Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa framerateo sam da mi frame rate bude 35

[es] :: Flash :: problem sa framerateo sam da mi frame rate bude 35

[ Pregleda: 1242 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

anakin14

Član broj: 73683
Poruke: 862
*.mbb.telenor.rs.



+133 Profil

icon problem sa framerateo sam da mi frame rate bude 3525.10.2011. u 15:39 - pre 119 meseci
namestio sam da framerate bude 25, ali on bude samo u 5,6 frejmova na pocetku i onda se spusti na 3-4 fps, film uopste nije nesto zahtevan ne znam u cemu je problem?
 
Odgovor na temu

anakin14

Član broj: 73683
Poruke: 862
*.mbb.telenor.rs.



+133 Profil

icon Re: problem sa framerateo sam da mi frame rate bude 3525.10.2011. u 18:35 - pre 119 meseci
mozda zbog ucitavanja, kako da napravim da se na pocetku ceka dok ne ucita sve da bi posle islo glatko?
 
Odgovor na temu

SirPsycho

Član broj: 286088
Poruke: 130
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+20 Profil

icon Re: problem sa framerateo sam da mi frame rate bude 3525.10.2011. u 18:56 - pre 119 meseci
Koji je ActionScript u pitanju 2 ili 3? Da bi se na početku čekalo treba da napraviš PRELOADER.

Možeš da uradiš još jednu stvar. Kad si u Flashu, testiraj film Ctrl + Enter

Unutar prozora playera u kojem se film testira idi na View i klikni na Bandwidth Profiler i iznad filma pojaviće ti se prozor u kojem piše veličina tvog dokumenta, Frame rate, Size... Ovo može da ti bude od velike koristi.

Kad uključiš ovaj prozor, možeš ponovo da odeš na View i klikneš na Simulate Download, gde ćeš videti kada se sve učita 100% i koliko ti je vremena za to potrebno.

Ispod Simulate Download imaš opciju Download Settings gde možeš da odabereš brzinu koju želiš da program simulira.

 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.cpe.masko.rs.



+28 Profil

icon Re: problem sa framerateo sam da mi frame rate bude 3525.10.2011. u 21:34 - pre 119 meseci
Evo ti najjednostavniji primer preloadera:
Code:
stop();
import flash.net.URLRequest;
import flash.events.Event;
import flash.media.Sound;
import flash.events.ProgressEvent;

loaderInfo.addEventListener(ProgressEvent.PROGRESS, ucitanSWF);

function ucitanSWF(event:ProgressEvent):void
{
    var brojFrejma:int = Math.round(100*(event.bytesLoaded/event.bytesTotal));
    statusnaLinija_mc.gotoAndStop(brojFrejma);
    dinamicki_txt.text = brojFrejma + " %";
    if(event.bytesLoaded == event.bytesTotal)
    {
        nextFrame();
    }
}

Na prvi lejer stavi ovaj kod, a zatim dodaj novi lejer i na njemu nacrtaj mali pravougaonik i pretvori ga u Movie Clip. U panelu Properties unesi naziv instance "statusnaLinija_mc", a zatim uđi u njegovu vremensku liniju, selektuj 100-ti frejm, pritisni desnim tasterom miša i iz prikazanog menija izaberi Insert Frame. Sada iz menija Insert izaberi Motion Tween nakon čega ćeš dobiti upozorenje da objekat moraš pretvoriti u simbol na šta treba samo da pritisneš taster OK. Selektuj pravougaonik i u panelu Properties i promeni mu veličinu (na primer unesi 400). Vrati se na glavnu vremensku liniju (klikni na Scene 1 u levom gornjem uglu prozora) i dodaj novi lejer. Na stage dodaj dinamičko tekst polje i daj mu naziv instance "dinamicki_txt" i embeduj brojeve (Numerals) i znakove (Punctuation). Dodaj još jedan lejer i na vremenskoj liniji dodaj dva prazna ključna frejma: selektuj prvi frejm, klikni desnim tasterom miša i iz menija izaberi Insert Blank Keyframe, a isto ponovi i za drugi frejm. Sada na drugi frejm dodaj neku sliku: iz File menija izaberi Import to Stage i odaberi sliku koju ćeš prikazati. Ostalo je još da testiraš film, a kada to uradiš videćeš sliku u Flash plejeru. Da bi mogao da vidiš preloader moraš da simuliraš preuzimanje swf-a tako što ćeš iz menija View u Flash plejeru izabrati Download Settings a zatim selektuj neku od ponuđenih brzina (ovo zavisi od veličine slike koju si uvezao, a što je veća njena veličina to možeš da odabereš veću brzinu download-a). Na kraju izaberi Simulate Download i neka magija počne. Srećno!
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: problem sa framerateo sam da mi frame rate bude 35

[ Pregleda: 1242 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.