Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?

[es] :: PHP :: Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?

[ Pregleda: 2910 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tibor
NS

Član broj: 20891
Poruke: 75
*.145.EUnet.yu

Sajt: tibor.fotopic.net


Profil

icon Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?16.02.2004. u 09:39 - pre 222 meseci
Code:

function RecurForMe($id_topic){ 
   $sql = "SELECT * from topic WHERE id_parent = '$id_topic'"; 
   $res = mysql_query($sql) or die("Query failed"); 
    
   echo "<ul>"; 
   while ($r = mysql_fetch_array($res)){ 
      echo '<li><a href="link.php?id='.$r['id_topic'].'">'.$r['title_topic'].'</a>'. "\n"; 
      RecurForMe($r['id_topic']); 
   } 
   echo "</ul>"; 
    
}


Mozda deluje trivijalno ali stvarno ne znam kako da vratim generisani html kao rezultat iz funkcije. Help?

[Ovu poruku je menjao tibor dana 16.02.2004. u 12:08 GMT]

[Ovu poruku je menjao tibor dana 16.02.2004. u 12:09 GMT]
gde sam popeo?
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teol.net

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?16.02.2004. u 09:56 - pre 222 meseci
function bla($bla)
{
return $bla;
}
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

tibor
NS

Član broj: 20891
Poruke: 75
*.145.EUnet.yu

Sajt: tibor.fotopic.net


Profil

icon Re: Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?16.02.2004. u 10:06 - pre 222 meseci
To sto si ti napisao vraca rezultat prvog izvrsavanja, ili se varam?
gde sam popeo?
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?16.02.2004. u 10:09 - pre 222 meseci
Ovako kako si je napisao najbolje je (mozda) da imas referencu na
dodatni argument. Dakle umesto function RecurForMe($id_topic) imao bi
function RecurForMe($id_topic, &$rezultat).

Uglavnom se takve funkcije pisu tako da vracaju rezultat (return
nesto;), ovako kako si ti napisao, i kako sam ja dopunio, ti ces bilo
gde u funkciji moci da napises nesto tipa $rezultat = nestodrugo;... kad
se izadje iz funkcije u promenljivoj koju si dao kao argument funkciji
prilikom pozivanja ces imati rezultat.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

tibor
NS

Član broj: 20891
Poruke: 75
*.253.EUnet.yu

Sajt: tibor.fotopic.net


Profil

icon Re: Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?16.02.2004. u 11:00 - pre 222 meseci
Code:

function rec($id_topic,&$reza){
    if($dbcon = connect_db()){
        $sql = "SELECT * from topic WHERE id_topic = '$id_topic'";
        $res = mysql_query($sql);
        while ($r = mysql_fetch_array($res)){
            $reza .= $r['title_topic'].'/';
            print $reza.'<==>';
            rec($r['id_parent'],&$reza);
        }
    }
}

print rec(5,$reza);


Pokusao sam s ovim kodom, ali nisam dobio ono sto sam hteo. "print $reza" unutar fukcije ispise sadrzaj $reza-e ali kada pozovem funkciju rezultat je strlen=0. Da li mozda ima neke veze sto koristim PHP 4.0.2?
gde sam popeo?
 
Odgovor na temu

tibor
NS

Član broj: 20891
Poruke: 75
*.nspoint.net

Sajt: tibor.fotopic.net


Profil

icon Re: Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?16.02.2004. u 13:18 - pre 222 meseci
Stavio PHP 4.3.4. nema razlike, isto se ponasa, ne dobijam rezultat funkcije :(
gde sam popeo?
 
Odgovor na temu

tibor
NS

Član broj: 20891
Poruke: 75
*.nspoint.net

Sajt: tibor.fotopic.net


Profil

icon Re: Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?16.02.2004. u 13:33 - pre 222 meseci
Resen problem!

Code:

function rec($id_topic,&$reza){
    if($dbcon = connect_db()){
        $sql = "SELECT * from topic WHERE id_topic = '$id_topic'";
        $res = mysql_query($sql);
        while ($r = mysql_fetch_array($res)){
            $reza .= $r['title_topic'].'/';
            rec($r['id_parent'],&$reza);
        } 
     return $reza;
    }
}
print rec(5,$reza);



Kada sada dodam return $reza, dobijem ono sto mi treba, hvala na pomoci...

gde sam popeo?
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Vracanje rezultata iz rekurzivne funkcije - kako?

[ Pregleda: 2910 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.