Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

register globals

[es] :: PHP :: register globals

[ Pregleda: 4139 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mordor
Vladimir Cvetic
/dev/null

Član broj: 2797
Poruke: 420
*.beotel.net

Jabber: cvele@default.co.yu
Sajt: www.knowbies.com


Profil

icon register globals07.02.2004. u 11:35 - pre 218 meseci
Napravio sam neku php skriptu ali nazalost ona nece da radi na srv-u jer nije ukljucen register globals...

Tako da bih zeleo da saznam koja su sve ogranicenja, odnisto koje stvari u pisanju aplikacija nesmem da koristim kako bi ona radila bez ukljucenog register globas-a

Da li je neka od ovih stvari """"zabranjena"""" kada je register globas ukljucen??

Code:

<?
include "head.inc";
echo "<br>";

//samo profesor
$result=mysql_query("SELECT * FROM db_rezultati WHERE predmet='$predmetr' AND datum_r='$datumr' AND profesor='$profr' LIMIT 1 ", $db) or die (mysql_error());
while ($myrow=mysql_fetch_row($result)) {

//Tabela za profesore
echo "
<table width=\"706\"  border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\">
<tr class=\"v_txt\">
    <td width=\"1%\"></td>
    <td width=\"9%\"><strong>Profesor:</strong></td>
    <td width=\"21%\">$myrow[1]</td>
    <td width=\"14%\"><strong>Datum Ispita: </strong></td>
    <td width=\"14%\">$myrow[2]</td>
    <td width=\"9%\"><strong>Predmet:</strong></td>
    <td width=\"32%\">$myrow[3]</td>
  </tr>
</table>
";
}

// tabela sa studentima... deo bez selecta
echo " 
<table class=\"tbl\" width=\"706\"  border=\"0\" cellspacing=\"2\" cellpadding=\"2\">
  <tr bgcolor=\"#666666\" class=\"v_txt\">
    <td width=\"231\"><p align=\"center\" class=\"style1\">Ime i Prezime</p></td>
    <td width=\"147\"><div align=\"center\" class=\"style1\">Br. Indeksa</div></td>
    <td width=\"171\"><div align=\"center\" class=\"style1\">Smer</div></td>
    <td width=\"85\"><div align=\"center\" class=\"style1\">Bodovi</div></td>
    <td width=\"72\"><div align=\"center\" class=\"style1\">Ocena</div></td>
  </tr>
";
//deo sa studentima... prikaz rezultata
$result=mysql_query("SELECT * FROM db_rezultati WHERE predmet='$predmetr' AND datum_r='$datumr' AND profesor='$profr' ORDER BY student DESC", $db) or die (mysql_error());
while ($myrow=mysql_fetch_row($result)) {

//Tabela za studente
echo "
  <tr class=\"v_txt\">
    <td bgcolor=\"#F4F4F4\"><div align=\"center\">$myrow[5]</div></td>
    <td><div align=\"center\">$myrow[6]</div></td>
    <td bgcolor=\"#F4F4F4\"><div align=\"center\">$myrow[4]</div></td>
    <td><div align=\"center\">$myrow[7]</div></td>
    <td bgcolor=\"#F4F4F4\"><div align=\"center\">$myrow[8]</div></td>
  </tr>
";
}
echo "</table>";
?>
<?
include "foot.inc";
?>


10x unapred
 
Odgovor na temu

||NeX||
Nedim Šabić
Vlasnik SEO.ba
BiH

Član broj: 1430
Poruke: 1733
*.wh-stuttgart.de.



+4 Profil

icon Re: register globals30.05.2006. u 21:25 - pre 190 meseci
Kako uplaiti register globals? Gdje se to podešava? Imam Apache i cPanel.
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: register globals30.05.2006. u 21:35 - pre 190 meseci
php.ini

register_globals = On
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: register globals30.05.2006. u 22:43 - pre 190 meseci
Nemoj da ti prijeđe u naviku, tj. nemoj učit programiranje koje uključuje "registred_globals". Na većini servera ja ta opcija isključena zbog sigurnosti. Tako da ti na većini servera skripta nebi radila.
 
Odgovor na temu

cartmanlee
cartmanlee
FLEX/PHP specijalist, Adobe UG Manager
Zagreb

Član broj: 50997
Poruke: 436
*.adsl.net.t-com.hr.

Sajt: www.zgflex.org


+1 Profil

icon Re: register globals31.05.2006. u 12:38 - pre 190 meseci
Citat:
dgrubel: Nemoj da ti prijeđe u naviku, tj. nemoj učit programiranje koje uključuje "registred_globals". Na većini servera ja ta opcija isključena zbog sigurnosti. Tako da ti na većini servera skripta nebi radila.


Slažem se, nemoj da ti bude teško dodati $_POST ili $_GET . Pogotovo ako se tek učiš raditi s PHPom.

Plus, ovdje mi izgleda da ti vrijednosti poslane iz forme (ili preko URLa) direktno pucaš u SQL, što definitivno nije dobro ako ti netko ukuca ', skripta puca. Napravi prije toga validaciju ulaznih podataka i formatiranje s addslashes, striptags ili kako ti već odgovara.
 
Odgovor na temu

vasjo

Član broj: 99487
Poruke: 27
*.teol.net.



Profil

icon Re: register globals26.06.2006. u 12:15 - pre 189 meseci
$_POST, $_GET, $_REQUEST? Zna li neko u čemu je suštinska razlika?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4385
195.252.99.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: register globals26.06.2006. u 20:10 - pre 189 meseci
Pa između post i get je razlika očigledna, zar ne? A $_REQUEST nisam do sad koristio ali sam ga probao i koliko sam skontao on uzima vrednost nebitno da li je prosleđena kao post ili kao get... možda ima još neke razlike ali to je ono što sam ja na prvi pogled video...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Jezdimir Lončar
Aka Blazeme
PHP/jQuery Dev, BildStudio
Crna Gora / Pljevlja

Član broj: 74833
Poruke: 674
*.crnagora.net.

Jabber: jezdonet@gmail.com


+4 Profil

icon Re: register globals27.06.2006. u 13:39 - pre 189 meseci
Ja recimo uglavnom koristim $_REQUEST .
Medjutim, $_REQUEST = $_POST ili $_GET, tj. on uzima vrijednost i iz post i iz Get, sto znaci da ne bitno koji 'method' koristite u formi, on ce sve jedno uzeti vrijednost vara.
“I never think of the future - it comes soon enough.” - Albert Anštajn (Albert Einstein)
 
Odgovor na temu

grudstar
Dragan Grujic
Pozarevac

Član broj: 77302
Poruke: 13
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: register globals30.06.2006. u 20:54 - pre 189 meseci
Hteo bih da pitam, trebam li sve fajlove da obradim u programu... primera oglasi... ako u fajlu postoji $dbName u $_dbName i sve promenljive sa $primer u $_primer ?????? imam problem na serveru global off a treba mi global on na lokalu mi radi super a na serveru nikako... hitno mi je hvala unapred poz... Dragan
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: register globals30.06.2006. u 21:06 - pre 189 meseci
Pretpostavljam da su u pitanju samo varijable koje se salju(primaju) POST ili pak GET metodom...
Ako imas bas mnogo varijabli koje saljes npr. POST metodom...evo jednog elegantnog nacina(nasao sam ga u jednom primeru za flash kontakt formu):
Code:

$vars = array("polje1","polje2","polje3","polje4",
"polje5","polje6","polje7","polje8");//imena polja sa forme...
foreach($vars as $var)
    if(isset($_POST[$var]))
        $$var = $_POST[$var];
    else
        $$var = ' ';

 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: register globals30.06.2006. u 21:53 - pre 189 meseci
Citat:
kelja: Pretpostavljam da su u pitanju samo varijable koje se salju(primaju) POST ili pak GET metodom...
Ako imas bas mnogo varijabli koje saljes npr. POST metodom...evo jednog elegantnog nacina(nasao sam ga u jednom primeru za flash kontakt formu):
Code:

$vars = array("polje1","polje2","polje3","polje4",
"polje5","polje6","polje7","polje8");//imena polja sa forme...
foreach($vars as $var)
if(isset($_POST[$var]))
$$var = $_POST[$var];
else
$$var = ' ';


Hmmm..
Code:

extract($_POST);

Banned - Not available
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: register globals01.07.2006. u 11:10 - pre 189 meseci
Hm...ne razumem...Moze li malo pojasnjenje...Ova funkcija izbacuje samo broj...Kako da njome dobijem:
$polje1=$_POST['polje1'];
$polje2=$_POST['polje2'];
itd....

Hvala unapred;-))
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: register globals01.07.2006. u 11:58 - pre 189 meseci
http://www.php.net/extract
Code:

<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
  extract($_POST);
  echo $polje1 . '<br />';
  echo $polje2 . '<br />';
} else {
?>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
  <input type="hidden" name="polje1" value="test1" />
  <input type="hidden" name="polje2" value="test2" />
  <input type="submit" name="submit" value="Submit" />
</form>
<?php } ?>

Banned - Not available
 
Odgovor na temu

kelja

Član broj: 70429
Poruke: 1416
*.dialup.neobee.net.



+35 Profil

icon Re: register globals01.07.2006. u 14:56 - pre 189 meseci
Hvala.Procitao sam taj deo manuala i pre no sto si mi poslao link,ali,u ovom konkretnom slucaju, nije mi pomoglo citanje...;-)
Sad sam testirao ovo na jednom serveru gde je register_globals opcija iskljucena i radi perfektno!!!Hvala jos jednom.
 
Odgovor na temu

grudstar
Dragan Grujic
Pozarevac

Član broj: 77302
Poruke: 13
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: register globals01.07.2006. u 15:59 - pre 189 meseci
Problem je u tome da kada upisem u polja nikname i password pa stisnem dugme login, nista se ne desava samo se polja za unos istih obrisu... dok na lokalu program prihvati podatke i pocne sa radom... u cemu je problem???????????????????????????????????????? hvala pozdrav Dragan
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: register globals

[ Pregleda: 4139 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.