Bice zanimljivo ako ti je graficka ATI, mislim da tu ima nekih problema, ali videces i sam.
Ne razumem zasto neces Mint? Eno, na tabeli popularnosti
www.distrowatch.com samo sto ne prestigne Ubuntua za poziciju prvog mesta, sto je apsurd, jer je Mint potpuno baziran na Ubuntu ali je i dokaz da su ovi iz Minta ipak uradili nesto sto narod ceni. On odmah radi, ne treba dodavati codece ili neke druge slicne stvari, a to sto ti je po difoltu ruzan to je smesno, to se promeni sa par klikova misa - Menu - System - Preferences - Appearance i biras sta hoces a mozes i da dodas nesto svoje.
Mint je trenutno jedna od najboljih distribucija za pocetnike. Sitnim doradama koje korisnicima olaksavaju zivot on je prevazisao i samog svog oca Ubuntua. Primera radi - odes u fajl menadzer i zeleo bi neki fajl nesto da promenis, dopunis, sta bilo. U Mintu samo kliknes desnim tasterom misa i biras Open as administrator, cega kod Ubuntua nema, pa moras nesto vise da radis peske. Sitnica ali vredi. Jer taj dodatni rad nije samo zamor nego i mogucnost greske prilikom kretanja po direktorijumima itd.
Ja cu sad da stavim Android, da probam i to cudo, posto svi pricaju o njemu
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!