Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

DataGridView doubleclick

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: DataGridView doubleclick

[ Pregleda: 1227 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ne.rad
Nebojsa Radman
Novi Sad

Član broj: 292576
Poruke: 5
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon DataGridView doubleclick06.01.2012. u 10:39 - pre 97 meseci
Prvo da poželim svima srećne novogodišnje i božićne praznike.

Da li neko može da mi pomogne kako da u C# rešim problem? Naime, radi se o tome da mi potrebno da recimo duplim klikom na DataGridView otvorim formu za editovanje tih podataka iz grida.

Sve do čega sam stigao je da duplim klikom otvorim formu, ali ne i sa podacima koji su selektovani u datagridview.

Da li mi neko može dati neki najjednostavniji primer toga?



Hvala svima.
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
109.121.59.*

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: DataGridView doubleclick06.01.2012. u 11:02 - pre 97 meseci
U formu koji otvaraš kreiraj nešto kao:
Code:
public void Inicijalizacija(Int32 Id, string str1, string str2, decimal dec1, Int32 ceoBroj ...)
{
this.IzabraniId = Id;
txtString1.Text = str1;
txtString2.Text = str2;
txtDecBr1.Text = dec1.ToString();
txtDecBr2.Text = dec2.ToString();
txtIntBr.Text = ceoBroj.ToString();
}

pa prilikom kreiranja forma možeš da napišeš:
Code:

Form1 frm = new Form1();
frm.Inicijalizacija(
((DataGridViewRow)dgKolone.SelectedRows[0]).Cells[0].Value,
((DataGridViewRow)dgKolone.SelectedRows[0]).Cells[1].Value,
((DataGridViewRow)dgKolone.SelectedRows[0]).Cells[2].Value,
((DataGridViewRow)dgKolone.SelectedRows[0]).Cells[3].Value,
((DataGridViewRow)dgKolone.SelectedRows[0]).Cells[4].Value ...);
frm.ShowDialog();

DataGridView.SelectionMode treba da bude FullRowSelect i verovatno ćeš morati ((DataGridViewRow)dgKolone.SelectedRows[0]).Cells[x].Value da konvertuješ u odgovarajuće tipove.
Pozdrav
 
Odgovor na temu

ne.rad
Nebojsa Radman
Novi Sad

Član broj: 292576
Poruke: 5
*.adsl.eunet.rs.



Profil

icon Re: DataGridView doubleclick07.01.2012. u 11:44 - pre 97 meseci
Dusane, hvala ti na ovim smernicama. Uspeo sam naučiti nešto a ujedno i rešiti problem.

Svaka čast.


 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
109.121.59.*

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: DataGridView doubleclick07.01.2012. u 18:20 - pre 97 meseci
Nema na čemu i hvala.
Kada ti ovo znanje "legne" možeš isto da pokušaš da rešiš i pomoću konstruktora Form-a koji otvaraš, odnosno da parametre metode "Inicijalizacija" prebaciš u konstruktor klase.
Pozdrav.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: DataGridView doubleclick

[ Pregleda: 1227 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.