Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Eh ti pocetnicki problemi :)

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Eh ti pocetnicki problemi :)

[ Pregleda: 4739 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Boris

Član broj: 82
Poruke: 450

ICQ: 100801505


+2 Profil

icon Eh ti pocetnicki problemi :)07.12.2001. u 23:25 - pre 253 meseci
Problem. Odem na New Application napravim novu aplikaciju i napravi se ova pocetna forma Form1. Onda odem na New Form i napravim drugu formu Form2, i na nju dodam naprimer Label1. U prvoj formi stavim jedno dugme i kazem na click dugmeta uradi Form2.Show; i jos Label1.Caption := 'sta ja znam'; i onda mi kompajler izbacuje da nepostoji Label1. Napominjem stavio sam u prvu formu Uses Form2; , i u drugu uses Form1;.I sta ja tu da radim, kako da podesim da mi prva forma prepoznaje objekte iz gruge forme, i da li je to uopste moguce?
[::b0ris::]
 
Odgovor na temu

Boris

Član broj: 82
Poruke: 450

ICQ: 100801505


+2 Profil

icon Re: Eh ti pocetnicki problemi :)08.12.2001. u 11:55 - pre 253 meseci
Ljudi POMAGAJTE!
[::b0ris::]
 
Odgovor na temu

MoDcHe
SER Sabac

Član broj: 4
Poruke: 486
*.ptt.yu

Jabber: modche@elitesecurity.org
ICQ: 73295306
Sajt: localhost


+3 Profil

icon Re: Eh ti pocetnicki problemi :)08.12.2001. u 13:03 - pre 253 meseci
Stavi na dugme

form2.label1.caption:='sta ja znam';
When you say "I wrote a program
that crashed Windows", people
just stare at
you blankly and say "Hey, I got
those with the system, *for
free*".
-- Linus Torvalds
 
Odgovor na temu

Boris

Član broj: 82
Poruke: 450

ICQ: 100801505


+2 Profil

icon Re: Eh ti pocetnicki problemi :)08.12.2001. u 14:49 - pre 253 meseci
MoDcHe care hvala. Sad cu da probam :). Nego josh nesto. Kako da namestim da se ne prikazuje forma uopste kad se pokrene program.Stavim ja Visibe opciju na false., ali nevredi. Zna li ko?
[::b0ris::]
 
Odgovor na temu

Makojdis
Stefanovic Milos
Kragujevac

Član broj: 78
Poruke: 302
*.ptt.yu



Profil

icon Re: Eh ti pocetnicki problemi :)08.12.2001. u 18:39 - pre 253 meseci
probaj da u funkciji oncreate stavis form.hide
 
Odgovor na temu

CyberB

Član broj: 169
Poruke: 58
..om.107.252.195.in-addr.arpa.



Profil

icon Re: Eh ti pocetnicki problemi :)09.12.2001. u 02:01 - pre 253 meseci
Citat:
Boris:
MoDcHe care hvala. Sad cu da probam :). Nego josh nesto. Kako da namestim da se ne prikazuje forma uopste kad se pokrene program.Stavim ja Visibe opciju na false., ali nevredi. Zna li ko?


ides na Project > View source, pa ispod begin pishes Application.ShowMainForm := false;

evo da ispadne nekako ovako:

program Project1;

uses
Forms,
Unit1 in 'Unit1.pas' {Form1};

{$R *.RES}

begin
Application.ShowMainForm := false;
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TForm1, Form1);
Application.Run;
end.

 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Eh ti pocetnicki problemi :)

[ Pregleda: 4739 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.