Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da procitam poruke iz tabele ?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Kako da procitam poruke iz tabele ?

[ Pregleda: 828 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

CiM0beTa

Član broj: 303979
Poruke: 194
193.107.4.*



+50 Profil

icon Kako da procitam poruke iz tabele ?04.07.2012. u 17:48 - pre 109 meseci
Code:


$user = $user_data['username'];

function readmessages() {
    global $user;
    $query = "SELECT * FROM `messages` WHERE `to` = $user";
    $run = mysql_query($query);
    $num = mysql_num_fields($run);
    $i=0;
    while ($i<$num) {
        $data = mysql_result(($run), $i);
        echo "<a href = '".$data."'>" .$data. "</a>, ";
        $i++;
    }
}



ne znam :(

tabela 'messages' sadrzi kolone: 'id', 'to', 'from', 'subject', 'body'
a tabela 'users' sadrzi: 'user_id', 'first_name', 'last_name', 'username', 'password', 'email' ... i jos neka switch polja kao podesavanja..

E sad kako?

LEFT JOIN RIGHT JOIN to jos nisam siguran... hteo bih ovako prosto i kao identifikacija da mi bude username, tj. u tabeli messages to je `to` --- primalac poruke.

reseno i slanje privatnih poruka..:)


[Ovu poruku je menjao CiM0beTa dana 05.07.2012. u 16:56 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Kako da procitam poruke iz tabele ?

[ Pregleda: 828 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.