Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pretraga baze putem html forme i ispis rezultata?

[es] :: PHP :: Pretraga baze putem html forme i ispis rezultata?

[ Pregleda: 2083 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Lazoman

Član broj: 261300
Poruke: 93
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Pretraga baze putem html forme i ispis rezultata?08.01.2012. u 14:32 - pre 129 meseci
Pretraga mysql baze putem html forme,ispis rezultata u tabeli na istoj strani gde je i pretraga? Zanima me da li bi mi neko mogao napisati kod otprilike,uspeo sam da prikazem celu tabelu iz MYSQL-a ali nikako da namestim pretragu,ne znam kako bi to uradio? Ako bi neko mogao da mi odradi to il bar da neke upute,bicu mu zivotno zahvalan.
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
77.243.22.*



+303 Profil

icon Re: Pretraga baze putem html forme i ispis rezultata?08.01.2012. u 23:13 - pre 129 meseci
Cuvaj zahvalnost za nesto ozbiljnije :)
Uglavnom, treba da imas form (to valjda znas da napravis), koji ce da salje podatke na tu istu stranicu.
Recimo da ti je ime input field-a 'vrednost':
na toj strani pises
Code:
if($_POST['vrednost']  != ''){
//ovo sprecava mysql injection (ili ti hakovanje baze, da uprostim)
$vrednost = mysql_real_escape_string($_POST['vrednost']);
//ovo ti je opciona varijabla
$where = "WHERE kolona_u_kojoj_se_trazi='$vrednost'";
}

//ovo je query kojim vadis vrednosti iz baze
mysql_query=("SELECT * FROM tablela $where")
//ako je nesto poslato iz forma, ovo ce izgledati lao "SELECT * FROM tabela WHERE kolona_u_kojoj_se_trazi='test'";
//i onda ce ti iz tabele biti vraceni samo oni redovi koji u koloni u kojoj se trazi imaju vrednost test.

Idi na tizag.com, pa predji php i mysql tutorial.
 
Odgovor na temu

Lazoman

Član broj: 261300
Poruke: 93
*.dynamic.sbb.rs.



+5 Profil

icon Re: Pretraga baze putem html forme i ispis rezultata?13.01.2012. u 16:10 - pre 128 meseci
Ali ja bi trebao da imam na jednoj strani polje za unos i search dugme,i da se prilikom klika na to dugme sa forme salju na istu stranicu podaci i ispisuju takodje na istoj,sto ne mogu nikako da uspem,bio bi vam jako zahvalan kad bi mi napisali kod,u kome kada nisu uneti podaci u formu tj u polje ostatak php koda koji zahteva neku vrednost nece izvrsiti ukoliko jesu ispisuje rezultat pretrage.Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Pretraga baze putem html forme i ispis rezultata?

[ Pregleda: 2083 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.