Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

e-mail query rezultat

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: e-mail query rezultat

[ Pregleda: 2264 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

XPERION

Član broj: 293162
Poruke: 7
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon e-mail query rezultat06.11.2011. u 01:31 - pre 132 meseci
Pretpostavljam da je pitanje idiotsko ; ali - imam MySql bazu, i nekoliko povezanih PHP strana koje rade na principu shopping carta. Na rezultatskoj strani, ispod tabelarno organizovanog rezultatata stanja baze *(koji nije u formi forme) nego samo kao tabela sa php celijama - ima jos jedan form za unos podataka kupca ali - NIKAKO ne mogu da provalim kako da e-mailujem taj echo cart rezultat (trenutno stanje) shopping cart-a * plus formular, tj kako da ih zajedno posaljem putem mail() na e-mail adresu?

Google-ovao sam svasta i zakljucio da ne mogu da nadjem gde su sacuvani podaci iz carta.

Dakle, kako da se odradi forwarding rezultata mysql pretrage (rezultat u formi tabele) zajedno sa klasicnim formularom i podacima iz njega - bilo kao deo samog maila bilo kao attacment na zadatu e-mail adresu ; prosto nemam ideju.

Ako moze neka pomoc, neki kod - snacicu se. Hvala.

[Ovu poruku je menjao XPERION dana 06.11.2011. u 20:18 GMT+1]
...
?>
 
Odgovor na temu

make_lele
make_lele
Srbistan

Član broj: 287268
Poruke: 383
*.yubc.net.



+68 Profil

icon Re: e-mail query rezultat06.11.2011. u 11:49 - pre 132 meseci
gde cuvaš vrednosti koje se nalaze u korpi?

podatke iz forme možeš vrlo jednostavno poslati pomoću mail() funkcije. takođe i vrednosti iz koripe i prateći tekst koji želiš. pitanje je samo kako doći do podataka iz korpe jer se oni mogu čuvati na raznim mestima (u bazi, u kolačićima pa cak i ne daj Bože u url-u).
 
Odgovor na temu

XPERION

Član broj: 293162
Poruke: 7
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: e-mail query rezultat06.11.2011. u 18:04 - pre 132 meseci
Jeste, samo - nemam pojma gde se "cart" podaci cuvaju - zato i kazem da mi je pitanje idiotsko ; nemam pojma ni gde to da trazim.
Mozes li mi, molim te, pomoci oko toga? Hvala unapred.

[Ovu poruku je menjao XPERION dana 06.11.2011. u 20:01 GMT+1]
...
?>
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
77.243.20.*



+303 Profil

icon Re: e-mail query rezultat06.11.2011. u 18:22 - pre 132 meseci
Daj kod da vidimo, ovako napamet nema sanse...
 
Odgovor na temu

XPERION

Član broj: 293162
Poruke: 7
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: e-mail query rezultat06.11.2011. u 18:59 - pre 132 meseci
koji kod? ne znam gde da trazim ; na strani sa koje saljem jedini kod je link echo funkcije ... da li je mozda negde u funkcijama?? ali tu nema nista - 10tak redova i nista posebno u njima... dajte mi ako znate neki copy/paste linije u kojoj pise gde je lokacija takve vrste fajla pa da pregledam sve strane da vidim da nije negde "umuvano"...
...
?>
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
77.243.20.*



+303 Profil

icon Re: e-mail query rezultat06.11.2011. u 22:17 - pre 132 meseci
Ako je echo funkcije, onda daj tu funkciju, ako nije nesto super tajno.
Uglavnom, ako se podaci cuvaju u sessiji, mozes proveriti sadrzaj iste ako napises kod:
Code:

echo "<pre>";
print_r($_SESSION);
echo "</pre>";
 
Odgovor na temu

XPERION

Član broj: 293162
Poruke: 7
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: e-mail query rezultat07.11.2011. u 09:31 - pre 132 meseci
probao sam (dodao sam proizvod pod brojem 3 u korpu) ... i u ovom izvestaju dobijam samo
Citat:
Array
(
[cart] => 3
)


dakle prikazuje samo njegov Id... i to u ovoj formi..... a kad imam vise proizvoda - pise, recimo =>2,4,1,6 ...) Nije lose, pazi, onda se po prijemu maila to kontrolise u lokalnoj bazi *samo umesto id stavim recimo kataloski broj itd... ok je ovo, ako nista drugo ne bude radilo! Hvala puno! ali ipak, meni bi trebala linija koja bi prikazala sve sto ima u izvestaju sessije.

p.s. nije supertajno :) nego, ne treba mi ta konkretna strana da se kontrolise - ona i ovako radi u okviru sajta - nego mi treba neka php kodna linija koja slaze sve te podatke koje je sessija prikazala na korpa strani, dakle, tako finaliziran output[] sesije ceo sa svim elementima, da na posebnoj strani nekako slozi u par redova teksta jedno ispod drugog - da bih mogao da ih posaljem na e-mail... ili cak da ih eksportuje negde na server kao xml ili txt... ne znam da li me razumete... ne treba meni da se ispravlja neki postojeci kod ili strana - treba mi da mi se predlozi neka php linija koja pokazuje kako da sve iz sesije prikazem ne u okviru karte nego samo kao tekst da bih mogao da ga posaljem na e-mail!

moze li nesto u ovoj varijanti da se odradi (ili onoj sa isset 1+1 cak)?
Citat:
<?php
session_start();
$_SESSION['artikli'] = 1;
echo "Komada: = ". $_SESSION['artikli'];
?>


ali da bude vise elemenata osim jednog podatka u pregledu. stalno izbacuje samo id!


[Ovu poruku je menjao XPERION dana 07.11.2011. u 10:54 GMT+1]
...
?>
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
77.243.20.*



+303 Profil

icon Re: e-mail query rezultat07.11.2011. u 09:42 - pre 132 meseci
Ne znam da li ti mene razumes :) Uglavnom, ovo print_r($_SESSION) ti ispisuje sve sto se nalazi u sesiji. Znaci u sesiji imas samo taj cart3. Mozda taj cart nije id artikla, mozda je id privremenog korisnika u bazi, pa se na osnovu njega izvlace podaci o korisniku.

Ne mogu da ti predlozim kod, ako ne znam pocetno stanje, tj na koji nacin/gde se cuvaju podaci(mozda ima neko ko moze, ali ja ne znam). To je isto kao kad bi pitao nekoga da ti preporuci lupam auspuh za automobil, bez da mu kazes model. Tako da, ako neces ovde, posalji mi tu funkciju privatnom porukom (ili na mejl ako si novi korisnik)
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 1090
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+215 Profil

icon Re: e-mail query rezultat07.11.2011. u 11:38 - pre 132 meseci
Koliko vidim ti prepravljas code koji nisi ti pravio.
Ako te zanima sta ima u sesiji onda odradis print_r($_SESSION); i to ti prikaze sve sto ima u sesiji ali sumnjam da ti se tamo pamete artikli iz korpe sem mozda id-a.
Verovatno se pamte u nekoj tabeli jer je korisna informacija sta je ko hteo da naruci.

Kazes da radi echo funkcije i da ta funkcija ima desetak redova koji nisu bitni. To prosto nije moguce.
Ili trazis na pogresnom mestu ili su tih desetak redova veoma bitni.

Pitas u kojoj liniji php koda se nalazi kod koji cita korpu bez da znamo ista o tom kodu. Ne znamo da li sajt ima 10 linija ili 100.000 linija. Da se nasalim pa ti kazem da se nalazi u 1687 liniji.

Evo ti nesto sto ti moze pomoci da uhvatis taj echo.

Code (php):

ob_start();
echo ta_tvoja_funkcija();
$var = ob_get_contents();
ob_end_clean();
 


U $var ce ti biti taj tvoj echo, tj svaki output koji se nalazi izmedju ob_start() i ob_get_contents();
[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Milan M. Radovic
Web Developer
Pančevo

Član broj: 16959
Poruke: 743
82.117.198.*



+25 Profil

icon Re: e-mail query rezultat07.11.2011. u 12:53 - pre 132 meseci
This is the reason why I don't use things like joomla,drupal,osCommerce,ZenCart.. etc.
The one who code, own damn thing ... else { it's just rummaging in the someone else garbage }
I don't need a girl for sex , All I Need is Binary and HEX
 
Odgovor na temu

XPERION

Član broj: 293162
Poruke: 7
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: e-mail query rezultat07.11.2011. u 13:13 - pre 132 meseci
blablabla...
Ne pomazete ; nadam se nesvesno.
nisam vas pitao u kojoj se liniji mog koda nalazi citac podataka iz baze. moja kodna strana nije bitna. ona radi na sajtu. To nije tema. Tema je kako da podatke koje na njoj vidim dalje struktuiram za slanje e-mailom.
i nisam rekao da obradjujem tudji kod. rekao sam da ne znam ne vidim da ijedna od linija u postojecem kodu pokazuje bilokakvu tabelu ili lokaciju na kojoj se cuva cart. pa sam zamolio da mi se pokaze primer takvog jednog reda za cuvanje podataka.
i nisam rekao da koristim joomla, drupal itd...

trazio sam jednu liniju da mi VI napisete (iz vaseg iskustva) koja bi pozvala/pokupila vec ranije prikazane podatke iz sesije (sve, ne samo id pojedinacnog predmeta ubacenog u korpu) i grupisala ih u jednu-dve linije teksta. Milos911 me je razumeo.


@vlada_su
ne radi!!!
...
?>
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: e-mail query rezultat07.11.2011. u 13:22 - pre 132 meseci
Na osnovu toga kako si zapoceo temu i kako objasnjavas, ovaj topic dodje kao kviz gde ti zelis da proveris korisnike da li znaju da napisu nesto a ne da ti treba pomoc.
U prvom postu kazes kako ne mozes da nadjes gde se cuvaju podaci, a sad kazes da ne obradjujes tudji kod. Ako si zaboravio gde cuvas podatke u svom kodu onda imas mnogo veci problem od slanja rezultata na mail.
Ako je nesto trece, zivo me zanima kako radis na svom kodu a ne znas gde ijedna linija pokazuje na lokaciju u kojoj se cuva cart, pisao si ga nesvesno ili?

Ne zelis da das relevantan kod, ne zelis da napises vise informacija o tome sta radis, ne zelis da detaljno opises problem, ismevas se clanovima foruma, veoma neozbiljno pises ako stvarno ocekujes da ti neko pomogne.

Slanje podata na mail je sazvakano zilion puta na netu, ne kapiram i dalje sta te tacno buni. Izvuces podatke, "nacrtas" string i umesto da uradis ECHO ti to snimis u promenjivu i posaljes na mail, prosto da cak i ne moze da se objasni u vise od jedne recenice

Samo dobronamerna kritika, nisa licno
 
Odgovor na temu

XPERION

Član broj: 293162
Poruke: 7
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: e-mail query rezultat07.11.2011. u 13:52 - pre 132 meseci
Nista... Nema veze, ne treba mi pomoc ovo mi je dovoljno. Hvala!
(mozes da izbrises temu)
...
?>
 
Odgovor na temu

Milan M. Radovic
Web Developer
Pančevo

Član broj: 16959
Poruke: 743
82.117.198.*



+25 Profil

icon Re: e-mail query rezultat08.11.2011. u 09:23 - pre 132 meseci
A ja sam sad skroz zbunjen... i mislim i ostali.
Ako nije neki gotov proizvod, onda isprati sesiju ko sto neko ovde rece, pa pogledaj u bazi - nema sigurno bezbroj tabela, ako se skladisti tamo sta je posalti, pa povuci odatle pa stavio u mail koriscenjem mail() funkcije naravno.

Ako hoces, upakuj lepo ceo site u zip i postavi ovde, ili bar PHP strane... ili nesto... makar nesto. Nije tesko naci gde se skladisti, vidi pretrazi fajlove po contentu trazeci "cart" ili "add_to_cart" ili tome slicno. Ja na poslu vec godinu dana gledam tudji code, nazalost, pre nego sto sam dosao.... neko je pisao. To je kao da citas na nekom drugom jeziku - kineskom :) Ali ako je vec tvoj code, onda mora da ga nisi video jedno 3 godine, pa... ako imas link ka tom sajtu i to bi pomoglo ili barem nesto slicno :/
Da vidimo kako radi, pa da pretpostavimo gde bi mogao drzati podatke, ali pre svega, sigurno su u bazi... tu nema govora :) Osim ako se ne pisu u bazu, sto bi bilo cudno nakon potvrde korpe, onda je sesija, nema trece... sigurno se ne prenosi POST metodama sa strane na stranu ili jos gore GET metodom :/

Iz ove perspektive, to je jedino sto mogu pomoci. A pod tudji code, sam mislio gotove proizvode.... a tudjinski je kada neko ostavi zaduzbinu - code koji samo on zna :)



I don't need a girl for sex , All I Need is Binary and HEX
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
77.243.20.*



+303 Profil

icon Re: e-mail query rezultat08.11.2011. u 13:15 - pre 132 meseci
A evo ti i sve varijable koje su definisane u tvojoj skripti (bar one kojima mozes da pristupis iz tog dela koda), pa pokusaj da se snadjes za ono sto ti treba. Ne verujem da ce ti mnogo pomoci, samo ce te zbuniti, ali bez koda ovo je najvise sto moze da se uradi...

http://php.net/manual/en/function.get-defined-vars.php

I jedan od primera iz komentara:
Code:
After a fruitless attempt find a built-in function whic did this, I wrote this functions to find out all the variables (well, those I wanted) in current scope and their values. I believe this is going to be handy in debugging.

<?php
   /**
    * @desc   works out the variables in the current scope(from where function was called).
    *         Returns an array with variable name as key and vaiable value as value
    * @param  $varList: variables returned by get_defined_vars() in desired scope.
    *         $excludeList: variables to be excluded from the list.
    * @return array
    */
   function getDefinedVars($varList, $excludeList)
   {
       $temp1 = array_values(array_diff(array_keys($varList), $excludeList));
       $temp2 = array();
       while (list($key, $value) = each($temp1)) {
           global $$value;
           $temp2[$value] = $$value;
       }
       return $temp2;
   }
   
   /**
    * @desc   holds the variable that are to be excluded from the list.
    *         Add or drop new elements as per your preference.
    * @var    array
    */
   $excludeList = array('GLOBALS', '_FILES', '_COOKIE', '_POST', '_GET', 'excludeList');
   
   //some dummy variables; add your own or include a file.
   $firstName = 'kailash';
   $lastName = 'Badu';
   $test = array('Pratistha', 'sanu', 'fuchhi');
   
   //get all variables defined in current scope
   $varList = get_defined_vars();
   
   //Time to call the function
   print "<pre>";
   print_r(getDefinedVars($varList, $excludeList));
   print "</pre>";
?>

Nemam vremena da probam da li radi, ako ne radi imas na linku brdo primera pa isprobaj jos neki.
 
Odgovor na temu

Zlatni_bg
Nikola S
Beograd

Član broj: 65708
Poruke: 4355
*.dynamic.sbb.rs.



+493 Profil

icon Re: e-mail query rezultat08.11.2011. u 17:01 - pre 132 meseci
A da malo postanemo direktniji, i da nam lepo kazes koji je cart sistem u pitanju i sta sa njim konkretno hoces da uradis, a ne da zaobilazis odgovore na nasa pitanja braneci neku svoju teoriju koja je vec pobijena u nasim glavama? Naravno, meni ne smeta, ali ti vidi kako cemo lakse da ti pomognemo.

Citat:
nisam vas pitao u kojoj se liniji mog koda nalazi citac podataka iz baze. moja kodna strana nije bitna. ona radi na sajtu. To nije tema. Tema je kako da podatke koje na njoj vidim dalje struktuiram za slanje e-mailom.
i nisam rekao da obradjujem tudji kod. rekao sam da ne znam ne vidim da ijedna od linija u postojecem kodu pokazuje bilokakvu tabelu ili lokaciju na kojoj se cuva cart. pa sam zamolio da mi se pokaze primer takvog jednog reda za cuvanje podataka.


Ja mislim da ti je niz sa ID-jevima ("cart" niz koji si ti naveo") sasvim dovoljan. Tu imas ID produkta (skripti koju nisi ti pravio i ne treba vise), posle skripta radi sa tim ID-jem sta god joj je volja. Isto tako mozes i ti da radis sa tim ID-jem sta ti je volja. Otvori phpmyadmin, pogledaj bazu, vidi kako ti se zovu polja gde su ti ID i naziv proizvoda sa tim ID-jem , i na osnovu toga radi MySQL query koji ce ti vratiti info o produktu. Posle toga kreiras jednostavan mail preko mail() funkcije, saljes sta vec treba da posaljes i to ti je odgovor na tvoje pitanje.
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
 
Odgovor na temu

bantu

Član broj: 38670
Poruke: 305
89.111.240.*



+27 Profil

icon Re: e-mail query rezultat09.11.2011. u 14:05 - pre 132 meseci
Evo ja hoću stvarno da pomognem.

Krenimo od početka. U prvom postu si napisao da imaš MySql bazu, kako znaš da je to MySql baza?
Da li igdje imaš nešto poput sledećeg:
Code (php):

$mysqli = new mysqli("hostname_or_ip", "username", "password", "db_name");
ili
$link = mysql_connect("hostname_or_ip", "username", "password", "db_name");
 


Ukoliko jeste baza mysql i pronašao si ovakav kod gore, onda pokušaj sledeće, samo vodi računa da hostname, username, password i dbname zamjeniš sa podacima sa svog servera:

Code (php):

<?php

$mysqli = new mysqli("hostname_or_ip", "username", "password", "db_name");

if ($mysqli->connect_errno) {
    printf("Greska pri konekciji: %s\n", $mysqli->connect_error);
    exit();
}

if ($result = $mysqli->query("SHOW TABLES")) {
         while ($row = $result->fetch_assoc()) {
               print_r($row);
          }
}
$mysqli->close();

?>
 


Hajde pa javi šta si napravio i šta ti je vratio ovaj kod.

[Ovu poruku je menjao bantu dana 09.11.2011. u 15:19 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao bantu dana 09.11.2011. u 15:21 GMT+1]
 
Odgovor na temu

XPERION

Član broj: 293162
Poruke: 7
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: e-mail query rezultat09.11.2011. u 18:48 - pre 132 meseci
U redu je, ljudi, ne treba mi pomoc vise. Nasao sam resenje. Hvala vam svima.
Izvinjavam se za sve nesporazume.

p.s.
@Milos911
Da, moze i tako! Hvala!

@zlatni_bg
na kraju sam to i uradio :)
...
?>
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: e-mail query rezultat

[ Pregleda: 2264 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.