Citat:
goropad:
Danas , pravljenje sajtova zahteva manje rada nego pre, ali zahteva informisanost ili neka relativna empirijska znanja - sta se pokazalo bolje sta ne. Svaki sajt moze da se odradi ispod cene, ako se zanemare kopirajtovi i licence, a ako hoce profi sajt, mora da se isprsi.
Zato sam i otisao iz web vode, jer su mi klinci od 10 godina postali konkurencija.
Da li misliš da treba da se prorjetišem na nešto drugo van web dizajna? Skoro sam krenuo sa sticanjem osnovnih znanja iz ove oblasti što sigurno neće škoditi.
E sad ne bih da gubim previše vremena ne nečemu gde nema zarade ili je ona jako loša.
Ne znam baš koliko neki klinac može da bude konkurncija iskusnom veb dizajneru sa svim potrebnim znanjim. Kapiram kako neko bez mnogo znanja može da uzme poso za pravljenje nekog "default" sajta preko nekog od "user friendly" veb bildera.
Sa druge strane ukoliko neko hoće kvalitetno uradjen sajt za koji će biti napisn dobar deo koda, tu neko bez znanja nema šta da traži. Pa čak i gore pomenuti veb bilderi nude napredne funkcije koji ne može svako da koristi.
Nov sam u ovome tako da ne znam kako ide taj deo sa "naplatom" znanja. Šta mi je činiti po tebi?