Hvala, ali ne vredi. Tasteri jesu veliki ali brojke su i dalje male i za cas preteras u plus ili minus, a sa tockicem je lakse. Noc je to, ne vidim bez naocara, sve je u haosu.
Jeste, termostati su namenjeni da odrzavaju temperaturu, u koliko toliko normalnom okruzenju. A kod mene ima nekoliko faktora koji ruse svaku normalnost. Pazi ovaj detalj - komunalno greje od prilike do 21:30, nekad malo krace ili duze, nije bitno. U prvi momenat se temperatura malo smanji a zatim raste. Posle ponoci je sve vislja i vislja i tako u periodu od oko 00:30 do priblizno 04:00h u sobi u kojoj najvise zivim imam cesto 26 stepeni Celzijusa! Onda pada, i pre podne, opet negde do oko 12:00h je mnogo niza, za nekoliko stepeni. Na celu stvar utice i konzumna topla voda, pa je tako hladnije kad nema naroda u kuci nego kad svi dodju pa trose vodu i mene odozdo zagrevaju itd. Znaci, imam paradoks da kad grejanje radi, meni je hladno. Zato se odavno dogrevam na struju u par prostorija, a opet u nekoliko prostorija radijatori su zatvoreni godinama, jer "genijalci" loze jednako i kad je napolju -8 i +18 i cesto je u prostorijama neizdrzivo, uz sve prozore otvorene i pravu promaju.
Osim toga, i moj organizam je beda ziva, nekad mi je hladno i na +30 a nekad mi je vruce cak i ako uspem da ohladim sobu na 22 step. C, tako da mi zaista treba taj tockic mnogo.
Primetio sam jos par komada. Jedan je mutan, nikakva specifikacija, drugi je bolji, cak i naglasava ono sto ja trazim "jednostavno podesavanje" ali trenutno se ne secam sta je bilo, zasto ne mogu da ga porucim, bila je neka prepreka. Sve u svemu, jedva par komada u maloprodaji. Ili to, ili od Kineza poruciti "minimum 50 komada", ipak je malo previse.
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!