Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)

[es] :: Flash :: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)

[ Pregleda: 2085 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ferguson
Nikolic Vladimir
Beograd

Član broj: 67927
Poruke: 191
*.ibiss.bg.ac.rs.

ICQ: 164532115


+1 Profil

icon Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)12.04.2011. u 10:33 - pre 122 meseci
Imam jedan MC1 u koji se ucitava drugi MC2
Code:
mc_load.loadMovie("mc2.swf");


U MC1 sam postavio promenljive
_global.h=5;
_global.m=10;

i one bi trebale da se ucitaju u MC2 u jednoj petlji, ali to nece da funkcionise i petlja puca. Ako ubacim te promenljive u MC2 i stavim
h=5;
m=10;

sve radi bez problema.
Da naglasim da se petlja ne nalazi u glavnom timeline-u MC2, vec je deo jedne instance pod nazivom "petlja" koja se nalazi u prvom frejmu MC2.

Kako da resim problem da mi se promenljive iz jednog MC-a ucitaju u drugi?

[Ovu poruku je menjao ferguson dana 12.04.2011. u 12:06 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao ferguson dana 12.04.2011. u 12:07 GMT+1]
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)12.04.2011. u 12:20 - pre 122 meseci
_global je nešto drugo, kad staviš _global ispred (ako se ja dobro sećam AS2) onda je ta promenljiva svuda dostupna. Ako staviš ispred _root, onda se ta promenljiva nalazi u _root-u i lako se referencira, a ako samo staviš "m" onda se pretpostavlja da ispred stoji "this.m" (ili beše "_this.m"?)

Kada mc1 učita mc2 onda je mc1 PARENT od mc2, takod a ako xoćeš da pristupiš promenljivama mc1 iz mc2 onda treba da dopišeš "_parent.m". Mada ti je najlakše da sve vezuješ za _root, pod uslovom da nemaš više promenljivih sa istim nazivima.
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

ferguson
Nikolic Vladimir
Beograd

Član broj: 67927
Poruke: 191
*.ibiss.bg.ac.rs.

ICQ: 164532115


+1 Profil

icon Re: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)12.04.2011. u 13:03 - pre 122 meseci
Pokusao sam ali nista ne uspeva... moguce da je problem u for petlji
Code:

for (i=k; i<=n; i++) {
    this["m"+i] = this["m"+(i-1)]+this["j"+i];
    this["h"+i] = this["h"+(i-1)];
    if (this["m"+i]>59) {
        this["h"+i] = this["h"+i]+1;
        this["m"+i] = this["m"+i]-60;
    }
    if (this["h"+i]>23) {
        this["h"+i] = this["h"+i]-24;
    }
    if (this["m"+i]<10) {
        x = "0"+this["m"+i];
        this["t"+i].text = this["h"+i]+":"+x;
    } else {
        this["t"+i].text = this["h"+i]+":"+this["m"+i];
    }

}


Ova petlja uvecava broj minuta m (m1, m2, m3...) za neki pomak j (j1, j2, j3, j4...) koji je vec definisan i upisuje ih u polje t (t1, t2, t3...)
Napominjem, ovo radi sve savrseno ako se promenljive nalaze iznad ove for petlje kao m0=10; h0=5, k=3...

Mozda je problem u ovom this["m"+i] koje mi govori o kom minutu se radi, ali nisam mogao nikako da uradim for petlju kao u drugim programskim jezicima (gde bi samo stavio m)

Ako ovo ne odradim, ceka me upisivanje 100 vremena za 100 razlicitih stvari, a da ne pominjem sta ce da se desi ako se vremena za malo pomere.
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)13.04.2011. u 12:11 - pre 122 meseci
Kad god ne znaš šta se dešava u kôdu, koristi trace() funkciju. Probaj da trejsuješ vrednosti koje dobijaš kada napiš this["m"+i]

trace( this["m"+i] );

Mada, kažem ti, verovatno ćeš rešiti problem ako napišeš: this._parent["m"+i]
Imaš i metodu eval() u AS2 koja izvršava kôd koji napišeš kao string unutra. Tako recimo možeš da napišeš:

eval( "a = 3 + 2" );

i "a" će biti =5.

Ako ni ovako ne rešiš problem, okačio ceo source, pa će mo videti. Neće niko ništa da ti ukrade ;)
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

ferguson
Nikolic Vladimir
Beograd

Član broj: 67927
Poruke: 191
*.ibiss.bg.ac.rs.

ICQ: 164532115


+1 Profil

icon Re: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)14.04.2011. u 09:14 - pre 122 meseci
Uf... ne ide nikako... zbog ove petlje svaki put mi glavi AS2 jer se uvlaci u beskonacnu petlju jer nema odgovarajuce promenljive.
https://rapidshare.com/files/457348886/New_folder.7z

Ovde se nalaze:
red_voznje.fla (on poziva sledeci)
u folderu maps se nalazi mapa u .fla i u njoj se nalazi red_voznje (MC) koji sadrzi tu famoznu petlju.
u folderu AS se nalaze skripte koje se ubacuju preko #include (nisam siguran da li trebaju u ovom primeru, ali za svaki slucaj)

Hvala u napred! :)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
*.exe-net.net.

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)14.04.2011. u 10:35 - pre 122 meseci
Ako koristis promenljive na vise klipova,probaj da umesto _root koristis _level0

_level0.h=5;
_level0.m=10;
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
212.200.65.*



+28 Profil

icon Re: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)14.04.2011. u 12:03 - pre 122 meseci
Citat:
ferguson: Uf... ne ide nikako... zbog ove petlje svaki put mi glavi AS2 jer se uvlaci u beskonacnu petlju jer nema odgovarajuce promenljive.

Za početak mene interesuje gde ti se nalaze promenljive k i n i koje vrednosti imaju. Ako se petlja nikada ne završava to znači da nikada nije došlo do neispunjavanja uslova pa se for petlja izvršava bez prekida. Znači da je problematičan uslov (odnosno promenljiva n):
Code:
i<=n
Promenljiva i nikada nema vrednost veću od n, zbog čega se petlja izvršava infinitivno.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

ferguson
Nikolic Vladimir
Beograd

Član broj: 67927
Poruke: 191
*.ibiss.bg.ac.rs.

ICQ: 164532115


+1 Profil

icon Re: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)14.04.2011. u 12:06 - pre 122 meseci
Probao sa _level0, _global, _root. _parent... ali nece nista... stalno mi zaglavi klip kada dodje do petlje. Ja stavljam svugde ove navedene promene gde mi pise this.

Code:
 this._root["m"+i] = this._root["m"+(i-1)]+this._root["j"+i]; 


itd.

Kada ubacim promenljive u taj timeline, stavim samo m, j, n i k, pokrenem, sve radi lepo.
 
Odgovor na temu

ferguson
Nikolic Vladimir
Beograd

Član broj: 67927
Poruke: 191
*.ibiss.bg.ac.rs.

ICQ: 164532115


+1 Profil

icon Re: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)14.04.2011. u 12:13 - pre 122 meseci
Ovo se izvrsava kada se klikne na dugme

Code:
on (release) {
    //Postavljanje pocetnog vremena
    _global.h1=6;
    _global.m1=27;
    _global.h0 = 6;
    _global.m0 = 15;

    //Razlika izmejdu stanica u minutima
    _global.j1 = 12;
    _global.j2 = 14;
    _global.j3 = 16;
    _global.j4 = 18;
    _global.j5 = 26;
    _global.j6 = 28;
    _global.j7 = 56;
    _global.n = 3;

    _global.k = 1;
    maps.loadMovie("maps/mapa.swf");
}


a kada se otvori ova mapa.swf onda se izvrsava petlja

Code:
for (i=k; i<=n; i++) {
    this["m"+i] = this["m"+(i-1)]+this["j"+i];
    this["h"+i] = this["h"+(i-1)];
    if (this["m"+i]>59) {
        this["h"+i] = this["h"+i]+1;
        this["m"+i] = this["m"+i]-60;
    }
    if (this["h"+i]>23) {
        this["h"+i] = this["h"+i]-24;
    }
    if (this["m"+i]<10) {
        x = "0"+this["m"+i];
        this["t"+i].text = this["h"+i]+":"+x;
    } else {
        this["t"+i].text = this["h"+i]+":"+this["m"+i];
    }

}
stop();


ovo h0 i m0 sma stavio jer moram nekada da preskocim upis prvog vremena.

Rezultat ovoga je da u polju t1,t2,t3 dobijem undefined:
 
Odgovor na temu

ferguson
Nikolic Vladimir
Beograd

Član broj: 67927
Poruke: 191
*.ibiss.bg.ac.rs.

ICQ: 164532115


+1 Profil

icon Re: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)14.04.2011. u 12:19 - pre 122 meseci
Hm... evo, sada sam uveo izmene i stavio sam sve da mi bude _global i onda je proradilo...
Ne kontam u cemu je bio problem, mada mislim da je fora u tome sto nisam imao pocetna vremena dobra.

Hvala vam svima na vremenu koje ste izdvojili ovde! Bez vas sigurno ne bi ovo sam resio!

:)
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Ucitavanje promnljivih u drugi MC (AS2)

[ Pregleda: 2085 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.