Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Detekcija URL-a u swf fajlu

[es] :: Flash :: Detekcija URL-a u swf fajlu

[ Pregleda: 2081 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

urban011
Radovan Railic
Urednik
Beograd

Član broj: 291041
Poruke: 11
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.dedamraz.biz


Profil

icon Detekcija URL-a u swf fajlu29.02.2012. u 22:33 - pre 116 meseci
Pozdrav,
kako da detektujem koja je strana na kojoj se nalazi flash file?

Situacija je sledeca:
- imam flash file koji se nalazi na svim stranama prezentacije
- nemam FTP pristup da menjam HTML file i dodajem promenljive (variable) u JS koji pokrece flash file
- imam samo mogucnost uploada flash file-a
- hocu da detektujem stranicu (URL) na kojoj se trenutno nalazim i shodno tome da odem na odredjen deo flash file-a sa gotoAndPlay(frame_number)

Kako ovo uraditi?
Probao sam neke opcije koje sam izGoogle-ao ali ne pomaze.

Svaka ideja ili poluresenje je dobro doslo.
Hvala
Ko se jutros probudio u Beogradu, za danas je dosta postigao u zivotu. - Dusko
Radovic
 
Odgovor na temu

SirPsycho

Član broj: 286088
Poruke: 130
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+20 Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu29.02.2012. u 22:46 - pre 116 meseci
Evo probaj ovo:

Code:


//U HTML stranici koja učitava flash film dodaj param tag:

<param name="movie" value="filename.swf">

//evo primera,

<param name="movie" value="filename.swf?url=http://www.mysite.com/index.html">

//i promenite vrednost src atributa u embed tagu:

src="filename.swf?url=http://www.mysite.com/index.html"

//Sad u flash fajlu možeš da koristiš nešto ovako:

if (_root.url == "http://www.mysite.com/index.html") {
gotoAndPlay(2);
} else {
gotoAndPlay(30);
}



 
Odgovor na temu

urban011
Radovan Railic
Urednik
Beograd

Član broj: 291041
Poruke: 11
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.dedamraz.biz


Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu29.02.2012. u 22:56 - pre 116 meseci
Ideja je dobra ali se problem javlja posto ja ne mogu da menjam HTML stranu - ne mogu da dodajem varijable (promenljive - kako kome odgovara :) koje bih procitao preko JS ili PHP-a.

Taj detalj ti je promakao :(

Sve sto mogu je da sa cistim flash file-om nekako procitam URL i sa opcijom koju si dao redirektujem unutar samog movie-a.

Hvala u svakom slucaju.
Ko se jutros probudio u Beogradu, za danas je dosta postigao u zivotu. - Dusko
Radovic
 
Odgovor na temu

urban011
Radovan Railic
Urednik
Beograd

Član broj: 291041
Poruke: 11
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.dedamraz.biz


Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu01.03.2012. u 11:00 - pre 116 meseci
Resenje je u:
Code:
var strana:String = ExternalInterface.call('window.location.href.toString');


Dalje sa ovom "strana" promenljivom testirate, parsirate i sl.

Problem se javlja kada se proba test preko file://putanja_do fajla/ umesto da se okaci na server javni ili lokalni i onda proba. Dugo sam imao ovo resenje ali sam sve testirao bez servera vec direktno klik na html fajl i zato se nista nije desavalo.

Hvala u svakom slucaju na pomoci.

Pozdrav
Ko se jutros probudio u Beogradu, za danas je dosta postigao u zivotu. - Dusko
Radovic
 
Odgovor na temu

SirPsycho

Član broj: 286088
Poruke: 130
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+20 Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu01.03.2012. u 13:14 - pre 116 meseci
Super da si rešio problem.Veliki pozdrav
 
Odgovor na temu

urban011
Radovan Railic
Urednik
Beograd

Član broj: 291041
Poruke: 11
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.dedamraz.biz


Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu05.03.2012. u 13:35 - pre 116 meseci
Problem ...

Resenje za redirekciju je prosto:
1) prvi frame unesem sledeci kod u AS 3.0:
Code:

try {
    var strana:String = ExternalInterface.call('window.location.href.toString');
    
    if(strana.indexOf("browselist/10/") > 0 || strana.indexOf("browse/544") > 0 || strana.indexOf("browse/237") > 0) {
        gotoAndStop(3); // telefoni
    }
    else if(strana.indexOf("browselist/9/")) {
        gotoAndStop(4); // it-laptop
    }
    else {
        gotoAndStop(2); // normal
    }
} catch (error:Error) {
    gotoAndStop(2); // normal
}


i onda lepo na pozicije (frame-ove) koje sam naveo u AS kodu.

MEDJUTIM, problem se javlja kada radim sa vise "else if" upita. Takav fajl mogu da vidim sa Google Chrome i IE 9, ali ne mogu sa Mozilla Firefox.
DRUGI PROBLEM, prvi put kada ucitam stranu sa tim fajlom ne prikaze mi se baner NI U JEDNOM browseru!!! Moram F5 ili da kliknem na neki link na sajtu da bi mi prikazao!?

Znam da niko nije savrsen ali da li je neko osim mene imao slicna iskustva i kako ih je resavao?

Pozdrav
Ko se jutros probudio u Beogradu, za danas je dosta postigao u zivotu. - Dusko
Radovic
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.cpe.masko.rs.



+28 Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu06.03.2012. u 10:01 - pre 116 meseci
Nije mi baš najjasnije zašto si koristio ovaj način da dodješ do želejnog rezultata. Prvo, mislim da nema potrebe da koristiš try-catch blok kada znaš da će URL adresa biti pročitana uz pomoć JavaScripta, tako da se catch blok nikad neće izvršiti, a ionako si pozvao metodu gotoAndStop(2) u else bloku. Drugo, vidim da proveravaš da li se određeni stringovi nalaze u URL adresi a ovako je nemoguće odrediti kako izgleda strana koja se nalazi na toj lokaciji. If-else if-else blok funkcioniše onako kako si i napisao: ukoliko se u URL adresi ne nalazi "browselist/10/" ili "browse/544" ili "browse/237" onda će se proveravati da li u njoj postoji "browselist/9/", a ako ni to nije tačno onda će se prikazati drugi frejm. Najbolje bi bilo da postaviš te HTML strane da pogledam kako izgledaju.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

urban011
Radovan Railic
Urednik
Beograd

Član broj: 291041
Poruke: 11
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.dedamraz.biz


Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu13.03.2012. u 08:55 - pre 115 meseci
PROBLEM.

Sada ovo pokusavam u AS 2 ali mi ne ide. Moze pomoc prijatelja.

U principu razumeli ste logiku, da li radio sa try ili samo sa if...else meni je svejedno. Samo da radim tj. da mogu da u zavisnosti od url adrese ucitam odredjeni frame.

Hvala

DODATAK:
Code:

import flash.external.*;
var urlPath = ExternalInterface.call('window.location.href.toString');

if(urlPath.indexOf("browselist/8/") > 0) {
    gotoAndStop(5);
}

tekst.text = urlPath;
stop();


Sa ovim uspem da prikazem movie clip na frame-u 5, ali mi se desava isto sto i sa AS 3, a to je da prilikom ucitavanja strane prvi put nece da mi prikaze baner. Cak stavise, u firefox-u nece uopste da ga prikaze, ali to moze da bude i do gomile ekstenzija koje koristim za web development.

Znaci, isto se desava i sa AS 2 i 3 prilikom ucitavanja stranice - ne pokaze se baner ali na reload ili klik na neki link na strani onda se vidi normalno. I tako svaki put kada se ucitava strana (sajt).

[Ovu poruku je menjao urban011 dana 13.03.2012. u 11:05 GMT+1]
Ko se jutros probudio u Beogradu, za danas je dosta postigao u zivotu. - Dusko
Radovic
 
Odgovor na temu

urban011
Radovan Railic
Urednik
Beograd

Član broj: 291041
Poruke: 11
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.dedamraz.biz


Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu19.03.2012. u 16:05 - pre 115 meseci
Moze pomoc prijatelja?

Sada sam se igrao sa AS3 i AS2 i sa ucitavanjem promenljive direktno iz URL-a kao i promenljive iz HTML koda i IMAM PROBLEM.

Problem se ogleda tako sto nece da se vidi baner kad se prvi put ucita, vec mora da se uradi reload stanice kako bi se pojavio. U Firefox-u cak nece ni da se ucita.

Pogledajte online kako se to reflektuje na ovom linku

Hvala
Ko se jutros probudio u Beogradu, za danas je dosta postigao u zivotu. - Dusko
Radovic
 
Odgovor na temu

Yonder

Član broj: 9905
Poruke: 13
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu18.04.2012. u 08:47 - pre 114 meseci
sto lepo ne koristis

Code:
this.root.loaderInfo.url.indexOf(string_sa_adresom) za proveru gde si?


ja to koristim za sitelock, tj ako je == -1 onda nisam na pravom mestu...

btw tvoj banner mi se lepo cita "iz prve" u Iron-u

 
Odgovor na temu

urban011
Radovan Railic
Urednik
Beograd

Član broj: 291041
Poruke: 11
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.dedamraz.biz


Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu18.04.2012. u 14:51 - pre 114 meseci
OK,
hajdemo ponovo.

Situacija je sledeca:
Trenutno baner radi bez problema u IE i lepo detektuje stranice i sve krece da radi kad se promeni strana.
PROBLEM: u FF i Chrome prilikom ucitavanja stranice (osmi glavne bez dodatnog teksta u URL-u koji se proverava) browser nece automatski da pusti play vec je stopiran flash fajl i treba da kliknem desnim klikom na fajl pa play da bi se pokrenula animacija.

Znaci, na svim stranama osim glavnoj se flash fajl automatski pauzira i treba rucno da ga pokrenem iz FF i Chrome, jedino u IE radi automatski bez problema.

Imate ideju?

@Yonder
moze objasnjenje ove komande (citaj primer iz zivota)

Ovo je moj AS kod sa @Yonder modifikacijom:
Code:

import flash.display.*;
import flash.external.*;

str = ExternalInterface.call("window.location.href.toString");

if (this.root.str.url.indexOf("browselist/10/") || this.root.str.url.indexOf("browse/544")) {
    gotoAndStop(7); // mobilni
}
else if (this.root.str.url.indexOf("browselist/9/") || this.root.str.url.indexOf("browse/290")) {
    gotoAndStop(8); // IT poklon wireless mis
}
else if (this.root.str.url.indexOf("browselist/8/") || this.root.str.url.indexOf("browse/362")) {
    gotoAndStop(6); // foto
}
else {
    gotoAndStop(5); // normal
}


Prethodno je bio sa proverom > -1.

Uostalom idite na www.technomarket.rs pa pogledajte baner gore desno i pogledajte iz raznih browsera.

RAZBI ME....


Pozdrav
Radovan
Ko se jutros probudio u Beogradu, za danas je dosta postigao u zivotu. - Dusko
Radovic
 
Odgovor na temu

urban011
Radovan Railic
Urednik
Beograd

Član broj: 291041
Poruke: 11
*.static.isp.telekom.rs.

Sajt: www.dedamraz.biz


Profil

icon Re: Detekcija URL-a u swf fajlu27.04.2012. u 13:41 - pre 114 meseci
Ovo mu vise dodje kao MONOLOG nego forum ali nema veze.

Sve je u redu, i AS i timeline i ceo fajl, ali se problem javljao na preskakanju na odredjeni frame jer nije bio ucitan 100% i on ga onda stopira.

RESENJE:
Stavio preloader na pocetak flash fajla i sada funkcionise u svim browserima bez problema.

Pozdrav i hvala na konstruktivnim savetima.
Ko se jutros probudio u Beogradu, za danas je dosta postigao u zivotu. - Dusko
Radovic
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Detekcija URL-a u swf fajlu

[ Pregleda: 2081 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.