Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

multi select u upitu

[es] :: Access :: multi select u upitu

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5808 | Odgovora: 29 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jovan1970
Jovan Milivojevic
Veliko Gradiste

Član broj: 115696
Poruke: 82
93.87.34.*



+25 Profil

icon multi select u upitu13.07.2011. u 08:43 - pre 109 meseci
imam formu za izbor kriterijuma u upitu
sintaksa je: Forms![imeforme].[imeobjekta]
objekat na formi je listbox.
interesuje kako da podesim upit ako mi je u listbox-u podesena opcija multi select na extend ili simple
pozdrav.

zaboravio sam da pitam sledece,
ako nista nije cekirano u list ili combo boksu da izlista sve po upitu da li je to moguce

[Ovu poruku je menjao Jovan1970 dana 13.07.2011. u 09:56 GMT+1]
 
Odgovor na temu

smal
Slobodan Maljković
Kragujevac, Srbija

Član broj: 228672
Poruke: 286
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+13 Profil

icon Re: multi select u upitu13.07.2011. u 10:18 - pre 109 meseci
Ne znam šta želiš sa tim izborom kriterijuma, ali evo primer koji sam koristio za neku svoju aplikaciju, pa ga prilagodi:

Code:
Private Sub lstDob_Click()

CurrentDb.Execute ("UPDATE [tblTempKalk] SET [Izabrana] = NO")
  
Dim varItm
  
For Each varItm In Me.lstDob.ItemsSelected
CurrentDb.Execute ("UPDATE [tblTempKalk] SET [Izabrana] = True WHERE [SifDob] ='" & Me.lstDob.Column(0, varItm) & "'")
  
Next

Forms![frmMain]![frmTempKalk].Requery
Me.lstDob.Requery
  
End Sub


Kod je postavljen na On Click Event listboxa "lstDob", i selektovanjem šifre dobavljača (text polje) sa liste, vrši se update privremene tabele "tblTempKalk"...
 
Odgovor na temu

Jovan1970
Jovan Milivojevic
Veliko Gradiste

Član broj: 115696
Poruke: 82
93.87.34.*



+25 Profil

icon Re: multi select u upitu13.07.2011. u 10:54 - pre 109 meseci
evo sada cu da postavim primer,
u formi PRIMER mogu da odaberem jednu stavku iz liste radno mesto, upit mi vrati sva imena kod kojih je recimo radno mesto vozač,
ali ja bih zeleo da selektujem recimo sve vozače i sve radnike odjednom, ili ako ne selektujem nikog da mi vrati celu tabelu.
nadam se da sam bio jasan ako nisam probacu da pojasnim

evo i 2003 verzija

[Ovu poruku je menjao Jovan1970 dana 13.07.2011. u 17:39 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+41 Profil

icon Re: multi select u upitu13.07.2011. u 11:39 - pre 109 meseci
Hajde prebaci bazu u access 2003 ,jer na poslu nemam 2007.
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: multi select u upitu13.07.2011. u 15:07 - pre 109 meseci
Evo jedan nacin resenja...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Jovan1970
Jovan Milivojevic
Veliko Gradiste

Član broj: 115696
Poruke: 82
*.adsl.beocity.net.



+25 Profil

icon Re: multi select u upitu13.07.2011. u 17:27 - pre 109 meseci
dali ovo moze da se primeni na upit kao u primeru ili iskljucivo na formu
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: multi select u upitu13.07.2011. u 18:09 - pre 109 meseci
Svakako da moze...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
212.178.227.*

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: multi select u upitu14.07.2011. u 18:15 - pre 109 meseci
Korigaovao sam malo kod
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2733



+33 Profil

icon Re: multi select u upitu14.07.2011. u 18:27 - pre 109 meseci
Iako ovo pitanje nije do sad postavljano, cenim da je link do ove teme zaslužio da se nađe na spisku "Često postavljana pitanja".
 
Odgovor na temu

Jovan1970
Jovan Milivojevic
Veliko Gradiste

Član broj: 115696
Poruke: 82
*.adsl.beocity.net.



+25 Profil

icon Re: multi select u upitu14.07.2011. u 19:35 - pre 109 meseci
bicu tri dana na terenu pa nisam stigao da pogledam primere, ali pogledacu pa cu se javiti u nedelju, kada budem imao vise vremena
sigurno mi nece biti sve jasno
pozdrav i hvala na vasem vremenu
 
Odgovor na temu

joojant200

Član broj: 1953
Poruke: 712



+47 Profil

icon Re: multi select u upitu14.07.2011. u 20:44 - pre 109 meseci
Citat:
Getsbi: Iako ovo pitanje nije do sad postavljano, cenim da je link do ove teme zaslužio da se nađe na spisku "Često postavljana pitanja".


Ili u sve što ste oduvek želeli da znate o accessu (ali niste smeli da pitate) bas mi je ovo trebalo pre par meseci, lupao glavu jedan dan i odustao :D
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2733



+33 Profil

icon Re: multi select u upitu15.07.2011. u 11:18 - pre 109 meseci
Jedno malo pojašnjenje u vezi osobine Multi Select list kontrole.

Ako je osobina liste Multi Select postavljena na:

1. Simple - Odabir se vrši klikanjem miša

2. Extend - Odabir se vrši uz pomoć tastera Ctrl (za nesusedne stavke) ili Shift (zasusedne stavke).
 
Odgovor na temu

Jovan1970
Jovan Milivojevic
Veliko Gradiste

Član broj: 115696
Poruke: 82
*.adsl.beocity.net.



+25 Profil

icon Re: multi select u upitu05.09.2011. u 08:27 - pre 107 meseci
pozdrav evo posle duze pauze da se vtratim na temu

Option Compare Database

Private Sub Command4_Click()

Dim ctlList As Control, varItem As Variant
Dim Uslov As String
Dim Polje As String
Polje = "(((RadnoMestoID)="
Uslov = ""

Set ctlList = Forms!PRIMER!List5

For Each varItem In ctlList.ItemsSelected
Uslov = Uslov + Polje & ctlList.ItemData(varItem) & ")) OR "
Next varItem

If Len(Uslov) = 0 Then
DoCmd.OpenForm "PrimerLista"
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.OpenQuery "QPrimer", , acEdit
DoCmd.SetWarnings True
Exit Sub
End If

Uslov = Mid(Uslov, 1, Len(Uslov) - 4)

DoCmd.OpenForm "PrimerLista", , , Uslov
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.OpenQuery "QPrimer", , acEdit
DoCmd.ApplyFilter , Uslov
DoCmd.SetWarnings True

End Sub


potrebno mi je objasnjenja ovog dela koda ako je moguce:

Uslov = Mid(Uslov, 1, Len(Uslov) - 4)

DoCmd.OpenForm "PrimerLista", , , Uslov
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.OpenQuery "QPrimer", , acEdit
DoCmd.ApplyFilter , Uslov
DoCmd.SetWarnings True
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
*.adsl.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: multi select u upitu05.09.2011. u 08:59 - pre 107 meseci
Citat:

potrebno mi je objasnjenja ovog dela koda ako je moguce:
Uslov = Mid(Uslov, 1, Len(Uslov) - 4)


Najlakše ti je da vidiš što ti funkcija radi da ispišeš Uslov prije funkcije i poslije

msgbox uslov ...... pa bi ti on ispisao npr

marko OR janko OR zika OR

u onoj petlji ti uvijek na kraju stringa u uslov-u ostaje OR pa ga je zato potrebno izbaciti

MID funcija izdvaja dio stringa iz nekog stringa novitrt=MID(trt, 5 , 15 ) , tu si rekao , odvoji mi od 5 početnog do 15 slova tekst iz teksta trt

LEN(uslov) ti kaze koliko ima slova ( zajedno sa praznim poljima) u nekome stringu



Uslov = Mid(Uslov, 1, Len(Uslov) - 4)

msgbox uslov ...... bi ti sad izgledao ovako

marko OR janko OR zika


Pozdrav
 
Odgovor na temu

Jovan1970
Jovan Milivojevic
Veliko Gradiste

Član broj: 115696
Poruke: 82
*.adsl.beocity.net.



+25 Profil

icon Re: multi select u upitu05.09.2011. u 09:05 - pre 107 meseci
to sam shvatio samo kod mene to nece da radi verovatno gresim u sintaksi pa
evo malog primera, ustvari deo moje baze u kojoj imam problema sa definicijom kriterijuma za upit

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Zoran.Eremija
Zoran Eremija
SYSTEM ANALYST
Freelancer
Beograd

Član broj: 251342
Poruke: 855
212.178.234.*

Sajt: zoraneremija.wix.com/erem..


+47 Profil

icon Re: multi select u upitu05.09.2011. u 13:56 - pre 107 meseci
Da li je ovo to sto ste zeleli?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Jovan1970
Jovan Milivojevic
Veliko Gradiste

Član broj: 115696
Poruke: 82
*.adsl.beocity.net.



+25 Profil

icon Re: multi select u upitu05.09.2011. u 14:18 - pre 107 meseci
da to je to
hvala
a da li bi moglo malo objasnjenje u cemu sam gresio
 
Odgovor na temu

Jovan1970
Jovan Milivojevic
Veliko Gradiste

Član broj: 115696
Poruke: 82
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+25 Profil

icon Re: multi select u upitu10.06.2017. u 17:04 - pre 37 meseci
evo posle više godina da se opet javim u vezi iste teme

da li je moguce dodati filter u akcioni upit
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2733



+33 Profil

icon Re: multi select u upitu10.06.2017. u 18:10 - pre 37 meseci
Naravno da može. Akcioni upiti mogu biti razni: Make, Append, Update i Delete. Samo treba da ima smisla. Horizontalni filter postavljaš sa reči WHERE i uslovom iza te reči.
Recimo da je zadatak ovakav: Ažuriraj kolonu cena u tabeli "Table1" s kolonom cena iz tabele "Table2" za zadati uslov da je artikal isti u obe tabele.

UPDATE Table1
INNER JOIN Table2
ON Table1.Art = Table2.Art
SET Table1.Cena = Table2.cena
WHERE (((Table1.Art)=[Table2].[art]));

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Miki2013
Sarajevo

Član broj: 313952
Poruke: 64



+3 Profil

icon Re: multi select u upitu21.06.2017. u 13:59 - pre 37 meseci
Treba mi pomoc oko upita i izvjestaja.

Radi se o testiranjima fizicke spremnosti.

Problem: Obrazac testiranja je univerzalni i sadrzi polja za 3 vrste testiranja
Prvi test, Drugi test i Zavrsni test

Zanima me kako da u zbirnom izvjestaju prikazem i lica koja nemaju provedena sva 3 testa?

Za pojedinacne izvjestaje sam napravio 3 upita (prema datumu testiranja) i to radi dobro. Prikazuje mi ono sto mi treba.

Upit za zbirni sam napravio spajanjem tri pojedinacna (obzirom da ima i statickih podataka - ime, prezime, pol itd i dinamickih: broj sklekova, bodovi, procenat itd.)

Pitanje?

Kako da u zbirnom izvjestaju dobijem i lice koje ima npr. samo prvi i drugi a ne i zavrsni test, odnosno da mi prikaze samo ono sto ima zavrseno?

Probao sam sa Is Null or Is Not Null ali ne ide, prikazuje mi samo lica koja imaju sva tri testa zavrsena.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: multi select u upitu

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5808 | Odgovora: 29 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.