Znam da je tema stara mesec i kusur dana, al' da ne otvaram novu, postaviću par pitanja...
Naime, ja imam FujiFilm S2800HD/S2900 vec pola godine. Fujieve oznake me jako nerviraju jer ima ih više za jedan aparat, pa sad nemam pojma da li je S2950 ustvari S2900, i obrnuto?
Da li pričamo ovde o ovom aparatu?
Ako pričamo, crnibombarder pomenu navoj... Ja znam šta je navoj, ali mi ovo na navoj ne liči, osim, ako postoji neka zavrzlama o kojoj ja nemam pojma i pri tome se izvinjavam crnom:
E sada, ako se ja ipak varam, a i ako se ne varam, želeo bih da mi neko odgovori na pitanje ko ima iskustva, i ako je moguće da se izbegnu odgovori tipa, šta će ti to, skupi pare i kupi dSLR i radi šta hoćeš:
1. Da li ja mogu na mog Fuju S2800HD/S2900HD da stavim "nešto", ili da navrnem nešto, ako je ovo ipak navoj, da bih mogao da prikačim na njega recimo, CPL filter, ili neki drugi? Efekat CPL filtra sam gledao po internetu i čitao o tome i meni se to sviđa i voleo bih da probam. Objektive i slično, u to se ne bih upuštao, ne mogu od Yuga napraviti Bentlija.
2. Sve to me buni, obzirom da je kod ovog aparata objektiv "pokretan" ili kako već da se izrazim, tj. pri povećanju zuma objektiv izlazi napolje, kao što se to vidi na gornjim slikama, i po mojoj logici, dodavanje takvih stvari nije moguće. :)
3. Kad sam kupovao aparat u jednoj radnji, pitao sam ovo isto prodavača koji je sebe predstavio kao profi fotografa. On me je pogledao i samo odmahnuo glavom kao da mu nisam pre 20 sekundi ostavio cca 26000 dinara u džep.
Ako postoji neki adapter koji bi mi omogućio da stavim CPL filtar, ako je moguće da mi kaže koji bi adapter odradio posao. :)
ES je divno mesto za širenje pismenosti.
Širite pismenost, a ne nepismenost!