Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

swf preko celog browsera

[es] :: Flash :: swf preko celog browsera

[ Pregleda: 1538 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nikola985

Član broj: 206065
Poruke: 131
178.217.12.*



Profil

icon swf preko celog browsera11.03.2011. u 19:22 - pre 113 meseci
kako ovo odraditi nalik mnogim sajtovima kojima se swf prilagodjava rezolucijama? html radim kroz antenna program, pa ako neko moze da mi pomogne hvala unapred

korisim CS3 i as2 script
 
Odgovor na temu

Nikola Medić

Član broj: 277765
Poruke: 38
*.dynamic.stcable.net.



+5 Profil

icon Re: swf preko celog browsera11.03.2011. u 21:24 - pre 113 meseci
Ako hoćeš da se tvoj SWF automatski proširi/smanji kada menjaš veličinu prozora, to možeš uraditi tako što ćeš postaviti "width" i "height" na 100%, što ynači da će objekat zauzeti celu površinu browsera.

Imam jednu HTML skriptu, pa ti to možda pomogne :

Code:

<html>
    <head>
        <title>Ime prozora</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache">
        <style>
            body { margin: 0px; overflow:hidden }
        </style>
    </head>
    <body scroll="no">
        <object id='NekiNaziv' classid='clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000' codebase='http://fpdownload.macromedia.c...lashplayer/current/swflash.cab' height='100%' width='100%'>
            <param name='src' value='ImeFajla.swf'/>
            <embed name='NekiNaziv' src='ImeFajla.swf' pluginspage='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' height='100%' width='100%'/>
        </object>
    </body>
</html>


Nadam se da ti je pomoglo :)
 
Odgovor na temu

nikola985

Član broj: 206065
Poruke: 131
178.217.12.*



Profil

icon Re: swf preko celog browsera11.03.2011. u 21:45 - pre 113 meseci
a reci mi dali sam swf treba da sadzrzi nesto od skripte ili se sve to podesava samo u html-u?
 
Odgovor na temu

Nikola Medić

Član broj: 277765
Poruke: 38
*.dynamic.stcable.net.



+5 Profil

icon Re: swf preko celog browsera11.03.2011. u 22:21 - pre 113 meseci
Jedino ako imas neke promenljive koje trebaju da se unesu u Flash aplikaciju, onda ti treba parametar zvani "FlashVars". S time ubaciš promenljive u Flash aplikaciju. Ovako drugo ništa više ne treba.
 
Odgovor na temu

milantrax2005
Milan Trajković
Nis

Član broj: 53910
Poruke: 675
178.17.20.*

ICQ: 324951764


+2 Profil

icon Re: swf preko celog browsera12.03.2011. u 10:38 - pre 113 meseci
Ili ako hoces da pravis fluid (liquid) layout,pogledaj ovo:

http://active.tutsplus.com/tut.../build-a-fluid-website-layout/ (AS3)

http://www.tutorio.com/tutorial/liquid-flash-layout (AS2)

 
Odgovor na temu

nikola985

Član broj: 206065
Poruke: 131
178.217.12.*



Profil

icon Re: swf preko celog browsera12.03.2011. u 11:25 - pre 113 meseci
evo izgled mog koda u obicnoj varijanti, sta sad a da flash bude preko celog browsera?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Nikola Medić

Član broj: 277765
Poruke: 38
*.dynamic.stcable.net.



+5 Profil

icon Re: swf preko celog browsera12.03.2011. u 17:16 - pre 113 meseci
Ako bi koristio samo Flash objekat u HTML-u, ubacio sam moj primer HTML-a u tvoj. Sačuvaj taj HTML tamo gde ti je i taj SWF. Jedino sto mi neće biti jasno, to je, zašto taj tvoj program preko kojeg radis ( Antenna ) generiše ogroman broj nepotrebnih JavaScript funkcija ( isto tako i CSS ). Nadam se da ti je pomoglo

PS. Probaj da počneš da učiš jedan od moćnijih paketa za razvoj web sajtova, kao što je recimo Dreamweaver. Topla preporuka.

Code:

<html>
    <head>
        <title>Test aplikacija</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache">
        <style>
            body { margin: 0px; overflow:hidden }
        </style>
    </head>
    <body scroll="no">
        <object id='test' classid='clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000' codebase='http://fpdownload.macromedia.c...lashplayer/current/swflash.cab' height='100%' width='100%'>
            <param name='src' value='test.swf'/>
            <embed name='test' src='test.swf' pluginspage='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' height='100%' width='100%'/>
        </object>
    </body>
</html>
 
Odgovor na temu

nikola985

Član broj: 206065
Poruke: 131
178.217.12.*



Profil

icon Re: swf preko celog browsera12.03.2011. u 17:29 - pre 113 meseci
slobodno mogu da tvrdim da novija verzija antenne pruza mnooogo bolje mogucnosti nego li dw...a i sad treba bas da ucim dw a na pola sam puta od ovoga...problem sa ovim je slledeci.mozes li ti na osnovu onog mog primera da ubacis kod koji treba da bi dobio ono sto zelim.negde sam citao da treba samo umesto px i vrednosti dodati 100%
 
Odgovor na temu

Nikola Medić

Član broj: 277765
Poruke: 38
*.dynamic.stcable.net.



+5 Profil

icon Re: swf preko celog browsera12.03.2011. u 17:48 - pre 113 meseci
Evo prikačio sam arhivu pod nazivom "test2.zip". Otpakuj ga negde i imas u arhivi fajl koji sam napravio "index2.html". Pokreni pa vidi kako izgleda. Proviri u kod i videćeš da sadrži samo onaj primer što sam postavio. Nadam se da ti je pomoglo
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: swf preko celog browsera

[ Pregleda: 1538 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.