pozdrav potrebna mi je shema za prikljucak el. motora 15kw za pogon kompresora znam da treba upustac zvijezda trokut samo mi nije jasno kako spojit da se sam iskljucuje i ukljucuje posto je tlacna sklopka ona obicna kao kod hidropaka a ima jos i jedan el.ventil naj vjerovatnije radi rasterecenja dok se motor ne zaleti pa ako neko ima iskustva ili postoji kakva shema bio bi puno zahvalan
ako znas vezivanje kontaktora za opustac zvezdu-trougao
onda povezi tlacnu sklopku da ti radi umesto start-stop tastera a na pomocni kontakt NO od kontaktora za zvezdu povezes da ti ukljucuje el.mag. ventil za rasterecenje motora prilikom starta.
a sa sklopke uzmas samo jedan kontakt da ti daje komandu inace neke imaju tri da moze da pali direktno neke manje trofazne motore
greskom sam napisao da kontaktor zvezde ukljucuje ventil. trebao bi kontaktor za trougao posto ventil rasterecuje kompresor kad nije pod naponom. ima i neka sema nisam se snasao onda u linuxu da ti nacrtam. sad zavisi koji je kompresor ako je vijcani oni imaju i temp. zastitu pa ubacijes i nju u semu.