Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Access: brisanje podataka iz tabele

[es] :: Access :: Access: brisanje podataka iz tabele

[ Pregleda: 4652 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tranzik
Vojvodina

Član broj: 17147
Poruke: 50
194.106.165.*



Profil

icon Access: brisanje podataka iz tabele10.02.2004. u 00:53 - pre 222 meseci
Kakvu procedu treba da napisem za taster koji treba da obrise iztabele podatke sloga koji je prikazan (npr. brisanje nekog radnika iz tabele 'radnici')?
Postoji wizard za ovo, ali nesto ne radi kako treba - ako kliknem na 'delete', a zatim na 'cancel' kada mi se pojavi dijalog 'da li ste sigurni...', access javlja gresku.
Anyway, bio bih vam mnoogo zahvalan ako bi mi neko objasnio neki alternativan nacin da obrisem slog iz tabele...

_..:_|0^0|_:.._
 
Odgovor na temu

vbraca
Bratislav Velickovic
Administrator informacionih sistema
Kragujevac

Član broj: 4956
Poruke: 230
*.ptt.yu

Sajt: velickovic.net


Profil

icon Re: Access: brisanje podataka iz tabele11.02.2004. u 06:29 - pre 222 meseci
Citat:
tranzik:
Postoji wizard za ovo, ali nesto ne radi kako treba - ako kliknem na 'delete', a zatim na 'cancel' kada mi se pojavi dijalog 'da li ste sigurni...', access javlja gresku.


Koju gresku ?
Bratislav Velickovic
hhtp://blog.velickovic.net
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.dialup.xtra.co.nz

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: Access: brisanje podataka iz tabele11.02.2004. u 07:44 - pre 222 meseci
Pretpostavljam da mu je u opcijama stavljeno da pita za konfirmaciju ako radi delete i update. Pritiskom na cancel ili no Access daje "gresku" koja kaze nesto kao command was canceled.

Iskljuci u opcijama delete / insert confirmations i napisi custom VBA code koji ce isto pitati korisnika zeli li da obrise rekord li ne.
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

vbraca
Bratislav Velickovic
Administrator informacionih sistema
Kragujevac

Član broj: 4956
Poruke: 230
*.ptt.yu

Sajt: velickovic.net


Profil

icon Re: Access: brisanje podataka iz tabele11.02.2004. u 18:54 - pre 222 meseci
Pre bih rekao da je problem u relacijama izmedju tabele "radnici" i drugih tabela - pa nebi valjda postovao za obicno DoCmd.SetWarnings True(False) !
Ali ajde da sacekamo da se momak javi ponovo !
Bratislav Velickovic
hhtp://blog.velickovic.net
 
Odgovor na temu

tranzik
Vojvodina

Član broj: 17147
Poruke: 50
*.zrenjanin.beotel.net



Profil

icon Re: Access: brisanje podataka iz tabele11.02.2004. u 22:44 - pre 222 meseci
Greska kaze:
"Run-time error '2501';
The DoMenuItem action was canceled"

evo, shvatio sam i gde je greska: proceduru koju wizard napravi, a koja glasi:


Private Sub UkiniRadnoMesto_Click()
On Error GoTo Err_Command7_Click

DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 8, , acMenuVer70
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 6, , acMenuVer70

Exit_UkiniRadnoMesto_Click:
Exit Sub

Err_UkiniRadnoMesto_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_UkiniRadnoMesto_Click

End Sub


ja sam prepravio na sledece:


Private Sub UkiniRadnoMesto_Click()

DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 8, , acMenuVer70
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 6, , acMenuVer70

End Sub


kad vratim naredbe za kontrolu gresaka, sve je u redu.

Elem, sve je to krenulo tako sto sam hteo da pri brisanju sloga access ne izbacuje msgbox sa porukom na engleskom, vec da napravim svoju poruku na srpskom. To sa ova dva reda nece da radi jer ocigledno jedan od njih ima neki . Probao sam da obrisem po jedan red, i gornji i donji, ali se ni u jednom slucaju nista ne desava.
Zna li neko sta ova dva reda (tacnije 8 i 6 u njima) znace?

Eto, zato bih voleo da znam neki lepsi nacin brisanja sloga .:)

_..:_|0^0|_:.._
 
Odgovor na temu

vbraca
Bratislav Velickovic
Administrator informacionih sistema
Kragujevac

Član broj: 4956
Poruke: 230
*.ptt.yu

Sajt: velickovic.net


Profil

icon Re: Access: brisanje podataka iz tabele12.02.2004. u 07:04 - pre 222 meseci
Private Sub UkiniRadnoMesto_Click()
Dim odgovor As Byte

odgovor = MsgBox("Ti bi da mi ukines radno mesto i ostavis me na ulici sa tri mala deca ?", vbYesNo)
Select Case odgovor
Case 6
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 8, , acMenuVer70
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 6, , acMenuVer70
DoCmd.SetWarnings True
Case Else
Exit Sub
End Select

End Sub

E sad mozes i sam da se igras sa MsgBox-om, da proveris ko je korisnik koji brise, da ostavis trag o brisanju u nekoje ObrisaniSlogovi tabeli ...


Bratislav Velickovic
hhtp://blog.velickovic.net
 
Odgovor na temu

tranzik
Vojvodina

Član broj: 17147
Poruke: 50
*.zrenjanin.beotel.net



Profil

icon Re: Access: brisanje podataka iz tabele14.02.2004. u 01:49 - pre 222 meseci
:)))
elegantno, nemam reci. Zas'o si mu u sustinu :)

jedino jos ako bi mogao da mi objasnis one brojeve (8 i 6) i da li umesto njih moze nesto drugo, jasnije da se stavi (ako ne preterujem )
hvala u svakom slucaju!
_..:_|0^0|_:.._
 
Odgovor na temu

vbraca
Bratislav Velickovic
Administrator informacionih sistema
Kragujevac

Član broj: 4956
Poruke: 230
*.ptt.yu

Sajt: velickovic.net


Profil

icon Re: Access: brisanje podataka iz tabele14.02.2004. u 17:46 - pre 222 meseci
Citat:
tranzik:

jedino jos ako bi mogao da mi objasnis one brojeve (8 i 6) i da li umesto njih moze nesto drugo, jasnije da se stavi (ako ne preterujem )


Kratko receno - pocni da koristis HELP sistem Access-a - i sve ce ti se samo kasti !

Bratislav Velickovic
hhtp://blog.velickovic.net
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Access: brisanje podataka iz tabele

[ Pregleda: 4652 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.