Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pitanje u Vezi Ruby-a

[es] :: Ostali programski jezici :: Pitanje u Vezi Ruby-a

[ Pregleda: 1599 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

wex-alpha
Sarajevo

Član broj: 7580
Poruke: 839
*.dynamic.telemach.ba.



+13 Profil

icon Pitanje u Vezi Ruby-a24.12.2011. u 14:57 - pre 104 meseci
Imam klasu:

Code:

class Racunanje

    def saberi(broj1, broj2)
    rezultat = broj1 + broj2
    puts rezultat     
    end
end


Sad instanciram tu istu klasu:

Objekat:
Code:

objekat = Racunanje.new


Sad preko objekta pristupam metodama u klasi, to je sve jasno ko dan.

Ali zbunjuje me ovaj nacin instanciranja:
Code:

Racunanje.new.saberi(broj1, broj2)

Kako vidim koristim klasu kao da je static. Kako je to moguce? Kad da koristim ovaj nacin? wtf?
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12651



+4637 Profil

icon Re: Pitanje u Vezi Ruby-a24.12.2011. u 15:51 - pre 104 meseci
Ne znam Ruby ali.. Ne koristis je kao static vec si odmah na rezultatu konstruktora new (a rezultat je instanca) pozvao metod.

Slicno mozes i npr C#-u:

Code (csharp):

new Form().Show();
 


Koristis u situacijama kada ti instanca treba samo za taj jedan poziv pa je ne referenciras ni jednom promenljivom.
 
Odgovor na temu

wex-alpha
Sarajevo

Član broj: 7580
Poruke: 839
*.dynamic.telemach.ba.



+13 Profil

icon Re: Pitanje u Vezi Ruby-a24.12.2011. u 20:54 - pre 104 meseci
Vidi stvarno :)

Ipak... malo je cudan ovaj rubi iz perspektive .NET-a
 
Odgovor na temu

[es] :: Ostali programski jezici :: Pitanje u Vezi Ruby-a

[ Pregleda: 1599 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.