Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

AS2 + PHP pomoc oko veze

[es] :: Flash :: AS2 + PHP pomoc oko veze

[ Pregleda: 1301 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

divijan

Član broj: 272874
Poruke: 23
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon AS2 + PHP pomoc oko veze15.01.2011. u 14:47 - pre 116 meseci
Posto sam pocetnik u AS2 treba mi pomoc.
Znaci imam vrednosti iz PHP-a koje bi da posaljem u Flash i to u polje Dinamickog teksta i nznm kako to da uradim.
Na netu sa gledao primere, ali ni 1an od njih nije bio kompletan.
Dakle mozete mi pomoci?
http://www.poljoprivredne-masine.com/ - imaš mašinu? Možeš da zarađuješ!
 
Odgovor na temu

divijan

Član broj: 272874
Poruke: 23
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: AS2 + PHP pomoc oko veze17.01.2011. u 14:21 - pre 116 meseci
anybody?
http://www.poljoprivredne-masine.com/ - imaš mašinu? Možeš da zarađuješ!
 
Odgovor na temu

divijan

Član broj: 272874
Poruke: 23
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: AS2 + PHP pomoc oko veze17.01.2011. u 15:48 - pre 116 meseci
//echo "&proba= 30";
mi izbacuje 30";
pa reko da probam ovako:
<?php
$proba=9990;



echo $proba."&";

?>
Sta kod ovog zadnjeg bloka koda ne valja? To je php fajl iz koga flash izcitava
http://www.poljoprivredne-masine.com/ - imaš mašinu? Možeš da zarađuješ!
 
Odgovor na temu

divijan

Član broj: 272874
Poruke: 23
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: AS2 + PHP pomoc oko veze17.01.2011. u 15:50 - pre 116 meseci
//echo "&proba= 30";
mi izbacuje 30";
pa reko da probam ovako:
<?php
$proba=9990;



echo $proba."&";

?>
Sta kod ovog zadnjeg bloka koda ne valja? To je php fajl iz koga flash izcitava
http://www.poljoprivredne-masine.com/ - imaš mašinu? Možeš da zarađuješ!
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: AS2 + PHP pomoc oko veze17.01.2011. u 22:12 - pre 116 meseci
Citat:
divijan: //echo "&proba= 30";
mi izbacuje 30";
pa reko da probam ovako:
<?php
$proba=9990;
echo $proba."&";
?>
Sta kod ovog zadnjeg bloka koda ne valja? To je php fajl iz koga flash izcitava

Kada bi hteo da u flash-u prikažeš taj broj i ako bi nazvao promenljivu "promenljiva1", php bi mogao ovako da izgleda:
Code:
<?php
$proba="&promenljiva1=9990&";
echo $proba;
?>

Znači, kada pišeš promenljive i dodeljuješ im vrednosti u eksternom fajlu, one moraju imati ovakav oblik: &nazivPromenljive=vrednost&
I svaku promenljivu započinješ i završavaš ampersendom "&". Za uvoženje promenljivih koje se nalaze u tekstualnom fajlu (nezavisno od ekstenzije) koristi se objekat LoadVars. Naravno, da bi ga koristio u svom projektu moraš napraviti instancu klase LoadVars:
Code:
var promenljive:LoadVars = new LoadVars();

Nakon toga da bi učitao fajl u taj objekat koristiš metod load(), gde kao parametar prosledjuješ naziv fajla (u ovom slučaju učitavam php fajl sa nazivom "promenljive")
Code:
promenljive.load("promenljive.php");

Taj php fajl izgleda ovako:
Code:
<?php
$promenljiva = "&promenljiva1=Ovo je prva promenljiva&";
echo $promenljiva;
?>

U flash-u sam na pozornicu dodao dinamicko tekstualno polje i nazvao ga "dinamicki_txt", u kome želim da se prikaže vrednost promenljive (koja se u ovom primeru zove "promenljiva1") koja će se iščitati iz php-a. Pre ovoga moram da proverim da li se fajl uspešno učitao, a to postižem korišćenjem upravljača dogadjaja (event handler-a) onLoad:
Code:
promenljive.onLoad = function() {
    dinamicki_txt.text = promenljive.promenljiva1;    
}

Ovako izgleda ceo AS2 kod:
Code:
var promenljive:LoadVars = new LoadVars();
promenljive.load("promenljive.php");
promenljive.onLoad = function() {
    dinamicki_txt.text = promenljive.promenljiva1;    
}


Kada izvršiš testiranje dobićeš tekst "Ovo je prva promenljiva" u dinamickom polju.

Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

divijan

Član broj: 272874
Poruke: 23
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: AS2 + PHP pomoc oko veze18.01.2011. u 13:43 - pre 116 meseci
Hvala druze, svaka ti dala :D
http://www.poljoprivredne-masine.com/ - imaš mašinu? Možeš da zarađuješ!
 
Odgovor na temu

divijan

Član broj: 272874
Poruke: 23
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: AS2 + PHP pomoc oko veze18.01.2011. u 13:55 - pre 116 meseci
Imam jos 1no pitanje, ako zelim da mi php iscitava neke vrednosti iz baze i te vrednosti salje flashu kako to da izvedem.
Ovako kontam da $promenljiva = "&promenljiva1=Ovo je prva promenljiva$proba&";
bi trebala da izbaci "Ovo je prva promenjiva9990" ali mi izbaci "Ovo je prva promenljiva$proba"
Dakle kontam da se php stranica ne izvrsava uopste, vec da flash iscitava kao da cita iz txt fajla koji nema promenjive vrednosti.
Meni php i MySql nije problem, ali je problem ta veza sa flashom.

[Ovu poruku je menjao divijan dana 18.01.2011. u 15:40 GMT+1]
http://www.poljoprivredne-masine.com/ - imaš mašinu? Možeš da zarađuješ!
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: AS2 + PHP pomoc oko veze18.01.2011. u 16:17 - pre 116 meseci
Ako ti ne zamenjuje promenljive njihovom vrednošću, to znači da nemaš instaliran WampServer (vidim da koristiš Windows 7). PHP na lokalnom računaru ne mogu čitati pretraživači (jer se on izvršava na serveru), tako da ili moraš da instaliraš pomenuti WampServer ili da php postaviš na server i onda ga pozoveš. Tako na primer ako imaš kod:
Code:
<?php
$proba = 9990;
$promenljiva = "&promenljiva1=$proba&";
echo $promenljiva;
?>

i kada pozoveš tu promenljivu "promenljiva1", u flash-u bi trebalo da se ispiše:
Code:
9990

a u pretraživaču
Code:
&promenljiva1=9990&

i to je kod koji flash razume kao promenljivu kojoj je dodeljena vrednost, pa će moći da ispiše njenu vrednost. U suprotnom prikazaće ti ono što si napisao (neće na mesto promenljive $broj ispisati njenu vrednost), jer je to posao php-a, a on zahteva ili "virtualni server" koji se izvršava na lokalnom računaru (klijentu), ili server na kome je instaliran php i na kojem se izvršava.
U svakom slučaju ako taj php otvoriš u pretraživaču direktno sa hard diska a da nemaš instaliran WampServer, on će ili prikazati "sirove" podatke ili neće ništa prikazati (u zavisnosti od pretraživača koji koristiš).
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

divijan

Član broj: 272874
Poruke: 23
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: AS2 + PHP pomoc oko veze19.01.2011. u 09:58 - pre 116 meseci
U pravu si druze.
Moja greska je bila tamo da sam ja ukljucio Wamp server medjutim sam umesto ovoga:
promenljive.load("http://localhost/Primer/Get.php");
pisao samo:
promenljive.load("Get.php");

Kontam da kada iscitava ovom zadnjom komandom onda zaobilazi WAMP, a ovom prvom mora preko WAMPA da otvori.
Hvala sto si mi izasao u susret.


http://www.poljoprivredne-masine.com/ - imaš mašinu? Možeš da zarađuješ!
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: AS2 + PHP pomoc oko veze19.01.2011. u 12:23 - pre 116 meseci
Nema na čemu.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: AS2 + PHP pomoc oko veze

[ Pregleda: 1301 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.