shadowed: Ne znam sto mislis tako. Ja sta god da radim za Win (tj. ne-web) radim u wpf-u. Ne secam se kada sam poslednji put pravio nesto u win forms.


Nemoj me krivo shvatiti, i ja preferiram WPF. Takodjer ga koristim za dosta projekata... ali citajuci po webu, sticem utisak da je WPF u [problemima... nadam se da se varam.

Mozda i grijesim? :)


 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 6001



+4615 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?03.02.2013. u 10:20 - pre 90 meseci
Ko bi to mogao znati sada. Dok se synofski pitao buducnost je bila losa, videcemo sada, ova nova se jos nije oglasila.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

bjevta
Bratislav Jevtic
http://www.tojesoft.co.rs
Beograd

Član broj: 5216
Poruke: 367
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.tojesoft.co.rs


+5 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?27.02.2013. u 13:53 - pre 89 meseci
cisto informativno, ako je buducnost wpf-a problematicna, sta je zamena? pitam ovo jer treba da pocnem u aprilu neki projekat za desktop, rado bih ga video i na tabletu al' primarno desktop.

ako je target win7 i win8, sta da koristim? ako je target win8, sta onda?
Acta, non verba!
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
*.adsl-1.sezampro.rs.

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: WPF C# perfomanse?27.02.2013. u 14:09 - pre 89 meseci
Kao što je već rečeno WinStore aplikacije (Windows 8 / metro) je, između ostalog, moguće raditi u XAML + C# (odnosno VB.NET).
To znači da programeri koji znaju WPF/SL neće morati da uče mnogo novih stvari, već samo neke specifičnosti vezane za Metro style.
Ako to nešto znači, ja radim u WPF/SL četiri godine i tutorijale vezane za WinStore prolazim bez problema.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: WPF Programiranje :: WPF C# perfomanse?

[ Pregleda: 7813 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.