Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju

[es] :: MS SQL :: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju

[ Pregleda: 2236 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Lazarevic Nebojsa
Beograd

Član broj: 134014
Poruke: 10
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+1 Profil

icon SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju05.01.2012. u 22:45 - pre 129 meseci
Citat:
TITLE: Connect to Server
------------------------------

Cannot connect to 127.0.0.1.

------------------------------
ADDITIONAL INFORMATION:

A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server) (Microsoft SQL Server, Error: 2)

For help, click: http://go.microsoft.com/fwlink...r&EvtID=2&LinkId=20476



Jel poznat nekome ovaj problem? Pokusao sam i sa otvaranjem porta (port 1433) i sa gasenjem skype tokom konektovanja (video sam da su ljudi imali problem i kad skype radi paralelno sa serverom). Ima li neko ideju sta da pokusam?
 
Odgovor na temu

Dejan Carić
Oslo, Norway

Član broj: 230976
Poruke: 232
*.dynamic.isp.telekom.rs.

Sajt: www.dcaric.com


+26 Profil

icon Re: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju06.01.2012. u 06:45 - pre 129 meseci
Koliko imaš instanci SQL Server-a na tom računaru?
Možeš proveriti tako što u start meniju ukucaš services.msc i nađeš SQL Server instance kao na datoj slici:



1. Proveri da li je SQL Server startovan (Status = Started)
2. Ako imaš samo jednu instancu, zameni 127.0.0.1 sa tačkom (127.0.0.1 -> .)
3. Ako imaš više instanci ili imaš instaliranu neku non-express verziju, konektuj se sa .\naziv_instance (npr. .\SQL2008 ili .\SQLEXPRESS)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
109.121.59.*

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju06.01.2012. u 07:13 - pre 129 meseci
Ispravite me ako grešim ali mislim da ako gađaš 127.0.0.1 ti gađaš svoj sopstveni računar, a iz konteksta bih rekao da želiš da se nakačiš na drugi.
Probaj u konekcionom stringu da upišeš pravo ime servera vodeći računa o instanci kao što je i Dejan rekao.
Ako je server pod Vistom ili Win7 proveri da ti ne smeta UAC i da li server prilikom podizanja ima neku autentifikaciju (password). Ako nema treba je postaviti radi autentifikacije i autorizacije.
 
Odgovor na temu

Lazarevic Nebojsa
Beograd

Član broj: 134014
Poruke: 10
217.24.20.*



+1 Profil

icon Re: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju10.01.2012. u 12:35 - pre 129 meseci
Sredio sam, bio je problem sa portom.A sto se tice 127.0.0.1 (treba tako jer gadjam server na svom racunaru :) ).
 
Odgovor na temu

kg.rules
CSK
KG

Član broj: 270577
Poruke: 12
147.91.200.*



Profil

icon Re: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju02.03.2012. u 15:45 - pre 127 meseci
Pozdrav svima.

Procitao sam temu ali nisam uspeo da resim svoj problem ovog tipa.

Koristim *.mdf fajl i zelim da mu pristupam remotely (preko LAN.a). Dakle, aplikacija na racunaru na kome mi je server radi kako treba sa sledecim tagom u *.exe.config fajlu.

<connectionStrings>
<add name="Application.Properties.Settings.ApplicationDBConnectionString"
connectionString="Data Source=.\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\ApplicationDB.mdf;Integrated Security=True;User Instance=True"
providerName="System.Data.SqlClient" />
</connectionStrings>


Kada tu aplikaciju prenesem na drugi racunar, koji je u istoj workgroup-i kao i server, sta bi trebalo promeniti u ovom config fajlu da bih uspeo da se nakacim na server.

Instalirao sam SQL server management studio i dodao svoj mdf fajl, remote access je enable, tcp/ip takodje, port sam postavio na 1433 na IP1, poiskljucivao sam firewall-ove na oba sistema, posto koristim ESET i njega sam disable-ovao (ukoliko postoji jos nesto slobodno sugerisite).

*exe.config fajl koji se nalazi na racunaru sa koga zelim da pristupim bazi sam editovao na raznorazne nacine ali u sustini sam ostavio ovako ali kako god da sam probao nije mi uspelo (naravno, inace ne bih pisao ovu poruku :) ).
Exception koji dobijem je sledeci: "When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections."

<connectionStrings>
<add name="Application.Properties.Settings.ApplicationDBConnectionString"
connectionString="Data Source=Deyan_irc\sqlexpress;Initial Catalog=ApplicationDB.mdf;Integrated Security=True"
providerName="System.Data.SqlClient" />
</connectionStrings>

Hvala unapred ...

[Ovu poruku je menjao kg.rules dana 02.03.2012. u 17:06 GMT+1]
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju02.03.2012. u 15:54 - pre 127 meseci
Proveri konekcioni string
http://www.connectionstrings.com/sql-server-2005
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

kg.rules
CSK
KG

Član broj: 270577
Poruke: 12
147.91.200.*



Profil

icon Re: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju02.03.2012. u 16:05 - pre 127 meseci
Izmenjao sam nekoliko varijanti ali nista.

[Ovu poruku je menjao kg.rules dana 02.03.2012. u 17:47 GMT+1]
 
Odgovor na temu

kg.rules
CSK
KG

Član broj: 270577
Poruke: 12
147.91.200.*



Profil

icon Re: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju02.03.2012. u 16:49 - pre 127 meseci
Ovaj problem je resen. Treba imati i opciju SQL Server Browser enable-ovanu u SQL server configuration manager.u.

Sada mi javlja da ne mogu da se nakacim jer mi je ID pogresan ali cu videti i to da resim nekako.

Hvala...
 
Odgovor na temu

kg.rules
CSK
KG

Član broj: 270577
Poruke: 12
147.91.200.*



Profil

icon Re: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju07.03.2012. u 18:22 - pre 127 meseci
Ima li neko resenje za exception "Login failed for user "***""?


Mozda propustam neka podesavanja u Server Management Studiu. Pls help ...
 
Odgovor na temu

kg.rules
CSK
KG

Član broj: 270577
Poruke: 12
147.91.200.*



Profil

icon Re: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju07.03.2012. u 20:17 - pre 127 meseci
Resen problem.

Uz sva pomenuta podesavanja u pitanju je bio connection string.

Kod mene radi sa sledecim podesavanjima:

Serverska strana:
connectionString="Data source=.\SQLEXPRESS;Database=ImeBaze;Integrated Security=True"
Klijentska strana:
connectionString="Server=ImeRacunara\SQLEXPRESS;Database=ImeBaze;Integrated Security=True"

ImeBaze je baza koja se doda(attach-uje) uz pomoc server management studia i kada se to uradi uradite rename po zelji npr ImeBaze

Sto se tice imena racunara to je computer name iz system properties.

Jeste glupost ali me je prilicno izmorila :)

Pozdrav ...
 
Odgovor na temu

[es] :: MS SQL :: SQL 2005 Server - porblem pri konektovanju

[ Pregleda: 2236 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.