Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Notice: Undefined index: zasto ??

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Notice: Undefined index: zasto ??

[ Pregleda: 1440 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

aXi_
Admir Dautovic
Rozaje

Član broj: 121845
Poruke: 66
*.crnagora.net.



+2 Profil

icon Notice: Undefined index: zasto ??04.05.2011. u 23:31 - pre 127 meseci
poz


na prijašnjoj verziji xampa, 1.7.3 sve je radilo OK, nije ovo izbacivalo, i hajde rekoh da instaliram 1.7.4 i ovo mi javlja. nije mi jasno zašto ???

ewo ovo je upozorenje koje mi javlja:




a ovo je fajl: apps\03_Adresar\index.php

Code:
<?php

if($_GET['op'] == 'del')
{
    if(mysql_query("DELETE FROM `adresar` WHERE `id` = $_GET[id]"))
        echo "Uspjesno izbrisano!<br />";
    else
        echo "Greska pri brisanju";
}
else if($_GET['op'] == 'sub')
{
    if(mysql_query("INSERT INTO `adresar` (`id`, `Ime`, `Prezime`, `Mob`, `email`) VALUES (NULL, '$_POST[ime]', '$_POST[prezime]', '$_POST[mob]', '$_POST[email]');"))
        echo "Uspjesno upisan!";
}
?>


 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+35 Profil

icon Re: Notice: Undefined index: zasto ??04.05.2011. u 23:45 - pre 127 meseci
A podesen je da ti izbacuje sva moguca upozorenja... ili to iskljuci...
ili idi na varijantu:

if(isset($_GET['op'])) {

itd....

ovaj tvoj kod unutra

}

 
Odgovor na temu

aXi_
Admir Dautovic
Rozaje

Član broj: 121845
Poruke: 66
*.crnagora.net.



+2 Profil

icon Re: Notice: Undefined index: zasto ??04.05.2011. u 23:48 - pre 127 meseci
ajooooo dobro si :) ni na kraj pameti za isset(); .... jednostavno me je promjena malo zbunila i zakovo sam ...

hvala ti !!! :)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Notice: Undefined index: zasto ??05.05.2011. u 01:25 - pre 127 meseci
Nije vezano za pitanje, ali evo dobronamerne preporuke za citanje: http://en.wikipedia.org/wiki/SQL_injection (odatle kreni, prati linkove na dnu strane)

cisto da bi video na sta mislim, napravi bekap baze a onda unesi ovaj url u browser i pritisni enter:

http://localhost/axy/?app=03_Adresar&op=del&id=0%20or%20id!%3D0
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Notice: Undefined index: zasto ??

[ Pregleda: 1440 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.